Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:43, 09 maj 2014

Do góry
Eve napisał(a)
Och i ach ale u Ciebie się dzieje! Już pisałam, że kocham Twoje tamaryszki Glicynia przepiękne, ale jak róże na murku się rozrosły! Róże kwiaty pokazują, RH też, śliczne czosnki, kwitną łubiny, a tyle kwiatów w pąkach!

O i piwonie drzewiaste mają już wielkie pąki! Tamaryszek pleciony, świetny pomysł

Wszystko szaleje, masz taką rozbuchaną wiosnę

Angielska ci ona, deszcz i słońce i tak wkoło, szkoda, że nie możesz wpaść, chociaż siedzenie na dworzu i tak odpada teraz..

Ewa, a na murze już Fresia kwitnie, z reguły w czerwcu zaczynała!
kończą się tulipany

mam i takie orliki, chyba fiolet, niebieskich najwięcej, ale idą i różowe

w zakątku zielono
i niebiesko.......długosz królewski
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:42, 09 maj 2014

Do góry
Bogusia, chyba cię telepatycznie ściągnęłam ostatnio buszowałam u ciebie, oj ile ja się wstecz nacofałam, aby zobaczyć wschodzące werbeny, przyglądałam się tym, co już dałaś do gruntu, bo nie wiem, czy mam chwast czy siewki i tak dumam jeśli mogę mieć prośbę, sfoć z bliska werbenę, muszę porównac listki
cieszę się, ze możesz pocieszyć się kolorami, choć u was nie tak źle, choć rzeczywiście ciut później, ale nadrobią, identycznie było rok temu, pamiętam to...mimo sklerozy
pozdrawiam
Kolorowy Ogród Geni 17:36, 09 maj 2014

Do góry

Kolorowy Ogród Geni 17:31, 09 maj 2014

Do góry

Gdzie diabeł nie może... 17:31, 09 maj 2014

Do góry
cd.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:31, 09 maj 2014

Do góry
Tusiala napisał(a)
Irenko nie masz sumienia......... tyle stron przez tydzień
Ależ wszystko wystrzeliło. To jakby inny ogród. Tydzień czasu mnie nie było a wszystko niesamowicie poszło w górę. Gra cieni i świateł....... uwielbiam

Mam, ale tak wychodzi, staram się fotki wstawić, ale po drodze nawijam
jutro i w niedzielę ostra praca, więc i mniej będę
pozdrawiam, też lubię taką grę światła, inaczej już w lipcu gra

kokorycz w pąkach i wylazły rozwary
Gdzie diabeł nie może... 17:29, 09 maj 2014

Do góry
Co robi blondynka kiedy dorwie się do aparatu z obiektywem makro ?
No jak to co, zdjęcia

Kolorowy Ogród Geni 17:26, 09 maj 2014

Do góry
Gosiu bożykwiat jest mały kwiat.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:21, 09 maj 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Irenko, co fotka, to z mojej strony same okrzyki zachwytu! Pięknie jest! Masz dobrą rękę do roślin, czego dotkniesz, to rośnie jak na drożdżach!
Ciekawe, kiedy Maja do Ciebie zawita? Powinna...

Basiu, dzięki ci kochana trud pochwałą nagrodzony i to mi wystarczy, wolę abyś Ty zawitała, jak będziesz w okolicy
a tu kwiatki od ciebie, biorą się za kwitnienie, czyli jedne o nazwie Jola, drugie Basia i trzecie będą Halinka
dzięki ci za nie
rękę mam, ale w ogrodzie, w domku morduję, 2 gatunki tylko żyją; storczyki i szable
Gdzie diabeł nie może... 17:18, 09 maj 2014

Do góry
Kondzio dla ciebie moje sąsiadki kurki nie tak urocze jak twoje własne niestety ale za to pozowały grzecznie jak modelki

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 17:16, 09 maj 2014

Do góry
piłkowana Bluebird i ogrodowa Endless Summer Oryg. obie zabezpieczana, Endless na wszelki wypadek bo kwitnie też po przemarznięciu starych pędów
ogrodoweimpresjejolki 17:09, 09 maj 2014

Do góry
Jolu, ,,kantowanie" pierwsza klasa no i wiem, z ,,kim" sadzić hosty, taki pomysł zrealizowałam, zobaczę, czy mają się lepiej od innych
Joluś, patrz, kwiatki od ciebie kwitną

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:06, 09 maj 2014

Do góry
AlicyaLK napisał(a)
Irenko,
pochodziłam sobie po Twoim ogrodzie i będę wracać Piękne masz rabatki pod drzewami i widzę, że drzewa masz wysoko podcięte, tak więc na rabatkach jest jasno ja swoje też jeszcze przytnę... nie wiem dlaczego nie bałam się je ciachnąć wyżej, ale teraz, jak zobaczyłam u Ciebie, to już jestem zdecydowana Pozdrawiam

Alicjo, wczoraj poczytałam twój wątek, pooglądałam, widziałam przed i po, zmiany na plus
Uważam, że śmiało możesz podciąć drzewa, dużo wyżej, aby tak na wysokości 8-10 metrów nic nie mieć i wtedy jest dojrzała część i mnóstwo światła, tnij....my za 2 lata znowu podcinamy, bo ciemnicy nie chcę mieć, ale drzewa, tak pozdrawiam i fajnie, ze zajrzałaś

tu mam klon jesionolistny FLAMINGO, miał mieć 2m, ma oho...ale on ma taki rozłożysty pokrój, więc ta czapa górą jest i akurat, to fajne

tu tulipanowiec....widzisz, od dołu systematycznie wycinane gałęzie, aż kiedyś uznamy, że wystarczy
w tle widać podcinane sosny;;i bluszcz jakimś cudem się wspina po jodle kalifornijskiej

i tu świerki, w tym srebny też, zobacz jak wysoko cięte, a dołem mam rh, azalie i trawy, mnóstwo miejsca i światła dla innych

W cieniu - zacieniona 17:03, 09 maj 2014

Do góry
nebel napisał(a)
Mi najbardziej podobają sie takie ujęcia...

...na więcej takich ujęć jeszcze trzeba poczekać...może za miesiąc,jak rabaty zarosną...teraz jeszcze rośliny malutkie,niektóre dopiero wychodzą...wiesz Ewo,że ja ustawiam się na końcu tego ogrodowiskowego zawirowania...Pozdrawiam.
W cieniu - zacieniona 16:58, 09 maj 2014

Do góry
Mi najbardziej podobają sie takie ujęcia...

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:56, 09 maj 2014

Do góry
Urszulla napisał(a)
ależ Ci się werbena nasiała
moje marzenie
w tym roku mam odrobinkę z 1 sadzonki od Sebka
I Twoja hosta olbrzymka rośnie - jak się cieszę nie masz pojęcia

Ula, miałam mnóstwo nasion, komuś wysyłałam, sama siałam w grunt, ale nic nie widzę, żeby wzeszła, chyba że nie rozróżniam siewek od pokrzywy, dlatego nie plewię
a te są z ubiegłego roku, przezimowały w gruncie; będę zbierać nasiona i jakby co, dam ci
rok temu siałam w czerwcu, wzeszło wszystko,oczywiście w grunt też

panna hosta nie dała plamy i dobrze

tu nowa rabata, limki idą jak trza, patyki też, na razie nie sprawdzam, czy są korzenie
Moja bajka 16:55, 09 maj 2014

Do góry
Katkak napisał(a)
Ewuś to są te zawilce japońskie

Wygląda bardzo podobnie do tego który rośnie u mnie. Prawdą jest że kwitnie cudnie, ale z jego rozłogami miałam problem. Opanował całą rabatę. Gdybym wiedziała że masz na niego chrapkę, to zrobiłabym Ci paczuszkę. Teraz mogę przesłać Ci tylko zdjęcie.

Działka wkoło Lubczyka :) 16:49, 09 maj 2014

Do góry
Nam chyba nie jest pisane mieć ładny trawnik, a tym samym ogród ;(
Posialismy trawe i tym razem ulewa

Juz mi się wszystkiego odechciało!
Ogród... reni 16:49, 09 maj 2014

Do góry
Znalazłam u Ciebie, jeszcze dwie rzeczy, ktore nas łączą

P.S.
Oprócz "podglądania cudzych ogrod", lubię również to coś ...Dziękuję
Reni, ściskam bardzo mocno
Pora na zmiany, czyli Alkowe rewolucje ogrodowe 16:47, 09 maj 2014

Do góry
Oto nowy lokator w moim ogrodzie, pojechałam po kwiaty do skrzynek na balkon a kupiłam tego holendra
A teraz lece wsadziś surfinie mam nadzieję że przymrozków już nie będzie i mozna skrzynki wystawiać
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies