Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród to życie

Ogród to życie

ModraSowa 19:04, 29 maj 2014

Iwk4 napisał(a)
Witaj Aniu, przyszłam się przywitać i zaznaczyć wątek. Bardzo mi sie podoba twój domek, Dostrzegam w tobie romantyczną duszę. I twój ogródek też taki będzie. Czeka Cię dużo pracy. Życzę powodzenia. Będę trzymać kciuki.

Witam Cię Iwono, miło,że mnie odwiedziłaś. Bardzo dziękuję za miłe słowa.No chyba coś z tej romantycznej natury w sobie mam... Że pracy dużo to wiem, ale pocieszam się ,że już tyle jest zrobione,że za chwilę tylko sama przyjemność. A zresztą, my wszyscy tu na ogrodowisku przecież kochamy tę pracę
ModraSowa 19:07, 29 maj 2014

Napia napisał(a)
Aniu, chciałam się na początku przywitać i podziękować za wizytę u mnie. Przejrzałam cały wątek, bo nie mogłam się oderwać od Twojej opowieści. Jestem pod wrażeniem drewnianego domu (z oranżerią włącznie, zachodzących zmian i przepisu na dżem z zielonych pomidorów w tym roku na pewno go wykorzystam Tworzysz piękny, klimatyczny ogród, harmonijnie połączony z domem. Pozwolisz, że będę zaglądać

Agnieszko, dziękuję Ci bardzo. Tak mi miło... zaglądaj kiedy tylko będziesz miała ochotę
A dżem serdecznie polecam.
ModraSowa 19:19, 29 maj 2014

katarzynkak napisał(a)
Cześć Aniu.
Piękna ścieżka Wam wyszła. Gratuluje

Pisałaś, ze zastanawiasz się nad towarzystwem dla śliwy dzieciecej.
Ja bym tam widziała jednak hortensje vanilki. Sliwa bordo, vanilki różowe a przed nimi żurawki np. berry smothie. Posadziłam je ostatnio u siebie i są naprawdę piękne. Kolor rzuca się z daleka

Pozdrawiam serdecznie.

Cześć Kasiu, dzięki, też nam się podoba, zobaczymy czy zda egzamin zimą.Planujemy jeszcze takie utwardzenie przed tarasem
Jeśli chodzi o śliwę. Dzisiaj kupiłam trzy hortensje Lmelight. Ladne okazy.. W vanilkach nie bardzo podoba mi się ten ciemny róż po przebarwieniu. Ale żurawki które polecasz, bardzo ładne.
Przy tej śliwie będzie jeszcze stożek z bukszpanu( lub dwa) i trzy cisy( chyba kulki)

Odwiedzę Cię, pozdrawiam.
ModraSowa 19:58, 29 maj 2014

Dzisiaj kupiłam kilka roślinek.
Rano , chociaż padało, wybrałam się na pobliski targ. Kupiłam moje pierwsze czosnki, 3 białe i 3 fioletowe, Pani wiecej nie miała. I rozchodnik, bardzo okazały, ale nie wiadomo na jaki kolor zakwitnie
Dokupiłam też bukszpany
To rośliny wykopane z ogródka tej Pani, lubię tak kupować

W poszukiwaniu traw wybrałam się do szkółki. Traw nie było ale były hortensje Limelight.

Ninoja 20:31, 29 maj 2014

Wspaniałe zdobycze!
Limki całkiem wielkie.
MamaMagda 21:15, 29 maj 2014

limki ogrooomne! na bank Ci zakwitna w tym roku
Napia 21:28, 29 maj 2014

Wspaniałe zakupy!
JoannA 21:39, 29 maj 2014

Aniu,
zakupy świetne. Limki to prawdziwe giganty!
A jakich traw poszukujesz?
ModraSowa 22:08, 29 maj 2014

Dziewczyny, dopiero wróciłam z ogrodu. Nie mogłam sie powstrzymać., i zaczęłam kończyć rabatę przed domem Limki już na swoim miejscu. Wyobraźcie sobie,że płaciłam za nie po 18 zł.
ModraSowa 22:14, 29 maj 2014

JoannA napisał(a)
Aniu,
zakupy świetne. Limki to prawdziwe giganty!
A jakich traw poszukujesz?

Joasiu, znów nie jestem zdecydowana co do traw. miały być gracillimus, ale pociąga mnie morning light.
Zastanawiam się tylko czy będzie go widać , bo one miałyby być tak na tyle, jakby za śliwą...