Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród cioci 20:09, 08 maj 2014

Do góry
Moja działka. 20:08, 08 maj 2014

Do góry
Dziś pojechałam po róże do szkółki Kasia mi doradziła jaką i szkółkę znalazła blisko domu

Ogród, który ciągle zmieniam 20:07, 08 maj 2014

Do góry
Mariusz napisał(a)
Oczko z karasiem, budka lęgowa, bukszpany i dalej nie muszę wymieniać, to wszystko co oko przyciąga, jestem zniewolony i wracać będę częściej. Bardzo piękny dojrzały ogród

Mariusz miło mi słyszeć takie słowa i to od Ciebie !!!!! ,aż się uśmiechnęłam do siebie,wiesz sam ,że taki słowa działają jak motor napędzający do dalszego działania dzięki ,zapraszam i oczywiście Twój wątek jest u mnie zaznaczony i "śledzony" dla Ciebie śliczne kwiatki Aktinidii pstrolistnej
W cieniu - zacieniona 20:06, 08 maj 2014

Do góry
Marta7 napisał(a)
Bogusiu pospacerowałam u Ciebie,pooglądałam wszystko,najbardziej zaciekawiły mnie Twoje powojniki,powiedz mi jak się ma Twoja Freda?
Też bardzo lubię kleome,ale jeszcze nie mam kupionej,w piątek planuję zakup
Pozdrawiam serdecznie
Montana Freda przetrwała pierwsza zimę.Przycięta,wypuszcza nowe odrosty.Zauważyłam pierwszy pączek kwiatowy.Mam wsadzone 24 clematisy...jeszcze malutkie,bo to ubiegłoroczne zakupy...ale widzę,że nieźle wystartowały.Pozdrawiam.
Ogród cioci 20:04, 08 maj 2014

Do góry
Ogród cioci 20:00, 08 maj 2014

Do góry
Ogród Magdalenka 19:58, 08 maj 2014

Do góry
i takie też były …
Ogród Magdalenka 19:56, 08 maj 2014

Do góry
Dzisiaj byłam na giełdzie … takie coś mi się marzy … na tarasie … żywa parasolka

Rododendronowy ogród II. 19:53, 08 maj 2014

Do góry
Gabriela napisał(a)

Dla mnie niebieska u Ciebie jest rabata z takimi fioletowo-niebieskimi azaliami i rododendronami, po prawej stronie ogrodu, patrząc od domu.
A ta ze zdjęcia też jest niebieska i właśnie o to chodzi, żeby tak zarosło, coby nie pielić. Ciągle do tego dążę i są miejsca gdzie już się udało.

Gabrysiu jeszcze nie kwitną ale w przyszłym tygodniu pewnie zakwitną, na razie zakwitły te pod żóltymi azaliami które niestety podmarzły w tym roku.

Co z tym ogródeczkiem począć 19:52, 08 maj 2014

Do góry
ewa004 napisał(a)
Moja kalina w tym roku ugina sie pod kwiatami
Jeszcze chwilunia i rozkwitną

O matulu moja, BOSKIEEEEEEEEEEEEE, Ewcia, czemu Ty ten cud chowalas przed nami. Alez to jest niewiarygodnie cudowne

BOMBA. Ja poprosze jak rozkwitnie cala sesje zdjeciowa zrobic. Kategorycznie sie domagam

A Emus ewaluuje, spoko, spoko. Moj tez nielatwy typ, a teraz mnie ciaga po szkolkach Ostatnio jechalam po cisy, wsiadl do samochodu sam z wlasnej woli, pojechal ze mna, wybieral, przegladal i wyjechac ze szkolki nie chcial, bo moze jeszcze cos kupimy Twoj jest na tej samej drodze

Buziole

Jej, piekna ta kalina
Proszę o pomoc:) 19:49, 08 maj 2014

Do góry
Witam.
Od pewnego czasu czytam wasze forum ale niestety sama nie daję sobie rady z zaprojektowaniem zieleni na mojej "górce" wokół domu. Moja górka jest od zachodu a dłuższy brzeg od północy ale dużo słońca do niej dociera.
Niestety ziemia na niej jest okropna (taką mam na działce) tzn glina z kamieniami. Trzeba nawozić lepszą.
Chciałabym obsadzić tą moją górką ale jako marketingowiec wogóle nie znam się na roślinkach. tzn co z czym i dlaczego
Chciałam posadzić na niej taką trawę "niedźwiedzie futro" no ale co jeszcze?
I tu właśnie proszę o pomoc co posadzić aby to współgrało rozmiarami czy kolorami?
No ja się wogóle nie znam na tym.
PROSZĘ POMÓŻCIE!!!

Mój cichy zakątek 19:49, 08 maj 2014

Do góry
mati7632 napisał(a)
Czy ktoś wie co to za roślinka? Nie wiem chyba sama się zasiała ale kwitnie na fioletowo i ścinam ją już drogi tok po przekwitnięciu jak ma suche łodygi i ciągle odrasta z czego bardzo się cieszę

Wydaje mi się że to jest krwawnica pospolita, bardzo ładna roślina kwitnąca latem, są odmiany o różnych kolorach fioletu i różu.
Kiedy kwitnie wygląda tak:

Boćkowe perypetie ogrodkowe 19:46, 08 maj 2014

Do góry
Swiezynki na glauca globosa

Bok coraz bardziej kipi Tylko wykonczenia brak, ale nie pali sie, mam na to cale lato i jesien

Tylko ten rodek z przodu chyba musze przesadzic. On rosnie na gorce i cala woda deszczowa i z podlewania splywa w dol, wiec ma za sucho i jest klapniety przez to Musze cos wykoncypowac

I szef kontrolingu, sprawdzal czy sasiad dobry wegiel na zime kupil i siem pobrudzil deczko

Boćkowe perypetie ogrodkowe 19:40, 08 maj 2014

Do góry
A propos soboty, bedzie zajecie I to jest pozytyw Wielki pozytyw, bo niedrogi a doskonale ukorzeniony Korzonki az kipia i wychodza bokami

Z pozytywow niedlugo zakwitna zurawki na froncie, tyly sie zbieraja poopuchlakowo

I klon, ktory na haslo przymrozek dostaje ataku smiechu

Zakochana w ogrodach 19:38, 08 maj 2014

Do góry
Do zagospodarowania.
Ogród dla Agusi 19:36, 08 maj 2014

Do góry
Rekord wielkości moich żurawek bije Southern Comfort,liście mają średnicę 15+ ,i to mi się podoba !

Żuraweczka Stoplight bardzo zmienna jest ,teraz świeci swoją cytrynową barwą iteż ma duże liście jak na żuraweczkę.

Pokażę nasz ogród 19:35, 08 maj 2014

Do góry
Zakochana w ogrodach 19:35, 08 maj 2014

Do góry

Tam gdzie patyczki są zioła, przed jest jeszcze pusta.
To czeka tutaj ma być wokół jabłonki fasolnik chiński tutaj sałata, rzodkiewka i cukinia
Rozpoznawanie chorób i szkodników 19:33, 08 maj 2014

Do góry
Witam, co to za choroba na moim tulipanowcu? Może ktoś z Was drodzy forumowicze sie z tym spotkał i wie jak to zwalczyć? Będę wdzięczy na jakąkolwiek pomoc
Boćkowe perypetie ogrodkowe 19:30, 08 maj 2014

Do góry
JulkAd napisał(a)

Ja zwiększyć ilośc tulipanów jesienią koniecznie muszę.....widzę wtedy, że wiosna i u mnie w ogrodzie jest....a bukszpany jeżeli z korzonkami były przy sadzeniu to raczej się przyjeły....może podmarzły?....miłego dnia

Juliska Ja sie latami bronilam przed tulipanami, ale jak zobaczylam u Any-art to zachorowalam i teraz wiem, ze akurat ta choroba ma bardzo pozytywne objawy w postaci banana na twarzy A buksiki, no coz, slabowite byly jak widac. Korzonki mialy, mimo to cosik im nie pasowalo. Nie szkodzi, wymienie

Mala_Mi napisał(a)
Bociuś całego klekotania nie poczytałam, ale obrazki obejrzałam wszyściutkie .. ...
I mi tu

Ciesze sie, ze Ci sie podobuje Anek

Kindzia napisał(a)
Bociusia macham
Wykrakałaś to zepsucie pogody, wczoraj burzysko z gradem było. Ale szkód nie wyrządziło, widać, że pod kontrolą

Dzisiaj słonko od ranaaaaaa......

O kurcze, no to przykro mi z tym gradem Ale maj cos taki sobie. Chociaz pewna bliska mi osoba powtarza: Cieply kwiecien, mokry maj, bedzie zboze kedy gaj Znaczy sie beda dobre plony chiba

andzia1606 napisał(a)

No, no ogród zachwyca, a i pszczółki też, nie wspominając o ich treserze. Cudny. Dobrze, że jest biały, ponieważ gdyby był czarny pszczółki nie byłyby takie przyjazne. Pewnie wzięły by go za małego niedźwiadka, chcącego podebrać miodek. Ja też przymierzam się do pszczółek 3 ule czekają na zasiedlenie, tylko mój treser jest czarny i wścibski. A to może być dla niego tragiczne.

Pozdrawiam

Hej Andzia Moj jakos na razie z pszczolkami sie przyjazni, a poza tym zwierzaki maja instynkt, na pewno Twoj kot wyczuje zagrozenie, jesli takie bedzie Nizely z niego akrobata. Moj to spokojny i niezwykle spokojny leniwiec. Przy Twoim chyba bym padla na zawal Pozdrowka

Bogdzia napisał(a)

Ja bym zostawiła , a jesli zmiany to i tak tylko ułożenia ale nadal mają byc przy kloniku bo fajnie to wyglada. Cudne kamole.

Bozenko, no to zostaja kamienie przy kloniku

Mathildis napisał(a)
Podobno wiosna zagościła już do nas na dobre, a Bociek zdezerterował... może przestraszyła się przymrozków

A w zyciu, niestety musialam sie zajac sama soba A przymrozki mi nie straszne, gorzej z moimi roslinkami

atena35 napisał(a)

No w to tyci, tyci to trudno uwierzyć

Tosia, jak bum cyk cyk, nie bede juz robic zadnych rewolucji, tylko tyci tyci zmiany Przy czym kto wie czy tyci tyci nie okaze sie byc wiekszym tyci

Welka napisał(a)
Otwarcie się przyznaję, że bezczelnie jesienią spróbuje zmałpować kompozycję z różowymi tulipanami. Nie wiem jeszcze w którym miejscu, ale tak zrobię, bo cudnie to wygląda
Pozdrawiam

Ewelinko, a kopiuj na zdrowie Ciesze sie, ze Tobie tez sie podobuje

beta napisał(a)
tylko pozdrawiam...cofnąć się nie mam czasu...ale kota akrobatę widziałam...tylko nie doczytałam czy to nowy czy stary nabytek...bo wydawał mi się, że masz białe futro

Ja mam na stanie futro sztuk jeden, kolor nadwozia bialy Czarny akrobata przyszedl z wizyta

Anita1978 napisał(a)
Ja uwielbiam twoją rabatę kolejową!

Anita, dzieki, bardzo sie ciesze Bedzie liftingowana w przyszlym roku, bo siem bojam o zdrowie psychiczne zona Mus dozowac atrakcje, ale plan jest taki, ze sosenki out
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies