Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogród na glinie 08:32, 11 paź 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Koralowe.
Do tych żurawek białe wyjdą blado.

chyba tak
brakuje tam mocnego koloru
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 06:54, 11 paź 2016

Do góry
W deszczowe dni tes wolę białe hortensje. Jedna wystartowała u mnie później i teraz jest bielutka. Kupowałam jako polar bear, ale nie wiem, czy nią jest.
Ciekawa jestem Toszki hortensji.

Poli, co będziesz robić z beleczek- deseczek?
Pisz mi tu zaraz

Czy wszystkie gracki ci kwitną? Czy tylko te, co do donic dokupiłaś?
Znowu na wsi 06:45, 11 paź 2016

Do góry
Jolu, na kilka dni ma przestać padać. Chyba cebulki posadzę. Nie ma co zwlekać. Też teraz będziesz sadzić?
Masz bardzo ładny taras.
Ogród na glinie 21:47, 10 paź 2016

Do góry
Koralowe.
Do tych żurawek białe wyjdą blado.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:44, 10 paź 2016

Do góry
Już niedługo i będzie słonecznie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:55, 10 paź 2016

Do góry
Jaka tu cisza...
Pozdrowienia zostawiam.
Ogródek Iwony II 18:22, 10 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Iwonko
Właśnie nadrobiłam Może nie śledzę na bieżąco ale ogólnie staram sie nie mieć u Ciebie zaległości Wiele ciekawych rzeczy można u Ciebie wyczytać Dla mnie Twój wątek jest swego rodzaju pamiętnikiem skrupulatnej ogrodniczki, poparty dużą ilością zdjęć i ciekawych przemyśleń Lubię do Ciebie zaglądać i lubię Twoje rady

Pamiętnik ... Już Hogata pisała, że tak prowadzi swój wątek. To też jest dobry sposób.
Ogródek Iwony II 18:20, 10 paź 2016

Do góry
beata_m napisał(a)

zakochałam się Iwonko w Twojej jesieni zawsze marzyłam o rubrumach niesamowicie wygląda ta rabatka w słońcu! Bardzo dojrzały ogród takie ciepło bije ze zdjęć

Rubrum jest prezentem. Sama nigdzie nie widziałąm w szkółce. Na drugi rok muszę się zapytać ofiarodawczyni, gdzie takie piękne okazy szukać.
Zebrałam nasionka, ale nie wiem, czy w porę i czy coś wzejdzie, jak wysieję na parapecie
Ten ładny widok jest chwilowy. Tylko wtedy, gdy słoneczko świeci. W taką kapuśniaczkową pogodę ta jesień taka piękna już nie jest. Ale i tak trochę kolorków w ogrodzie jest
Ogródek Iwony II 18:12, 10 paź 2016

Do góry
olga80 napisał(a)
Iwonko nadrobiłam zaległości Ogród w październiku równie zachwycający, nie masz powodów do narzekań
Dbaj o swoje zdrowie ono jest najważniejsze !!
Jeśli nie bieganie to może spróbujesz nordic walkingu szczerze mogę polecić spacer z kijami.
Pozdrawiam

Tereniu, ja ze względu na chorobę oczu nie powinnam dźwigać, wysilać się i szarżować. Przez długi czas nawet jazda rowerem i szybki chód był zakazany. Obawiam się, że nordic walking też się nie mieści w sferze dozwolonej
W ogródku sporo robię na kolanach, bo schylać się też mi nie wolno. Ale przecież nie usiądę na fotelu, bo by mi kości się zastały. Dlatego Zbyszek tak mnie pilnuje i ciężkie prace sam robi w ogrodzie
Ogródek Iwony II 17:52, 10 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Iwonka, pięknie z tym płotkiem teraz jest, fajnie, że po dwóch przęsłach udało się kolejne zrobić.
Dziękuję za info i zdjęcie melicy.

Jeszcze jedno przęsło do zrobienia zostało. I mamy plan na podobną podporę dla róży na ścianie domu. Na początku chciałam przekopać New Dawn, ale wygrała z winobluszczem. M się zgodził usunąć go ze ściany domu - częściowo. Zatem róża zostaje, dostanie podporę i będę ją podwiązywać. Będzie mogła rosnąć nawet na 3 metry w górę
Ogródek Iwony II 16:56, 10 paź 2016

Do góry
bleebla napisał(a)
Dzięki dziewczyny za wszytkoe odpowiedzi i pomoc
Na zdjęciu wydaje się wyższy.
Buziaki dla właścicielki ogrodu

Aga, na ten moment mam bardzo niski żywopłot, gdybym fotografowała z wysokości oka, pewnie wydałby się niższy, ale w tle widać by było za mocno domy naokoło, więc staram się ciut niżej, by troszkę maskować widoki na ulicę. Jak tujki urosną, będzie lepszy widok Będzie tło odpowiednie dla ogrodu
I tak czasami bywa, ze w tle są domy wkoło ...
Ogródek Iwony II 16:53, 10 paź 2016

Do góry
gobasia napisał(a)

przepis jest już u mnie

Wielkie dzięki. Zapisałam
Gożdzikowa - wiejski ogród 16:45, 10 paź 2016

Do góry
Zdrówka życzę i dziękuję za przepis.
Ogródek Iwony II 16:33, 10 paź 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Mądrość zyciowa bije z Twoich slow, lubie czytać takie spokojne wyważone wypowiedzi, nie wymądrzanie tylko własne przemyślenia oparte na własnych doświadczeniach.
Ogród pięknieje z dnia na dzien, podziwiam ze tak konsekwentnie rabatę po rabacie zmieniasz

Licze na układ z niebiosach coby za tydzien była aura sorzyjająca sadzeniu cebulowych

Madżenko, cóż mam napisać? Dziękuję Teraz doświadczenie w jakiejś mierze nabyłam, ale na początku sporo musiałam się naszukać informacji, by wiedzieć, czy to co robię, robię dobrze.
Dlatego często bywam u Ciebie, podczytuję co i jak. U ciebie świetny kalendarz ogrodnika na wątku można znaleźć. Dodać do tego dwa tygodnie i jakby to u mnie było.
Z ciekawości weszłam na mój pierwszy wątek na 10 października. Było -6.
Teraz jest zupełnie inna aura: deszczowo i plus 8 stopni.
Sprawdzam pogodę: od jutra już nie ma u mnie padać, a od czwartku słonecznie
Jest szansa na sadzenie cebulowych przy dobrej pogodzie

Ogródek Iwony II 15:18, 10 paź 2016

Do góry
Zana napisał(a)
Iwonka, a ja też u Ciebie zawsze jestem. Nie zawsze coś napiszę, ale jestem. Zresztą Twoją przygodę z ogrodem znam prawie od początku, bo nawet kiedy nie byłam jeszcze czynnym członkiem forum, to Twój wątek śledziłam na bieżąco. Widzę, że Twoja Melica całkiem ładnie stoi w przeciwieństwie do mojej. Ciekawa jej jestem u Ciebie w przyszłym roku, mam nadzieję, że będę mogła zmienić o niej zdanie. Może u mnie ma za mokro? Chociaż tam gdzie siedzi nie jest jakoś szczególnie mokro. Nie wiem, ale trochę mam wyrzuty, że ją tak mocno Edytce/Lindsay odradziłam, no ale prawdę o swojej napisałam.

Oj, jak to miłe wiedzieć, że chciało ci się Aniu czytać
Melica - chyba ją lubię. Też jestem ciekawa, czy za rok mnie nie zawiedzie? Między róże jest dobrym zapełniaczem, ale konkurować z rozplenicą np. nie powinna
Wczoraj zrobiłam bukiecik do wazonu. Ucięłam dwie zziębnięte w pąkach różyczki do wazonu (Moją ulubioną Ashram). Z Melicą cieszy moje oko w salonie.

Ciekawa jestem, jak długo postoi w wazonie, bo na rabacie potrafi 3 tygodnie trzymać ładny kwiat

Edytce wyślę nasionka, nie zaszkodzi przetestować.
Aniu, czy ona tobie sama się rozsiewa?
Ogród na glinie 15:17, 10 paź 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Rozumiem
Masz gdzieś fotki jeżówek?

Poszukam
Ogródek Iwony II 14:57, 10 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

O kurcze!!! czyli żadnego dokarmiania u mnie nie będzie miał

Chyba nie musi mieć On sobie pięknie sam daje radę
A nie chcesz wysokiego? On taki fajny jest
Ogródek Iwony II 14:56, 10 paź 2016

Do góry
M dziś został w domu. Montuje z naszym panem murarzem bramę garażową. Cały przejęty, bo to pierwszy raz. Obejrzał instrukcję montażu, ale i tak lepiej tam nie podchodzić. Przyszłam z pracy, zrobiłam obiad i chciałam popracować w ogrodzie, ale deszczyk pada, więc wolałam w domu zostać. Mam chwilkę na forum

Czy można teraz jeszcze przesadzić hortensje bukietowe?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies