Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

dajana 00:48, 20 cze 2014

Wrzos napisał(a)
Dajanko, róże u Ciebie zaczęły swój spektakl. jest pięknie! A z tymi ostróżkami i lawendą po prostu romantycznie

Na samo słowo romantycznie przewracam już oczami Reniu Jeszcze nie wszystkie róże kwitną ale za ok 10 dni wszystkie już będą miały kwiatki .Gapie się na te róże cały dzień ,a jak pachną
grembosia 00:54, 20 cze 2014

Różany sezon trwa, ale Twoje mnie urzekły...
malgocha1960 08:00, 20 cze 2014

Dajanko,pięknie ci wszystko kwitnie,czy kilka lat temu pomyślałyśmy,że będziemy miały takie ogrody?
Co to jest ta biała kolumna?
akanta 23:00, 20 cze 2014

dajana napisał(a)
Aniu ja kupowałam bardzo dużo róż Giardenę także i różę małego księcia i więcej angielek ale to wszystko zniszczyli mi murarze przy ocieplaniu domu .Te które mam to nowy zakup i wśród nich nie było giardiny.Uparłam się jak osioł aby ustalic nazwę zakupionej Nahemy która nią nie jest Wklejam dwa zdjęcia pierwsza to Eden Rose abyś proszę zerkła że jednak jest inna. Moja Edenka pachnie, naprawdę i to pięknie pachnie nie wiem dlaczego twoja nie .Natomiast ta druga niby Nahema nawet odrobinki nie pachnie.Nie chodzi juz o ten zapach, ale po nim poznałabym Nahemę .Nie wiem co mam, ale róża jest sliczna ,każdego dnia ładniejsza .Oto zdjęcia Eden Rose choc jeszcze nie w pełnym rozkwicie. Ona dopiero w tym roku jest zdrowa bo przez dwa lata zjadał ją skoczek .

Na drugim dla porównania rzekoma Nahema z pewnością to nie jest Edenka
Dam ci już spokój z tą róża bo cię zamęczę Aniu

Danusiu z pewnością etykiety musiały być zamienione.Od ubiegłego roku jak wiesz mam Edenkę ,widzę ją na zdjęciach i na żywo i twierdzę że ta jednolicie różowa róża/nr 1/ nie może być Edenką.Ma jeszcze ciemniejszą piętkę płatka i to też ją wyklucza.Edenka /nr 2/jest muśnięta od środka i na końcach płatków.
Masz tu Nahemę no i zobacz jak jest podobna do twojej.Dziś jestem pewna na 100%.No i liście absolutnie się zgadzają!
http://www.roses.webhost.pl/2012/03/nahema/.

dajana 20:22, 21 cze 2014

malgocha1960 napisał(a)
Dajanko,pięknie ci wszystko kwitnie,czy kilka lat temu pomyślałyśmy,że będziemy miały takie ogrody?
Co to jest ta biała kolumna?

Małgosiu ta biała kolumna to latarnia Oto chodziło?

Widzisz jak szybko czas upływa tak niedawno miałyśmy tylko marzenia i kawałek ziemi a teraz zaczyna on żyć i cieszyć nasze serca Ty też wracasz do wspomnień i dziękujesz losowi ? Oby nam jeszcze pozwolił nacieszyć się tym co nam ofiarował, czego nam z głębi serca zyczę.Miłego weekendu Małgosiu Oto lampa i moja różanka jeszcze nieskończona :

akanta 20:28, 21 cze 2014

dajana napisał(a)

Małgosiu ta biała kolumna to latarnia Oto chodziło?

Widzisz jak szybko czas upływa tak niedawno miałyśmy tylko marzenia i kawałek ziemi a teraz zaczyna on żyć i cieszyć nasze serca Ty też wracasz do wspomnień i dziękujesz losowi ? Oby nam jeszcze pozwolił nacieszyć się tym co nam ofiarował, czego nam z głębi serca zyczę.Miłego weekendu Małgosiu Oto lampa i moja różanka jeszcze nieskończona :

Ależ...romantycznie ...Danusiu.
hanka_andrus 20:40, 21 cze 2014

Super widok na różyczki, okiennice i wesołe donice. Gratuluję.
Jest pięknie.
Viola 23:09, 21 cze 2014

Widoczek jak ilustracja w książce z baśniami. Szancer 100%. Pięknie!
Kasiek 23:14, 21 cze 2014

Piekne miejsce, piekna fotka
AgnieszkaW 23:16, 21 cze 2014

Dajano, ślicznie już masz