Podoba mi się to zestawienie kolorystyczne w Twoim ogrodzie,
bardziej niż biel z czernią....jest takie cieplejsze, a równie eleganckie.
Serdeczne pozdrowienia zostawiam....
Róże gnojówką z pokrzyw podlane, kolejne zawirusowane tulipany wykopane. Dopiero dziś posiałam cynie. Nastawiłam nową pokrzywowa gnojówkę. M skosił trawę i spryskał Topsinem wiśnie przeciwko drobnej plamistości drzew pestkowych.
Fotek niewiele, bo mało co kwitnie
Zaczyna kwitnienie rogownica
ciąg dalszy zakupów- perovskia, dziurawiec, tawuła. Zrezygnowałam z lawendy na rzecz perovskii- zobaczymy czy to był słuszny ruch. Lawendy mam już trochę.
Bogdzia, specjalne podziękowania, że "napuściłaś" TVN na Anię i Jej niepowtarzalny "Ogród mimo woli".Dobrej nocki.
Kwitną długo białe fiołki, w towarzystwie zawilców, konwalii, niezapominajek, żagwinów, floksów szydlastych, skalnic, zawciągów i ciągle jeszcze tulipanów.
Paluje wszystkie z tej rabaty rośliny przenieść pod płot i utworzyć tak jak doradzacie rabaty na obrzeżach ogrodu a pośrodku pozostawić trawnik jednak w tym roku nie do końca to się uda ale będzie na pewno lepiej
Nie mogę usunąć całej rabaty ponieważ wsadziłem tam 20 cebulek mieczyków, które już zaczęły się przebijać byłoby mi ich bardzo szkoda więc postanowiłem że przesadzę juki, krzewuszkę no i te łatwe roślinki barwinek i może dąbrówkę a mieczyki pozostawię bez kory oraz bez obwódki z kamieni będę po prostu na bieżąco tam plewił a obrzeża przycinał "obcinakiem do kantów " i tak jeszcze rok wytrzymają te mieczyki an tym miejscu a w następnym znajdę dla nich inne miejsce. Co wy na to?
Zazwyczaj jak jestem u Ciebie...wydaje mi się, że nie można tam wcisnąć już żadnej rośliny...
jednak się da....klikanaście...?!
Ślicznie....
Uściski przesyłam....