Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W kamiennym kręgu od początku 23:15, 07 maj 2014

Do góry
Jurajski Ogród 23:13, 07 maj 2014

Do góry
Joasiu, Kasiek, Gosiu, Marto, Robercie, Iwonko, Reniu, Bogdziu- dla Was

Bogdziu, ależ będą firletki, tylko na innej rabacie Na miejscu zeszłorocznych firletek będzie coś innego... Abym nie była gołosłowna zobacz, ile tu firletek będzie kwitło.

Ogród cichy i przytulny 23:10, 07 maj 2014

Do góry
Jeszcze nie ma lata a my jesteśmy przygotowani do zimy

Oby była krótka i łagodna
Moja bajka 23:09, 07 maj 2014

Do góry
Wrzucam jeszcze miskanty Morning Light. Teraz jeszcze nie wyglądają, ale będą mam nadzieję Tylko błagam, weźcie te chwasty które wszędzie widać z przymrużeniem oka. Nie wyrabiam z plewieniem. Jutro się zabiorę za tamtą rabatę, bo wszystkiego na raz nie ogarniam. Koro! Przybywaj!
Tak dla formalności - te trawki to te dwa maluchy między hortkami
Minimalizm z odrobiną romantyczności 23:09, 07 maj 2014

Do góry
aga_szsz napisał(a)
No właśnie, nie mam nazwy tego buka, nie wiem jakie rozmiary osiągnie, ale tak tak sobie kombinuję, że skoro są formowane, to może można je jakoś w ryzach utrzymać???
Też się boję, że wyrośnie mi olbrzym i co wtedy???
A taki ladniutki teraz
maleństwo

I żurawka NN kwitnąca

Piękny buk...ja bym go wsadziła w jakiejś większej donicy i do ziemi...i go formowala. Tak mi poradziła pani w szkółce z grabem. Aby za bardzo korzenie się nie rozrastały.

A ta druga fotka to na pewno żurawka?? Bo mi to na tiarellę wygląda....
W kamiennym kręgu od początku 23:09, 07 maj 2014

Do góry
Jeszcze klony

w Oborze też mogą być ogrody 23:08, 07 maj 2014

Do góry
Widok na czerwoną ścianę i na mój dzisiejszy zakup, czyli 3 rozczochranne panny chyba przed serby pójdą, co o tym myślicie???

Z cyklu moje robaki w ogrodzie
I. obcy są wśród nas, czyli różowa krewetka mini

II. pani pająkowa ze swoim jajkiem pod brzuchem, wielka była!

III. niewyraźny ale jest, czarno- żółty chrząszcz (chyba) z rh

Ogród cichy i przytulny 23:08, 07 maj 2014

Do góry
Wczoraj mało się udzielałam bo miałam masę pracy. Musiałam wykonać oprysk świerków a że ich mam sporo i to dużych to trochę to trwało. Moje maluch załapały miechuna świerkowaca jak nie ochojnika to jakieś inne dziadostwo

A w nocy padało i tak się zastanawiam czy ta chemia zadziała

I tak powtórzę oprysk. Widać nie jestem eko
Pozdrawiam wszystkim i zyczę Wam, żeby was omijali tacy goście
Kondziowy ogrod cz II 23:07, 07 maj 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Jajeczko widziałam, a jak smakowało? wiem, że świetnie nie ma to jak własne Kondziu na 100 stronkę
dziekuje
W kamiennym kręgu od początku 23:06, 07 maj 2014

Do góry
Wiosny ciąg dalszy

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:06, 07 maj 2014

Do góry
A co tam.......................................

przyznam się jakich miałam gości w poniedziałek.. z zapowiedzią w sobotę o 10 rano... 2 świąteczne dni.... by sie przygotować, czyli było bez przygotowania... bo co można 3 Maja zrobić????

Wspaniała ekipa... miało sie wrażenie, że jesteśmy kumplami.. niezapominane wrażenie... nawet nie wiem co gadałem.. ale Żon stwierdził, że widzowie mogą stwierdzić, że "Ogrodniczka stuknięta, ale ogród zrobiła fajny" I tego będę sie trzymać jak niepodległości....

Więcej fotek nie ma, bo nikt nie miął głowy do robienia zdjęć Synowa sie zreflektowała w pewnym momencie... ale goście byli przesympatyczni, grzeczni.. i nawet jak powiedziałam że nie wolno deptać po rabatach to uszanowali

Wypadł im ogród na poniedziałek i szukali czegoś na zapalenie płuc w zastępstwie.. zadzwonili do Bogdzi, a Bogdzia skierowała ich do mnie... i tak sie podziało i zrobiło... też Mimo Woli zupełnie ...

Macham do Panów z TVN... nawet nie sądziłam, że są tak sympatyczni Zero niegaworzenia, zero zarozumiałości... jestem nimi zachwycona I bardzo przystojni

Od razu uprzedzam pytania... będzie dokrętka z Mają... latem, terminu nie znam, i innych terminów nie znam. Temat proponuję uznać za zamknięty, jak coś będę wiedzieć to dam znać Obiecuję

I fotki dzięki uprzejmości i zimnej krwi synowej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 23:05, 07 maj 2014

Do góry
magnolia napisał(a)

Marta, bardzo to ładne

Masz sąsiada, który napisał Tajemnice wiklinowej zatoki?? O Archibaldzie vel Ogryzku? Farciara

Aga, pozdrawiam I współczuję domniemanej guzowatości..
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:03, 07 maj 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Widziałam, tylko cofam sie do tyłu.... a różnie mi to idzie.. nie wyrabiam..sorki Ale czytam wszytko.. tylko pan Niemiec na A mi dokucza
Kłącze było kupione na sadzawka.pl.. Mariusz z przyjaznego ogrodu miał mi kupić, w rezultacie dał mi w prezencie i to jeszcze podhodowane.. a ja w tym roku przezimowałam i podzieliłam.. pokazywałam akcję przewożenia lotosa w zeszłym roku Mariusz to fachowiec od rośłin wodnych.... i nie tylko wodnych.. polecam jego wątek... idzie bardzo powoli, ale jak już ruszy to jest co oglądać. widziałam ogród na własne oczy..... wiec i właściciela i ogród polecam..
Mariusz, jestem Twoja fanką.. mam nadzieję, że J nie słyszy Pozdrawiam was wszystkich
I od Mariusza mam dużo innych rośłin
Kupiłam miodunki zwykłe, bo mam mało...... a fajne na wiosnę.. a tu mi pan podtyka pod nos inna unikatową... moja silna wola mówiła NIE.. ale dostałą w prezencie..
Czyż nie cudna????

Nietypowy wilczomlecz.... jak ma się nie przykleić???

A to już dostałam, jako gratis.... ze słowami "Pani będzie zadowolona" Muszę poszukać gdzie to ma rosnąć... bo jak mam być zadowolona, to warto nie zamordować... na razie tyle znalazłam..
Minuarta, czyli mokrzyca
'

Inne rośliny to pospolite, np rumianek na zielnik....

Aniu dzięki za odpowiedź , Kondzio już mnie poinformował że on w kolejeczce do Ciebie po to dobro Mariusza ogród odwiedzam regularnie jego irysy wymiatają
Mój wymarzony ogród 23:03, 07 maj 2014

Do góry
Magda_ napisał(a)
zrobiłam kilka zdjęć żeby pokazać jak idą .... albo nie idą prace

majster przez ok 4 tygodnie zrobił tyle międzyczasie wziął praktycznie całą kasę za swoją pracę a pewnego dnia zgarnęła go policja z naszego podwórka. Nie wiem kiedy to będzie skończone bo mój mąż jest na wyjeździe - znów

Magda...a kto dal mu prawie calą kasę???? wrrr...
Kondziowy ogrod cz II 23:02, 07 maj 2014

Do góry
Jajeczko widziałam, a jak smakowało? wiem, że świetnie nie ma to jak własne Kondziu na 100 stronkę
w Oborze też mogą być ogrody 23:01, 07 maj 2014

Do góry
eMek wymyślił jak szybko pozbyć się trawy z ogrodu przy użyciu kosy spalinowej, która kosiła do ziemi, latająca ziemia, kamyszki i trawa były wszędzie, ale efekt jest

Teraz pozostanie skopać, wybrać korzonki trawy, zagrabić i wsadzic rośliny
I sesja z ustawiania doniczek i roślin
pytanie, czzy usunąć jodłę koreańska, jeśli tak to gdzie?????

Piaskownia na zakręcie 23:00, 07 maj 2014

Do góry
Ewcia tak sobie siedzę i na oczy prawie nie widzę ale wpadam gdzie dam radę i do Ciebie też muszę a co, bo nie wiem kiedy znów się uda i widzę pączki i śliczne kwitnienia oazę szczęśliwości z piasku zrobiłaś kobietko
a to cudo to jak epimedium wygląda czy tak i kwiatki takie bialutkie super
Buźiaczki na noc zostawiam

W kamiennym kręgu od początku 22:59, 07 maj 2014

Do góry
eda napisał(a)
Aniu u ciebie to można dostać bźika z zachwytu tuuulipanowego Buźiaki zostawiam

Edytko, dla równowagi coś innego, cobyś nie zbzikowała

W kamiennym kręgu od początku 22:56, 07 maj 2014

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Aniu piękne te pola rzepaku,ale twoje tulipanki też,a u mnie wszystkie zarażone

Bogusiu, z tulipanami tak to już jest....jak porażone to wyrzucam....byleby nie na kompost
Pozdrawiam dla odmiany moim bukiem

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 22:55, 07 maj 2014

Do góry
Basiu, irysy zaczynają iść w górę. Ale jeszcze pędu kwiatowego dziś nie widziałam u żadnego.
Nawet syberyjski jeszcze się nie bierze za kwitnienie.Jak opielę rabatkę z krokusów to pokażę.

W tej chwili widać tylko ich fragment

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies