Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:42, 10 maj 2014

Do góry
admete napisał(a)

Też tak kcem

-----------------------

Aniu udanego weekendu.
Buziaki zostawiam

Ty tak możesz mieć bo masz jeszcze gdzie

I melduję, że zaczynam eksmisję firletek i jeżówek, naparstnic, werben, orlików... wczoraj jak widziałam ile tego sie nasiało to porażka.. chwasty przy tym to mały Pikuś....

I serduszki wreszcie sfotografowane 3... bo zawsze robiłam tylko jedna kępę..
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:40, 10 maj 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Agata... naćpane po trochu... po lista chciejstw długa.... i nie ma innej opcji, albo dużo w ilości, alb dużo w różnorodności.. wybrałam to drugie .. jakbyś widziała jak latałam z sadzeniem mojego dobra.... na rabaty stopy już nigdzie nie postawi... masakra.. a to dopiero zaczyna bujać.. jestem przerażona

Pachnące goździki i listki iryska miniaturowego.. są śliczne tak jak i kwiatki.. czyli małe jest piękne

Trzeba bedzie dzielić i przesadzać
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:39, 10 maj 2014

Do góry
Selly napisał(a)
Witaj,

wpadam zobaczyć Twój ogród, po " reklamie" w wątku Danusi. Faktycznie pięęęękny
Zaznaczam, żeby być na bieżąco

Selly.. nie pozostaje mi życzyć Ci powodzenia.. u siebie to i ja nie jestem na bieżąco... nawet nie mam kiedy zaglądać do Was..... a u siebie odpisuje z poślizgami.. ale bardzo mi miło, że zajrzałaś ... serdecznie zapraszam..
Najładniejsze fotki już wstawiłam... ale dla nowego Gościa foto jakieś sie jeszcze znalazło.... i dedytkuję je też Pszczółce ... bo jak patrzę na bzyczki, to od razu Pszczółka mi sie przypomina

Starorzecze na górce 11:37, 10 maj 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Czy ta królewska seria rh jest w kolorze lila róż fiolet?dużo kwitnie kwiatków, a piwoniom na wiosnę papu podłóż, kompostu, obornika, będą wdzięczne, teraz też jeszcze można pozdrówka

Aniu, ta królewska seria jest w prawie pełnej kolorystyce, brak tylko niebieskiego: http://www.cieplucha.com.pl/pl/krolewskie-rododendrony.

Z ulotki wynikało (a w zasadzie ze zdjęcia, bo opis już mówi o różu), że Odnowiciel będzie taki lila-fiolet, ale jest intensywnie różowy. Co mnie trochę rozczarowuje, ale trochę, bo kwiat i tak jest piekny, z wyraźnym cętkowaniem pomarańczowym. Jedyny filoletowy jest Bolesław Chrobry, ale nie widziałam na żywo. Z opisu wynika też, że Władysław Jagiełło i Jan III Sobieski są czerwone.

Mała Mi pokazała Mieszka (on nie nalezy do królewskiej serii, ale nie wiem dlaczego, bo nazwa jest znacząca): https://www.ogrodowisko.pl/watek/1027-pszczelarnia?page=724#post_0

Jadwiga, którą mam zachwyca mnie. Bardzo z niej się cieszę. Mała, ale kwitnie fantastycznymi kwiatastonami w przepięknym ubarwieniu jasnego różu z wyrazistym oczkiem.

A tutaj jeszcze wazon (40cm, dla uwidocznienia skali paczka zapałek) z połamanymi gałęziami OP i CW. Odłamały się przy transporcie,część rodków sprzedaje się mniejszych...

Piwoniom podłozę obornika.
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:34, 10 maj 2014

Do góry
Zeta napisał(a)
Twój klon palmowy wymiata ....a w towarzystwie czarnych tulipanów prezentuje się naprawdę super......kiedy będziesz w Tv gwiazdeczko??????

Tego nie wie nikt i wcale mi się nie spieszy by ogląda moje miny w TV... świadomość że byli mi wystarcza zupełnie dla podłechtania próżności ogrodnika

A Tobie wstawie foto ... marchewki dal Muminka Niedługo będzie do jedzenia .... a do gruntu też już posiałam.... bo marchewka to produkt z warzywniaka teraz pierwszej potrzeby.. Feliks uwielbia marchewkę i jabłka....

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:31, 10 maj 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Kwiaty jak u Simony ,jeśli ma duże , mocno zielone liście to będzie ona.

Liście jasno zielone... w 2009 roku wyglądał tak, a potem to już coraz gorzej.. w tym roku pierwszy raz przypomina rh....

I zaczyna kwitnąć drugi zdechlak... i nie będzie to Alfred.... nie ta pora kwitnienie... jeden i drugi ma podobne stanowisko.. a Alfred jest bardzo późny...

I z tych zdechlaków jak odżywają bardziej sie cieszę niz z nowych.... bo one zonaczaja, że może mi sie uda z rh w ogrodzie..

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:28, 10 maj 2014

Do góry
jotka napisał(a)

Wasz ogrod u Mai - jeszcze jedna motywacja dla mnie do ....

Jola, to proponuję niech nie puszczają tego w TV.. niech przekładają terminy w nieskończoność.. każda motywacja jest dobra..... pozytywne kantowanie obejrzałam u Ciebie.. i już wiem dlaczego mój M nie będzie robił kantów Oj rozbawiło mnie twoje hasło.. zresztą jak zawsze ..
A w kwestii programu, bawiłam sie fajnie i wolałbym by już tego w telewizji nie pokazywali.. niech pokazą ogród, ale mnie wolałabym nie oglądać .. i nie słuchać..

Popatrz na moje miny.... zgroza...
Nie cytować, bo wykasuję jak Jola obejrzy... specjalnie Jolu dla Ciebie wstawiam ... to do kabaretu głupich min sie nadaje. A są jeszcze gorsze.... i nawet Tobie nie pokażę..

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:19, 10 maj 2014

Do góry
agatanowa napisał(a)
Panie, ale Ty tego wszystkiego masz i w jakich ilościach!
Normalnie ogród pokazowy.

Klon, co się rozwalił na kostce, boski! Jakby w słoncu się wygrzewał i co nieco rozleniwiło mu się...

Agata... naćpane po trochu... po lista chciejstw długa.... i nie ma innej opcji, albo dużo w ilości, alb dużo w różnorodności.. wybrałam to drugie .. jakbyś widziała jak latałam z sadzeniem mojego dobra.... na rabaty stopy już nigdzie nie postawi... masakra.. a to dopiero zaczyna bujać.. jestem przerażona

Pachnące goździki i listki iryska miniaturowego.. są śliczne tak jak i kwiatki.. czyli małe jest piękne

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:16, 10 maj 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Ach! Brak mi słów!

Basiu... jesteś bardzo miła... szczepki od ciebie wszystkie rosną I ogrodowe i doniczkowe

Kotki puchatki sasankowe... są cudne ..

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:14, 10 maj 2014

Do góry
anna_studio napisał(a)
Aniu...jakie super news.... gratulacje
Rozbawił mnie...pijany klon przystojny...

Anuś.. miło mi , że zajrzałaś... muszę do twojego kulkowego królestwa też zajrzeć.... kurcze.. nie wyrabiam z wizytami

Dla ciebie towarzystwo pijanego klona

Kuleczkowo

I tulipankowo.. to chyba rekordowe tulipany

Mam foto z 17 kwietnia, że kwitną..

I dziś jeszcze kwitną, co prawda pierwsze płatki spadają... i są na pełnym słońcu.. gdzie powinny szybko przekwitnąć.. 24 dni kwitną... szok!!!!!!!!!!
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 11:12, 10 maj 2014

Do góry
Ogród w Puszczykowie 11:07, 10 maj 2014

Do góry
wietrzyk napisał(a)
Kochani,
mam taki dylemat.... Chciałabym posadzić drzewo, z tej strony tarasu co na poniższym zdjęciu widać.
Konkretnie na narożniku, tam gdzie stoi mały cis w doniczce. Tylko nie wiem:
- jakiej wielkości mogłoby to być drzewo tzn szczepione na patyku i kulista korona (podsadzone czymś od dołu), czy też może raczej kolumnowy pokrój, bądź ew przewieszający?
- zasadzić je na dole, tak jak stoi ta doniczka, czy może raczej wyżej przy krawędzi tarasu? Czy wtedy będzie mogło się dobrze ukorzenić?

Myślałam o klonie palmowym, bo on taki ażurowy jest, ale z tej strony bardzo wieje, zwłaszcza zimą to płn-zach. Dlatego posadziłam kosodrzewiny, żeby z czasem taras trochę osłoniły od wiatru.

A może wogóle odpuścić drzewo w tym miejscu???
Tak wogóle ma tu powstać cienista rabata.

Asiu, czytam i myślę o żelaznych drzewach
ale nic nie wymyśliłam, ładny byłby przy tarasie grujecznik japoński-ale nie wiem jak z miejscem.
A może tę choinę kanadyjska którą masz pod ścianą pociągnęłabyś do zakrętu tarasu cięła wszystko równo na żywopłot, a wtedy wewnątrz pewnie klon palmowy miałby rację bytu
albo żywopłot cisowy i klon palmowy
ale to tylko taki mój pomysł, Ty masz swoje wizje
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:07, 10 maj 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Wiosną myślalam, ze jest pięknie. Co mam teraz powiedzieć gdy zaczyna się spektakl?

Teraz znów zaczyna być kolorowo.. czyli wszystkie poplątane kolory.. ale to u mnie nieuniknione.. i już nie walczę nad kolorystyką.. trudno.... jak napisał Sebek.. ogród to odzwierciedlenie duszy ogrodnika ..
Powojnik Guernsey Cream.. muszę go przesadzić... ale gdzie??????? W cieniu jest słabiutki..
Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 11:07, 10 maj 2014

Do góry
Dzieki Gabisi wiem, że to ''Blushing Lady" zapisuję ku pamięci
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 11:06, 10 maj 2014

Do góry

Czosnki łapią kolor purpury...
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:04, 10 maj 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
ale ładne te różowe orliki
zreszto wszystko u Ciebie ładne

Orliki dopiero zaczynają.... a deszcz pada... i nici z prac w ogrodzie.. trzeba odgruzować domek.. jemu też sie należy

Mi osobiście najbardziej podobają sie te pełne granatowe... słabo go widać, bo robiłam kwiat rh... Nowej Zembli... i kwiat nie wyszedł, ale orlika widać..
Moja bajka 10:59, 10 maj 2014

Do góry
Agcia napisał(a)

Woow, jak elegancko

Wreszcie ta rabata dostała jakieś ramy, bo w zeszłym roku była znacznie mniejsza i wyglądała... tak (auć)
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 10:56, 10 maj 2014

Do góry
Moja bajka 10:55, 10 maj 2014

Do góry
Katkak napisał(a)
i takie tam

piękne zdjęcie.. aż by się chciało tam usiąść
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:53, 10 maj 2014

Do góry
Kasiek napisał(a)
Aniu dziekuje Pastw sie dalej

Muszę mieć na uwadze dobro oglądających... bo potem znów narzekania słyszę...

Moje ciemierniki też jeszcze dają czadu...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies