Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród do odświeżenia

Ogród do odświeżenia

JulkAd 21:02, 22 cze 2014

gierczusia napisał(a)
Julka .. Ta rabata z pęcherznicą i zebrinusem to ucieleśnienie moich marzeń .. Uwielbiam kolory w liściach.aaaa.... Kopara leźy na podłodze .. Pięknie

Nie wiedziałam, że potrafi zachwycić...to była pierwsza moja rabata z Ogrodowiskiem, chociaż nie do końca wg kanonów ogrodowiskowych

...a tutaj taż sama rabata w lipcu 2012 r., jeszcze bez kuli bukszpanowej...

JulkAd 21:07, 22 cze 2014

gierczusia napisał(a)
Nowy awatarek sliczny .. Oczywiście ja wzrokowiec zańim doczytałam kto zacz , to znów zagwózdke miałam

Mam nadzieje ,że uda nam się wreszcie spotkać .... Ojj dużą nadzieję
Buziaki na tę końcówkę roku i te nieszczęsne egzaminy

To fszysssstko przez to różane choróbsko...pamiątka na jesień i zimę...

...no ja myślę, że się uda spotkać...

...i dzięki za wsparcie...trzymaj kciuki, żeby upałów nie było, bo w pracowni mechatroniki klimatyzacji ni ma...
Mirka 22:40, 22 cze 2014

Julitko napiszę u ciebie co by nie zaśmiecać u Kindzi z różami ta ja tez pierwszy raz ale poczytałam innym się udaje wiec czas spróbować efekty pokażępozdrawiam Mirka
JulkAd 23:13, 22 cze 2014

Mirka napisał(a)
Julitko napiszę u ciebie co by nie zaśmiecać u Kindzi z różami ta ja tez pierwszy raz ale poczytałam innym się udaje wiec czas spróbować efekty pokażępozdrawiam Mirka

Dzięki Mirko, to w takim razie koniecznie obserwować muszę Twoje poczynania z patyczkami
Kindzia 10:43, 23 cze 2014

Matko i córko...jak te jałowce hortki zarosły!!! Pamiętam zaraz po przycięciu...
Jak te rośliny rosną, jak szalone...dobrze, że zdjęcia są Fajne takie porównania

Powiedz mi czy jesteś zadowolona z New Dawn? Bo ja tak średnio na jeża, śmieciuchy są straszne Dobrze, że u mnie nie widać za bardzo jak śmiecą i zbierać ciągle nie muszę, a właściwie to już teraz olałam to całkowicie
Moje luiski też coś marniały, irysy syberyjskie je zdominować chciały, wycięłam je prawie do zera (irysy oczywiście) i nie wiem czy irysy tam zostaną na tej mojej trawiastej, trudnej, między słupem...chociaż tam dobre miejsce, piją nadmiar wody. Ale mi przydusiły luiski, mówię Ci...teraz, mam nadzieję, róże odżyją. Na dodatek na jednym irysie mrówki założyły sobie hodowlę mszyc i na róże mi przełaziło to tałatajstwo Porażka...
Milka 13:25, 23 cze 2014

Fajnie, że w końcu tyle fot połączenia różane super a jałowce faktycznie urosły, pamiętam, jak z nimi walczyłaś, bardzo się zmieniło, jest klimatycznie i pachnąco
deszcz na 3 minuty i u mnie o 21;(
p,s, jesli mnie taki stożek wyjdzie, będę dumna
JulkAd 18:37, 23 cze 2014

Kindzia napisał(a)
Matko i córko...jak te jałowce hortki zarosły!!! Pamiętam zaraz po przycięciu...
Jak te rośliny rosną, jak szalone...dobrze, że zdjęcia są Fajne takie porównania

Powiedz mi czy jesteś zadowolona z New Dawn? Bo ja tak średnio na jeża, śmieciuchy są straszne Dobrze, że u mnie nie widać za bardzo jak śmiecą i zbierać ciągle nie muszę, a właściwie to już teraz olałam to całkowicie
Moje luiski też coś marniały, irysy syberyjskie je zdominować chciały, wycięłam je prawie do zera (irysy oczywiście) i nie wiem czy irysy tam zostaną na tej mojej trawiastej, trudnej, między słupem...chociaż tam dobre miejsce, piją nadmiar wody. Ale mi przydusiły luiski, mówię Ci...teraz, mam nadzieję, róże odżyją. Na dodatek na jednym irysie mrówki założyły sobie hodowlę mszyc i na róże mi przełaziło to tałatajstwo Porażka...

Kasiu New Dawn zachwyca mnie tylko swoimi romantycznymi kwiatmi, ale jest ich zdecydowanie za mało jak dla mnie...moja różowa NN wręcz szaleje w porównaniu do niej...no i niestety śmieciuch z niej przeokropny, a mam ją przy tarasie...pod nią brązowa kora, więc sobie wyobraź...na pewno dosadzę do niej inną i rozpatruję w tym miejscu Pink Cloud lub inną pnącą w podobnym kolorze. Na pewno zostanie jedna Luiska, drugą wymienię na Leonardo....a w nogach rosną dwie Alba Rose( jeszcze nie kwitną) i malutka Roxy(ale ta jest do przesadzenia)...może zamienie ją na trawę w tym miejscu?

....myślisz Kasiu, że irysy to takie wredne istoty, które konkurują z różami?, czy system korzeniowy mają tak samo głęboki jak róże?...aż mi się wierzyć nie chce...no ale ekspertem nie jestem...
...co do mszyc, to te gadziny i tak róże znajdą pewno nawet z odległości kilometra je wyczują...
JulkAd 18:41, 23 cze 2014

Milka napisał(a)
Fajnie, że w końcu tyle fot połączenia różane super a jałowce faktycznie urosły, pamiętam, jak z nimi walczyłaś, bardzo się zmieniło, jest klimatycznie i pachnąco
deszcz na 3 minuty i u mnie o 21;(
p,s, jesli mnie taki stożek wyjdzie, będę dumna

Dzięki Irenko, połączenia róż też mi przypadło do gustu, ale zdecydowanie przytne Fairy w przyszłym roku, bo szaleją niesamowicie...włażą mi na pół trawnika....a czy klimatycznie?...no jeszcze sporo zmian mnie czeka....i pójdę w róże...no nic, w końcu i mnie dopadło

....stożek....hmm, pozostawię bez komentarza, ale dzięki
Magda70 19:05, 23 cze 2014

JulkAd napisał(a)

Ja Kasiu róż się też dopiero uczę...wiem, że będą następne, tylko gdzie posadzić?....chyba zacznę front przerabiać...skalniak wyciepię

Ha ha...ja skalniak robiła 3 lata temu..i też już się zastanawiam jak się go pozbyć...tak po cichu co by eM się nie zdenerwowal, że tyle kamulców targał...oj..
Magda70 19:10, 23 cze 2014

gierczusia napisał(a)
Nowy awatarek sliczny .. Oczywiście ja wzrokowiec zańim doczytałam kto zacz , to znów zagwózdke miałam

Mam nadzieje ,że uda nam się wreszcie spotkać .... Ojj dużą nadzieję
Buziaki na tę końcówkę roku i te nieszczęsne egzaminy

Oj to samo mialam z avatarkiem...bo ja też wzrokowiec

Różyczki Cię Julcia kochają...cudnie te różowe wyglądają.