Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój 4 arowy azyl...

Mój 4 arowy azyl...

asiach 08:19, 29 maj 2014

Witam - jeszcze takich białych irysów nie widziałam - a moje żółte i fioletowe zjady ślimaki
Pozdrawiam
hanka_andrus 08:25, 29 maj 2014

Dzień dobry.Przyszłam z talerzykiem i widelczykiem, i gdzie ten biszkopt? Hi,hi, hi.
Basiu, białe iryski są cudowne! Właśnie się zachwycam.
barbara_kraj... 18:59, 29 maj 2014

Haniu, obiecany biszkopt gotowy. Proszę, poczęstuj się

hanka_andrus 19:31, 29 maj 2014

Dziękuję, Dam radę i 2 kawałki, bo prosto z ogrodu jestem. Podwiązywałam pomidory w szklarence. Trochę się umordowałam, ale chciałam wykorzystać chłodną i pochmurną pogodę.
Wysadziłam wszystkie jakie wzeszły, i chyba będzie za gęsto. A niech tam. Najwyżej będę ciąć, co będzie w nadmiarze.

Biszkopt pyszny, z truskawkami nie robiłam, przeważnie z borówką, tej u mnie najwięcej.
4 dni mnie nie było w ogrodzie, a chwasty już znów zaczęły rządzić. Powtórzyć wypad trzeba.
Lecę dalej po ogródkach. Nara.
Bogdzia 19:59, 29 maj 2014

barbara_krajewska napisał(a)

Te iryski sa śliczne ale kapryśne , kwitną kiedy chcą , czasem kilka lat wcale nie kwitną i bardzo lubia je te czarne wielkie mszyce . Kilka razy je wyrzucałam z ogrodu ale znów mam jedną kępkę z jednym kwiatkiem. Pozdrawiam.
barbara_kraj... 21:50, 29 maj 2014

hanka_andrus napisał(a)
Dziękuję, Dam radę i 2 kawałki, bo prosto z ogrodu jestem. Podwiązywałam pomidory w szklarence. Trochę się umordowałam, ale chciałam wykorzystać chłodną i pochmurną pogodę.
Wysadziłam wszystkie jakie wzeszły, i chyba będzie za gęsto. A niech tam. Najwyżej będę ciąć, co będzie w nadmiarze.

Biszkopt pyszny, z truskawkami nie robiłam, przeważnie z borówką, tej u mnie najwięcej.
4 dni mnie nie było w ogrodzie, a chwasty już znów zaczęły rządzić. Powtórzyć wypad trzeba.
Lecę dalej po ogródkach. Nara.

Chłodniejsza pogoda sprzyja pracom w szklarni, ale i tak pot wyciska

Nie robiłam biszkoptu z borówkami, spróbuję Z agrestem też jest wyśmienity
barbara_kraj... 21:51, 29 maj 2014

Bogdzia napisał(a)

Te iryski sa śliczne ale kapryśne , kwitną kiedy chcą , czasem kilka lat wcale nie kwitną i bardzo lubia je te czarne wielkie mszyce . Kilka razy je wyrzucałam z ogrodu ale znów mam jedną kępkę z jednym kwiatkiem. Pozdrawiam.

To ciekawe, że mszyce je lubią. Na pumilach też siedziały. Musiałam interweniować
barbara_kraj... 22:02, 29 maj 2014

Pogoda na jutro lepsza się szykuje i w końcu te czereśnie spryskać trzeba.
Póki co fotki z wczoraj
rozchodnik kaukaski

bodziszek wielkopłatkowy

goździk pierzasty

firletka smółka

barbara_kraj... 22:09, 29 maj 2014

asiach napisał(a)
Witam - jeszcze takich białych irysów nie widziałam - a moje żółte i fioletowe zjady ślimaki
Pozdrawiam

Istna plaga z tymi ślimakami.
Rabatę z hostami usytuowaną mam pod wielkim świerkiem srebrzystym. Strasznie sypie się z niego igliwie. Złości mnie to niezmiernie, bo zakwasza mi glebę i wciąż muszę ją czyścić. Oczywiście nigdy nie wyczyściłam jej do końca. A plus z tego igliwia taki, że stanowi zaporę dla ślimaków i hosty są całe
Joku 22:15, 29 maj 2014

Oglądam wasze ogrody, oglądam i myślę sobie że moje rośliny daleko z tyłu. Co najwyżej w pączkach. Chyba ze 2 tygodnie różnicy pomiędzy północą i południem.
A białe irysy bardzo mi się podobają.