Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Grubej dyni zmagania z naturą 12:52, 08 maj 2014

Do góry
A teraz, tadam!!! Rarytas

Superekstrasowy dizajnerski fotel ogrodowy, który wykonał nie kto inny jak .... no oczywiście mój dyniek złota rączka

Będzie jeszcze taki drugi, no i poduchy, które szyć będę ja.... może do lata się wyrobię
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:42, 08 maj 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Irenko, na dniach przymierzę się do pierwiosnka.

Haniu, spokojnie, nie pali się, zrobisz w dogodnym dla ciebie momencie

kwitnie orlik, ale one się sieją w różnych miejscach, fajnie i kwitnie futro niedźwiedzie
Sonia się na nim wyleguje, albo na fiołkach, co potem, wiadomo

trawy rosną
kostrzewa cięta i mimo to kwitnie, dalej turzyca palmowa

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 12:35, 08 maj 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Pilnuje nas ta pogoda w tym roku, żebyśmy się nie przepracowały.
Słońca dziś nie miałam. Zdjęcia bez wyrazu.

Haniu, jak to zdjęcia bez wyrazu ? są piękne.
Jasiek w gruncie już sobie siedzi, deszcz go podlał, a teraz jest słonecznie, pozdrawiam cieplutko
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:32, 08 maj 2014

Do góry
Agania napisał(a)
................tak i żeby był obsypany tysiącem kwiatów, też czekam na taki efekt

CZyli obie czekamy, a jak długo masz swój, u mnie 3 rok i pierwszy raz te kwiotki ma

cedrom zabraliśmy kijki, na DOMO obejrzałam ogrodniczy program, podali że powinny być kije niskie i pod kątem 45 stopni, to wszystkie drzewa lepiej rosną
cedr nr 1 w skarpecie

listki paulowni, dziurka od ślimaka, tak wysoko włażą!!

czyśćce wszędzie dorodne, część do kwitnienia się zabiera, hym ...pozwolić?
i zabezpieczona rabata, z gołej busz

Biały domek pod lasem 12:29, 08 maj 2014

Do góry

Św. Tereska z Lisieux

Dasiu,
jak szeroka jest Twoja "św. Tereska", jaką ma średnicę?
Chciałabym kupić kilka sztuk i posadzić obok siebie (okrywowo) i zastanawiam się jakie zachować między nimi odstępy, żeby dobrze się czuły w swoim towarzystwie.
Czy "Tereska" sprawia Ci jakieś problemy? - plamistość, mączniak?

Będę wdzięczna za informacje

Pozdrawiam serdecznie

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:21, 08 maj 2014

Do góry
Agania napisał(a)
Piękny masz ten tamaryszkowy ażurkowy wachlarz nad tronem
a kalina buldeneż w tle też zjawiskowa, ja kupiłam tamaryszka kwitnącego w czerwcu, to jeszcze maluszek, ale faktycznie kwitnie latem

Te kwitnące latem, mają ładniejszy kolor, chyba zwą je francuskie tamaryszki
ja teraz już lubię to miejsce, babrało ładu i składu
a tulipany stoją, jak wojsko!

za tronem busz host i paproci

Połowa działki - czyli mam powoli dość 12:11, 08 maj 2014

Do góry
Halinko, to trawa napisałam się u siebie, u ciebie i innych i trach...zabrali prąd, ale jak widać, oddali
Odnowa, regeneracja (wertykulacja, aeracja) trawnika 12:06, 08 maj 2014

Do góry

Witam.
Widzę, że forum ucichło
Jak tam Wasze trawniki ?
Mój jak narazie bardzo ok wertykulacja na jesień, na wiosnę, nawóz.. i jest ok !

Pozdrawiam wszystkich
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 11:59, 08 maj 2014

Do góry
Ania, wszystko rośnie jak szalone! Busz straszny hihi w sumie lubię, ale muszę to wszystko jakoś ogarnąć i uporządkować... urlop potrzebuję i ładną pogodę do kupy!!

Kasia, to powód do niezadowolenia, bo nic nowego mi się już nie zmieści, bez wyrzucenia czegoś starego!
Byłam u Ciebie przed chwilą wszystko rośnie jak szalone. Do okrycia gleby fajny i tani jest przywrotnik ostroklapowy (miałam 1, teraz mam z 10 - bo się rozsiewa jeśli nie zetniesz kwiatków) i kupiony w małej doniczce, a każda kępa ma z pół metra średnicy
to ten:

fajnie wyglądają na nim krople wody - rosa i po deszczu.
Żurawki - większość odmian też tworzy kilkudziesięciocentymetrowe w obwodzie kępy. Bluszcz, na większych powierzchniach i raczej w cieniu (lubi się rozłazić; ale i tak mniej niż winobluszcz). Trawy ozdobne - rozplenica tworzy kępy szeroko, ale widać ją dopiero od czerwca..

powodzenia
Grujecznik japoński - Cercidiphyllum japonicum 11:49, 08 maj 2014

Do góry
Wiosenny kolor grujecznika z mojego ogródka. Piękny jest

Marzy mi się Siedlisko.... 11:46, 08 maj 2014

Do góry

Nieproszony gość, ale ładnie wygląda

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:40, 08 maj 2014

Do góry
Aniu!!! szalona jesteś, tyle roślin i nowe zakupy, ale się nie dziwię, bo wszystkie cudne bez wyjątku, znając ciebie, upchniesz
....fajnie, że żon z nieprzymuszonej woli robi demolkę, będzie super!
...no a teraz najważniejsze, wielkie gratki, twój ogród, jak nic zasługuje na pokazanie, jest śliczny, tyle pracy w nim zrobione, wielkie gratki dla was obojga i z przyjemnością będę oglądać

i p.s. zobacz, jednak Eskimo, bielutkie jak śnieg
Marzy mi się Siedlisko.... 11:34, 08 maj 2014

Do góry
Katalpa

Ambrowiec

Azalia pontyjska jeszcze chwilkę

Jodła

Trzy jabłonie - marzenia o ogrodowym azylu 11:29, 08 maj 2014

Do góry
Karolinek napisał(a)
Ok!

Widok z okna sypialni. Nigdy nie zwróciłam uwagi na młode liście orzecha włoskiego. Są piękne!

Bardzo ładny widok masz z sypialni, a listki rzeczywiście piękne. zawstydzone trochę.
Marzy mi się Siedlisko.... 11:27, 08 maj 2014

Do góry

Zawilec wieńcowaty
Ogród cichy i przytulny 11:22, 08 maj 2014

Do góry
asiach napisał(a)
Później mały oprysk miksturą (woda z proszkiem do pieczenia) po mrowiskach. Dzisiaj oglądnęłam trawnik - chyba pomogło. Trawa cała i zielona a mówek ani widu ani słychu - zobaczymy co dalej

Asia, zrobiłam tak samo jak Ty, tylko nie wiem co z tego będzie bo w nocy była ulewa, powtórzę dziś.
Śliczny obraz stworzyłaś na tej fotce, a drewno pod daszkiem ma taki klimat jak lubię, bardzo lubię Twój ogród można w nim podumać w ciszy, posłuchać śpiewu ptaków, szeleszczących listków na wietrze, i schować się przed całym światem.
Życie w wiejskim ogrodzie 11:18, 08 maj 2014

Do góry
regli napisał(a)
Witaj Przemku Masz piękny ogród, więc zapisuję do podglądania.

Witam Cię badzo serdecznie

Dojrzałam u Ciebie tiarellę. Długo masz ją już u siebie? Szybko się rozrasta czy raczej będę musiała latami czekać na taki efekt?

To Tiarella Spring Symphony Jedna z ładniejszych a na pewno najtrwalszych Inne odmiany jakie posiadałem wykruszyły się z latami Mam ją u siebie od 5 lat Rośnie dosyć szybko i ładnie się krzewi Wiosną jej kwiaty wyglądają spektakularnie ale przez resztę roku nie rzuca się w oczy

Prymulki oczywiście powalają, ale to już wiesz Nie da się zagadać z szefami co by jakiś ułamek produkcji sprzedać na Ogrodowisku

Nie prowadzimy sprzedaży w Polsce a załatwieniem też będzie kłopot

Pozdrawiam!

Rododendronowy ogród II. 11:18, 08 maj 2014

Do góry
Bogdzia, Kukułka u Pana Bylinowego rośnie na mokradłach... i co roku zachwycam sie fioletm kwatów wokół oczka..
w ogrodzie znalazłam coś co przypomina liście też kukułki..... może już kupowałam??? I to rośnie w suchym..... ale jeszcze nie kwitnie.

Twój stoplamek jest wielki i piękny Na stronie 2395 pokazałam Mieszka.. poczytaj co piszę.

Koperkowa jest ładna, dwa ładne pędy, foto wieczorkiem wiec słabe. Byly już w pąkch, ale wzieąłm taki z mikro pączkiem.. może nie rozwinie sie do spotkania.

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:14, 08 maj 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Wracając do tematów przyziemnych..... czyli dyskusji Pszczółki, Bogdzi i mojej na temat koloru rh Mieszko I.... sprawa wyjaśniona...
Mój Mieszko i Mieszko z katalogu Ciepłuchy... są identyczne.. kwestia monitora przez który sie ogląda.. na jednym mam czerwone, a na drugim bardziej malinowe... i teraz już wiem na którym mam oglądać roślinki by kolor był nie przekłamany... czyli na gorszym mam obraz brzydszy ale kory realne.
Po lewej mój Mieszko, a na górze po prawej otwarta strona z katalogu..

Ania, jesteś niezrównana w pomysłach. Fajny ten Mieszko I.
Trzy jabłonie - marzenia o ogrodowym azylu 11:13, 08 maj 2014

Do góry
Dosłownie parę dni temu, w niedzielę. Jeszcze niektóre odmiany są w pąkach, więc nadal będzie co podziwiać. Wszystkie odmiany są ponumerowane na rabatach i można się u nich zaopatrzyć.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies