Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród dla roślin o mocnych nerwach 17:18, 28 maj 2014

Do góry
Czy "PRAWIE" na prawdę robi aż tak ogromną różnicę?

Hhihihihihihi

A miało być tak pięknie.... 17:13, 28 maj 2014

Do góry
Wygrzebałam metkę niby pisze Abraham....,pachnie zabójczo, a jednak coś mi nie pasi w tych płatkach, ale to pierwszy kwiat,zobaczę inne.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:11, 28 maj 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)

Rośnie, bo teraz u nas klimat angielski
Rezerwacja klepnięta
O, nie wiedziałam tego o łubinie, dzięki za info; roślinki zbieram, zauważyłam 3 nowe sadzonki pęcherznicy Diablo i sporo innych, tawuła wczesna, ligustr zielony i sporo innych, niektóre nie rozszyfrowałam jeszcze

a tu patrz Mirka, jestem w szoku, wetknęłam patyki 4 cm, bo mi się ułamały, a one nie dość, że wypuściły gałązki, to jeszcze z kwiatkiem, będą kwitnąć!!! muszę inne sprawdzić do mojego pomysłu potrzeba mi 80 krzaków hortensji limek, dlatego bawię się w szkółkarza

i nawet z takich tyci idą listki

aTy Irenko masz jeszcze lepszą rękę do robienia sadzonek niż ja
A miało być tak pięknie.... 17:09, 28 maj 2014

Do góry
Róża Cardinal de Richelieu za 5 zł całkiem jest podobna do oryginału

Tuscany już z renomowanej szkółki

Początki w Kruklandii 17:03, 28 maj 2014

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Variegatus, bukszpan, turzyca brązowa albo prairie fire , żurawka/hosta, konwalnik...

Oj Gosiaku za dużo tego tam
Się nie zmieści

Ale myślę nad brązowymi trawami i Danicami
Ogród z łezką 16:49, 28 maj 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

piękne zdjecia pasują do tego rh kolorystycznie hi hi hi
Ogród z łezką 16:45, 28 maj 2014

Do góry

Ogród z łezką 16:43, 28 maj 2014

Do góry
Kasiu może te lepsze od tych które już były?

i jeszcze takie dorzucę.

Kondziowy ogrod cz II 16:41, 28 maj 2014

Do góry
eliza3 napisał(a)
Konrad, pospacerowałam u Ciebie chwilkę i jestem po wrażeniem, jesteś bardzo konsekwentny i dążysz do wymarzonego celu.
Ogród piękny i róże już tak pięknie Ci kwitną. Pokaż warzywnik
Pozdrawiam.
pokazywalem warzywnik

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:26, 28 maj 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)

Lepiej ona niż słup
dzięki ANuś, twoja też urośnie...i pachnie...swoją miałam usunąć, bo nie rosłą, ale nie dała się

i żywopłot ze złotych cisów sadzony w marcu, cięłam go mocno i tak pięknie wyrósł i jak się złoci
bordowa piwonia i stara czerwona róża prawie..

Żółty cis wpasował się rewelacyjnie w to miejsce... nie słodzę wygląda naprawdę ślicznie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 16:25, 28 maj 2014

Do góry
Sebastian.. jako doświadczony ogrodnik hortensji Silver Dollar ( i nie tylko oczywiście ) mam jeszcze jedno pytanie ... i już ostatnie (chyba ostatnie ) i więcej Cię nie bedę zamęczać Chcę Ci pokazać zdjęcie (jedno moje a drugie zapożyczone z forum ogrodowisko) a Ty mi doradź. Mam posadzone pod płotem tuje i chce je w ten sposób zagospodarować co na tym zdjęciu zapożyczonym.
Rozplanowałam sobie sznurkiem szerokość na jaką muszę ściągnąć trawę wokoło tuj. Odmierzyłam 1m . Nie wiem czy nie za mało.
A pytam Ciebie bo sam wiesz na jaką szerokość rozrastają Ci się hortensje Silver .
A moja rabata pod płotem z tujami bedzie wygladac własnie tak : od płotu tuje ->hortensje Silver -> bukszpan.
Jaką najlepiej zrobić szerokośc tej rabaty bu hortensje miały odpowiednią rabatę i nie za ciasno. W jakiej odległości od nasadzać hortensje Silver by nie było duzych przerw pomiędzy?
Proszę Cie o poradę .
Ps. Jaki bukszpan polecasz do nasadzenia takiej rabaty?
Będę Ci bardzo wdzięczna

mój ogród:

a to zdjęcie zapożyczone z forum ogrodowisko:
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:23, 28 maj 2014

Do góry
Mirka napisał(a)
Irenko jak wszystko ładnie rośnie aż trudno dobrać słowa by opisać twoje dzieło.W przyszłym roku czytam że planujesz spotkanie ja już rezerwuję 2.miejsca a i jeszcze o łubinie wyczytałam że na jednym miejscu może rosnąć 5.6 lat i nie lubi przesadzania.Przypominam się o.roślinkach.jak by co

Rośnie, bo teraz u nas klimat angielski
Rezerwacja klepnięta
O, nie wiedziałam tego o łubinie, dzięki za info; roślinki zbieram, zauważyłam 3 nowe sadzonki pęcherznicy Diablo i sporo innych, tawuła wczesna, ligustr zielony i sporo innych, niektóre nie rozszyfrowałam jeszcze

a tu patrz Mirka, jestem w szoku, wetknęłam patyki 4 cm, bo mi się ułamały, a one nie dość, że wypuściły gałązki, to jeszcze z kwiatkiem, będą kwitnąć!!! muszę inne sprawdzić do mojego pomysłu potrzeba mi 80 krzaków hortensji limek, dlatego bawię się w szkółkarza

i nawet z takich tyci idą listki

Ja i mój ogródek, a może ogród 16:19, 28 maj 2014

Do góry
a ta druga rabatka to taka

A miało być tak pięknie.... 16:18, 28 maj 2014

Do góry
Anita1978 napisał(a)
Żółta róża nn cudna! Miałam taka posadzić, ale pani w rosarium doradziła mi moonlight z serii Kordesa. ( wygogluje sobie). Ona ma właściwie 3 kolory- pączek pomarańczowy, brzegi płatków jasnoróżowy i reszta Cytrynowo- modelowa! Ale dopiero co posadzona, wiec na efekt pnący trzeba bedzie poczekać ze 2 lata....
I widzę że tez masz alchymista! No wszyscy ja maja tylko nie ja! Chyba na jesień muszę to zmienić!
Piękne masz już roże! U mnie jescze w fazie pękającego pąka
Wczoraj lało wiec jak wyjdzie słoneczko to sie rozwiną

Mam podobną w kolorystyce Maigold ,też jest śliczna,nie mogę się napatrzeć na nią,nawachać,ale ma jeden feler nie powtarza kwitnienia ...

Alchymist też nie powtarza kwitnienia,ale jest niesamowita.

Ja i mój ogródek, a może ogród 16:15, 28 maj 2014

Do góry
żurawki

rogownica - tylko jedna, bo ponoć się super rozrasta

i iglaczek

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:14, 28 maj 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Irenko moje Chopiny to jeszcze troszkę ale za to kwitnie Maingold, Jacqueline du Pre i miniaturka no i wiele ma na pół otwarte pączki także już się zacznie ładnie obsadziłaś pojemniki pozdrówka

U mnie te na bardziej słonecznym miejscu szybciej, jeszcze niektóre dopiero ruszają
w pojemnikach musi się rozrosnąć i może w końcu z nawozem podleję, bo tak deszcz leje pozdrawiam Aniu mam nadzieję, ze masz lepszą pogodę
w domu storczyki szaleją

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:12, 28 maj 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Irenko znalazłam fotkę Zajrzyj do mnie

Cudowna fota, a na niej ty, tak sobie wyobrażałam...zachwytowi Krzysia się nie dziwię!

zobacz, jak zarosły się ścieżki wydeptane przez psy, mam nadzieję, ze pamiętasz, to miejsce
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:09, 28 maj 2014

Do góry
Kasiek napisał(a)
Irenko, bardzo, bardzo dziekuje za tamaryszka, utwierdzilas mnie ze warto go miec Kochana jestes
Musze tylko dobrze poszukac, bo u nas jest kilka odmian, a chcialabym takiego jak Twoj, najbardziej rozowego
p.s sprzedalas dusze diablu ze tak Ci wszystko cudownie rosnie?

Warto i masz różne możliwości prowadzenia

mam właśnie problem, nic moim roślinom jeszcze nie dałam, ani nawóz, ani oprysk, ciągle pada, a jak nie pada, nie mam jak, dobrze, że jakoś sobie radzą..
prawie kwitną jaśminowce i rozwary, o miesiąc wcześniej, jak rok temu
Chelsea Flower Show 2014 16:09, 28 maj 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)
I zwycięski powojnik , Maria Skłodowska Curie

Ale cudo! szukam!
Chelsea Flower Show 2014 16:08, 28 maj 2014

Do góry
Już wiem: chaber

http://pl.wikipedia.org/wiki/Chaber
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies