Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Gdzie diabeł nie może... 23:36, 09 maj 2014

Do góry
Dmuchawce, latawce, wiatr ...

Ogród w Tarnowie 23:31, 09 maj 2014

Do góry
Azalie i rh pokazują swoje kolory

Bajkowy ogród Weroniki 23:31, 09 maj 2014

Do góry
dajana napisał(a)
Floksiki każdego dnia mają więcej kwiatków a pąków ogromnie dużo Widziałaś jak mi się rozrosły? To wszystko od ciebie Weroniko ,taki widok nawet mi się nie marzył tak szybko ,one rosną błyskawicznie Z serca podarowane to i mają się dobrze Podobno nie dziękuję się za kwiatki ale o radości z ich posiadania już można pisać Pozdrawiam cię serdecznie

Cieszy mnie Twoja radość, a poduszeczki floksowe u Ciebie podziwiałam. Lubię czas floksów szydlastych.

Na podobny widoczek czekałam w ub. roku do 8 maja (ten z 23.04.2014r.)

Za chwilę zakwitnie późniejszy garnitur tulipanów w towarzystwie azalii.

Ogród, który ciągle zmieniam 23:29, 09 maj 2014

Do góry
Jag_58 napisał(a)
Aniu dla Ciebie obwódka z przywrotnika ostroklapowego

OOOOO! dzieki ,też jeszcze nie kwitnie? ja spodziewam się już ma zielone kwiatostany ,jutro fotknę .Posadziłam na przemian z szałwią i kocimiętką.Zaskoczona jestem jak sadzonki strzeliły,a były takie małe.Ty pokazujesz tą odmianę o większych i bardziej aksamitnych liściach,taki mam jeden a więcej mam tych ze śliskimi listkami i nieco mniejszymi.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 23:28, 09 maj 2014

Do góry
agap771 napisał(a)
Witam serdecznie,
bardzo proszę o podpowiedź jak zagospodarować do końca kilka miejsc wokół domu. Wszystko posadzone w zasadzie w ciągu ostatnich kilku tygodni.
Pierwsza sprawa to: co posadzić pod wierzbą japońską? Strona północna raczej cały czas w cieniu

Druga sprawa to co sądzicie o tym miejscu? czy czegoś brakuje a może cos nie powinno się znaleźć akurat na tej rabacie. Wszystkie komentarze mile widziane

I ostatnia sprawa to mam ogromny dylemat co posadzić wokół tarasu w rabatach i poza rabatami, na chwile obecna jest tam tylko migdałek.

Liczę na waszą nieocenioną pomoc

Agap ja też mam problem co wokół tarasu i wymyśliłam coś takiego:wokól płyty róże wielokwiatowe, przed nimi goździki o srebrnych listkach, między nimi tulipany bo zakwitną kiedy wszystko inne będzie jeszcze takie sobie i to wszystko obwiedzione bukszpanem. O tak:

może coś z tego ci się przyda u mnie rabatki nieco szersze chyba
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 23:28, 09 maj 2014

Do góry

Ta rabatka też ukończona, może trochę za gęsto posadzone ale będę się martwić później jak się rozrosną.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:20, 09 maj 2014

Do góry
Piękne wpisy poczyniliście, Sebek pisałeś pracę? A to niespodzianaka! Bardzo Wam dziękuję za to, że w tym zapędzeniu i braku czasu jaki teraz mnie dopada, mogę się wzruszyć, że jesteście mi życzliwi i przychylni.

Mój ogród odzwierciedleniem mojej duszy, czasem radosny (czerwone przebłyski świąteczne), czasem smutny (czerń), a czasem nostalgiczny, spokojny, wyciszony ale nieskazitelnie elegancki (biel). Limonkowa żółć ma za zadanie poderwać mnie z zamyślenia i zmusić ( w sumie raczej napędzić, bo zmuszać to mnie nie trzeba ) do działania i zmian.

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:19, 09 maj 2014

Do góry
Kasiek napisał(a)
Aniu, przed chwilka bylam u naszego Bocka i widzialam ze tez ma tego klona...i Ty tez...i to jest cudo I ja go szuuuukam Podpowiesz?

To klon palmowy Garnet

A to zapowiedz na kolejne dni

Kończę pastwić się nad oglądającymi.....
Przyjazny ogród 23:17, 09 maj 2014

Do góry
agatanowa napisał(a)

zgadzam się
cudowne irysy, piwonie, rabaty z rozmachem

Pozdrowienia wielkie ślę i dziękuje za wizytę

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:17, 09 maj 2014

Do góry
Bożence Podlas.. kwitną.... Jest kilka kępek....
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:16, 09 maj 2014

Do góry
kamilcia_w napisał(a)

Ale tu u Ciebie pięknie....miłego dnia
dziękuję, mi też się podoba, dzień był miły
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:15, 09 maj 2014

Do góry
Dla Bogdzi zagadka.. co to jest..

Radość dla oczu, pokarm dla duszy 23:14, 09 maj 2014

Do góry
Nati napisał(a)
moja donica przeze mnie zrobiona - taka postarzana
...

a tą jak robilaś? z gliny normalnie? Taka równiutka jak ze sklepu!
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:14, 09 maj 2014

Do góry
Lubię ten widok..

I ten.. rh zaczynają
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:12, 09 maj 2014

Do góry
Warzywnik zaczyna przypominać przeznaczenie.. truskawki podzieliłam i przesadziłam.. ciekawe czy przeżyją ,bo już zielone owoce maja..

Wsiowa nabiera masy zielonej

Ryby na płyciźnie doprowadzają mnie do załamki... trą sie i trą.... i wcale nie pytają jak mam je wykarmić.. restrykcje jak dla Chińczyków muszę wprowadzić.. głupie Fiordy.

Klon rozwalił się na przejściu jak pijany....
Minimalizm z odrobiną romantyczności 23:09, 09 maj 2014

Do góry
aga_szsz napisał(a)
mniej więcej na środku każdego przęsła planuje albo umbrę 3 szt, albo graba (tych może gęściej troszku )
Ale oczywiście, żeby nie było tak łatwo, to na samym końcu stoi słup i to mniej więcej w polowie przęsła.....no i burzy mi cały ład

i tak samo po drugiej stronie wjazdu, pod murkiem czerwonym.

Pomyśl na tej rabacie o bordowych bukach (do formowania i nie słuchaj, że za mały ogród) lub wisniach pissardi, a może klonach red sunset. Czy nie będzie zbyt monotonnie zielono z grabami lub wisniami? Jesli jednak zdecydujesz sie na zielone to rekomendowałabym umbry. Ewentualnie pomyśl o ambrowcach kolumnowych lub teź strzyżonych w piekny szpaler.
A jesli myślisz o limonkowym kolorze to oczywiscie miłorząb mariken chyba głosowałabym za limonkom pod kolor żurawek
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:07, 09 maj 2014

Do góry
I kolejne królowe rabat.. chyba reszta jutro..

Bajkowy ogród Weroniki 23:06, 09 maj 2014

Do góry
Kondzio napisał(a)
Poduchy sliczne ogrod znów robi sie kolorowy

Kolory i poduchy w deszczu i w chłodzie, podpatrzone z balkonu.

A kto pamięta, żeby w 1 maja takie widoki, zwykle zimno i pierwsze listki.

Lecę w kulki... 23:06, 09 maj 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Aniu głowa do góry
powiedz mi te gigantyczne kwiaciory w skrzynkach to petunie czy surfinie i ile ich sadzisz w skrzynce?

Dodatkowo ilustruję poprzednie słowa fotkami...

doniczka 80 cm...

i przepraszam, że tak długo czekałaś na odpowiedź....
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:05, 09 maj 2014

Do góry

Z chciejstwa.....
I wiesz dlaczego bronie Twojego skalniaka.... ja go po prostu lubię

Niedobitki tulipanowe

Pierwiosnki..

Len.....

I sporo innych, a tu zaczynają azalie i rh..... ja nie mam czasu wrzucić co kwtinie na swój wątek... a keidy mam do Was zajrzeć??? I jak zwykle mam dylemat.. pokazywać u siebie ,czy iść do Was??
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies