Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Klon Shirasawy - Acer shirasawanum 'Aureum' 09:24, 22 maj 2014

Do góry
Moim zdaniem to jeden z najpiękniejszych klonów i jedno z najpiękniejszych drzew.

Marzę o nim już od przynajmniej dwóch lat czyli odkąd go pierwszy raz zobaczyłam. Już już dawno kupiłabym go, ale martwię czy w moim ogrodzie otoczonym z każdej strony polami, gdzie nieustannie hula wiatr da sobie radę

Jeśli macie tego klonika opowiedzcie proszę o Waszych doświadczeniach z nim. Z góry serdeczne dzięki!

A to foteczka z Danusi artykułu o ogrodzie Pani Ani z Roślin Menażerii:

Co się stało kwiatom ... 09:22, 22 maj 2014

Do góry
Mirella napisał(a)
Dzień Dobry, Jak dobrze wstać skoro świt..........................

Choć znajomi mówią że kto rano wstaje ten chodzi niewyspany

Mirelka, świetne zdjęcia! Piękne widoki dla których warto się zerwać rano a ci co są wyspani to w nocy siedzą i nic nie podziwiają!! Ich strata
Co masz za różę, tak ładnie wygląda... jakby te płatki były trochę zielonkawe - czy to może tylko złudzenie na ekranie?

Ogród naturalny, pachnący lasem .. 09:21, 22 maj 2014

Do góry
Agcia napisał(a)
Nadal nie wiem co tu dać do towarzystwa..

najlepiej chyba jakiś jeden gatunek ale nadal nic mi nie przyszło do głowy.. jak już nic nie wymyślę to sypnę kory i tak zostawię..

Przypominam, że ta rabatka ma słońce od 12tej do końca dnia. Rosną tu już dwa miłorzęby zwykłe i pomiędzy nimi hortensja vanille freise, obwódka z bukszpanu.

Jestem otwarta na propozycje

Agcia baaardzo podoba mi się Twoje otoczenie,jaki Ty masz klimatyczny dom a wejście!-no moje klimaty!
Rabatka napewno będzie piękna,Danusia to potrafi.......
Zdjęcia jak zwykle perfekt!
Pozdrawiam serdecznie
Ogrodowa zachciewajka :) 09:11, 22 maj 2014

Do góry
Kasial napisał(a)

W tym roku posadziłam jabłoń malinową, bo uwielbiam malinówki i chyba będę musiała ją przesadzić

A mi się tak marzą łubiny Ale ostatnio nie było ani w szkółce, ani na rynku. Kasia to w sumie ile drzew stracisz, a ile ocaleje? Nie łam się, przecież jedną jabłoń już kupiłaś, szybko urośnie. My posadziliśmy 3 sosny (różne) na 2-3 lata przed wprowadzeniem i jak się wprowadzaliśmy to już były duże drzewka. A teraz to smoki, że hej, choć jedna niestety wypadła, ale tak to już bywa A co do hamaka to uśmiechnij się do mężusia żeby wbił (a może bezpieczniej wbetonował) w ziemię takie dwa grube drewniane słupki i już. A jak jeszcze przybijesz do nich jakieś zgrabne drabineczki i puścisz np. powojnik, to już tylko leżeć i patrzeć
Ogródek Anity 08:49, 22 maj 2014

Do góry
A może taki

Albo taki
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 08:45, 22 maj 2014

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Dzikie krajobrazy z ogrodu

Auuuuuuuuuuu! Aga ale potencjał! Jest tu wszystko co potrzebne do dzikiego zakątka. U Ciebie widzę inne trawy w łące. I inne rośliny. Bardziej wilgotne.

Restauracja rabaty w planie - brzmi dobrze. Kiedyś czytałam (ang. ogrodnik-projektant lat 80-ych Russel Page), żeby nie łączyć azalii z rh. I w sumie to nawet mnie to nie dziwi. Azalie mogą być na lekkich zielnych rabatach. A jednak rh to osobna bajka. Ale pamiętam, jak bardzo zdziwiłam się czytając jego spostrzeżenia. Dla mnie azalie mogłyby i być na/w łące. Ekstrawagancko, co?
Ta azalia to może być 'Nectarine'.
Ogrodowe skarby 08:45, 22 maj 2014

Do góry
Witaj. Gratuluję seteczki. Ogród piękny i taki zadbany. Super. Kwiatek dla Ciebie na 100 przesyłam.
Ogródek Anity 08:39, 22 maj 2014

Do góry
Ten generał jest taki ciemniejszy

Nie byłby dobry? A róża to pnąca moonlight.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 08:24, 22 maj 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
No to moje małe CHFSH

Madżenn, , brak mi słów na Ciebie . Niech żyje ChFSh!
Winobluszcz pięciolistkowy - Parthenocissus quiquefolia 08:22, 22 maj 2014

Do góry
Jakiś czas temu dopytywałam się o pnącza, postawiłam na winorośl japońską, aby pokryć drewnianą konstrukcję nad tarasem, ale jest kiepsko, winorośl rośnie bardzo wolno, teraz bardzo mocno ucierpiała od wiosennych przymrozków i mimo, że ma pędy żywe na przekroju, to nie pojawiają się nowe pąki liściowe.
Wcześniej nie decydowałam się na winobluszcz, bo bałam się jego ekspansji, ale z winoroślą chyba nigdy nie doczekam się zielonego dachu nad stołem ogrodowym, więc może jednak winobluszcz?

Powiedzcie mi proszę, doświadczeni w uprawie tego pnącza, czy on daje sobie radę na drewnianej konstrukcji i czy nie ma jakiegoś szczególnie złego wpływu na drewno, po którym rośnie?

Na załączonym zdjęciu z ubiegłego roku moja drewniana konstrukcja, widać winorośl, która po 2 latach z mozołem troszkę weszła na górne belki a teraz musiałam wszystkie te pędy usunąć i znowu lato pod parasolem
Ogród cichy i przytulny 08:16, 22 maj 2014

Do góry
" Wiosna, wiosna, wiosana ach to ty ..."

Odwiedzającym życzę miłego dnia
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 08:15, 22 maj 2014

Do góry

Wilcza Góra 08:06, 22 maj 2014

Do góry
koralowa "Compactum"

z małym, zielonym gościem

Wilcza Góra 08:04, 22 maj 2014

Do góry
dziś znów będzie "kalinowo", bo maj już powoli dobiega końca i kaliny już przestaną tak bardzo cieszyć kwiatami...
a lubię je tak bardzo...
jeszcze raz angielska....

Rododendronowy ogród II. 07:56, 22 maj 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Dla Anety i Ani-- piegowaty Kazimierz. Podoba się ????

Wczoraj sie nie odzywałam bo robiłam już miejsce dla Króla A wiesz jak to jest znaleźć miejsce... Opis manewrów zamieszczę u siebie Ale miejsce honorowe ma... jest piękniejszy niż na foto które oglądałam w necie
Ogródek Anity 07:48, 22 maj 2014

Do góry
Koleżanki i koledzy! Pomocy! Ta oto róża potrzebuje towarzystwa!

to zdjęcie Ani DS mam nadzieje, że mi wybaczy....

Z którym powojnikiem ją posadzić? Mam takie 3

Mi sie wydaje , ze z generałem sikorskim, on taki niebiesko fioletowy, ale nie wiem....
Blaski i cienie nowego życia 07:34, 22 maj 2014

Do góry
Donice schodowe też dostały nowe kwiatki
Połączenie lobelii z plectranthusem nico

werbenka biała z zielistką

surfnia lub petunia (nigdy nie wiem)

Blaski i cienie nowego życia 07:31, 22 maj 2014

Do góry
Pelargonie białe w donicach okiennych - jeszcze będę poszukiwała heliotropa

Wczoraj o zmroku kończyłam moją rabatę letnią i sadziłam lawendę od Aliny- ma super pachnącą odmianę Polecam

Blaski i cienie nowego życia 07:29, 22 maj 2014

Do góry
Zdjęcia są z telefonu i niestety przy mocnym słońcu wychodzą mi nie najlepiej,
ale chcę coś wrzucić co się u mnie dzieje
Miłego dnia

Trzmielina wczoraj sadzonkowana osobiście i posadzona w cienistym zacisznym miejscu
zółto-zielona i 2 odmiany biało-zielonej

Kwiatowy ogródek Monteverde 07:09, 22 maj 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Lilak Palibin nie całkiem rozwinięty a już ślicznie pachnie

Palibin jest cudny. U mnie juz kwitnie całkiem. Jeszcze sobie kiedyś dokupie wiecej
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies