Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

bleebla 16:27, 10 paź 2016

Dzięki dziewczyny za wszytkoe odpowiedzi i pomoc
Na zdjęciu wydaje się wyższy.
Buziaki dla właśicielki ogrodu
Iwk4 16:33, 10 paź 2016

Madzenka napisał(a)
Mądrość zyciowa bije z Twoich slow, lubie czytać takie spokojne wyważone wypowiedzi, nie wymądrzanie tylko własne przemyślenia oparte na własnych doświadczeniach.
Ogród pięknieje z dnia na dzien, podziwiam ze tak konsekwentnie rabatę po rabacie zmieniasz

Licze na układ z niebiosach coby za tydzien była aura sorzyjająca sadzeniu cebulowych

Madżenko, cóż mam napisać? Dziękuję Teraz doświadczenie w jakiejś mierze nabyłam, ale na początku sporo musiałam się naszukać informacji, by wiedzieć, czy to co robię, robię dobrze.
Dlatego często bywam u Ciebie, podczytuję co i jak. U ciebie świetny kalendarz ogrodnika na wątku można znaleźć. Dodać do tego dwa tygodnie i jakby to u mnie było.
Z ciekawości weszłam na mój pierwszy wątek na 10 października. Było -6.
Teraz jest zupełnie inna aura: deszczowo i plus 8 stopni.
Sprawdzam pogodę: od jutra już nie ma u mnie padać, a od czwartku słonecznie
Jest szansa na sadzenie cebulowych przy dobrej pogodzie

Iwk4 16:53, 10 paź 2016

gobasia napisał(a)

przepis jest już u mnie

Wielkie dzięki. Zapisałam
Iwk4 16:56, 10 paź 2016

bleebla napisał(a)
Dzięki dziewczyny za wszytkoe odpowiedzi i pomoc
Na zdjęciu wydaje się wyższy.
Buziaki dla właścicielki ogrodu

Aga, na ten moment mam bardzo niski żywopłot, gdybym fotografowała z wysokości oka, pewnie wydałby się niższy, ale w tle widać by było za mocno domy naokoło, więc staram się ciut niżej, by troszkę maskować widoki na ulicę. Jak tujki urosną, będzie lepszy widok Będzie tło odpowiednie dla ogrodu
I tak czasami bywa, ze w tle są domy wkoło ...
Iwk4 17:52, 10 paź 2016

lindsay80 napisał(a)
Iwonka, pięknie z tym płotkiem teraz jest, fajnie, że po dwóch przęsłach udało się kolejne zrobić.
Dziękuję za info i zdjęcie melicy.

Jeszcze jedno przęsło do zrobienia zostało. I mamy plan na podobną podporę dla róży na ścianie domu. Na początku chciałam przekopać New Dawn, ale wygrała z winobluszczem. M się zgodził usunąć go ze ściany domu - częściowo. Zatem róża zostaje, dostanie podporę i będę ją podwiązywać. Będzie mogła rosnąć nawet na 3 metry w górę
Iwk4 18:12, 10 paź 2016

olga80 napisał(a)
Iwonko nadrobiłam zaległości Ogród w październiku równie zachwycający, nie masz powodów do narzekań
Dbaj o swoje zdrowie ono jest najważniejsze !!
Jeśli nie bieganie to może spróbujesz nordic walkingu szczerze mogę polecić spacer z kijami.
Pozdrawiam

Tereniu, ja ze względu na chorobę oczu nie powinnam dźwigać, wysilać się i szarżować. Przez długi czas nawet jazda rowerem i szybki chód był zakazany. Obawiam się, że nordic walking też się nie mieści w sferze dozwolonej
W ogródku sporo robię na kolanach, bo schylać się też mi nie wolno. Ale przecież nie usiądę na fotelu, bo by mi kości się zastały. Dlatego Zbyszek tak mnie pilnuje i ciężkie prace sam robi w ogrodzie
Iwk4 18:20, 10 paź 2016

beata_m napisał(a)

zakochałam się Iwonko w Twojej jesieni zawsze marzyłam o rubrumach niesamowicie wygląda ta rabatka w słońcu! Bardzo dojrzały ogród takie ciepło bije ze zdjęć

Rubrum jest prezentem. Sama nigdzie nie widziałąm w szkółce. Na drugi rok muszę się zapytać ofiarodawczyni, gdzie takie piękne okazy szukać.
Zebrałam nasionka, ale nie wiem, czy w porę i czy coś wzejdzie, jak wysieję na parapecie
Ten ładny widok jest chwilowy. Tylko wtedy, gdy słoneczko świeci. W taką kapuśniaczkową pogodę ta jesień taka piękna już nie jest. Ale i tak trochę kolorków w ogrodzie jest
Iwk4 18:22, 10 paź 2016

ren133 napisał(a)
Iwonko
Właśnie nadrobiłam Może nie śledzę na bieżąco ale ogólnie staram sie nie mieć u Ciebie zaległości Wiele ciekawych rzeczy można u Ciebie wyczytać Dla mnie Twój wątek jest swego rodzaju pamiętnikiem skrupulatnej ogrodniczki, poparty dużą ilością zdjęć i ciekawych przemyśleń Lubię do Ciebie zaglądać i lubię Twoje rady

Pamiętnik ... Już Hogata pisała, że tak prowadzi swój wątek. To też jest dobry sposób.
Iwk4 09:00, 11 paź 2016

Pochmurno, ale już nie pada.
Muszę sobie jak mantrę powtarzać, by nie przesadzać hortensji.
Ręce mnie normalnie swędzą... Rozsądek mówi, by poczekać do wiosny.

Pora zacząć sadzić cebulowe. Tylko dziś późno wracam...

ren133 09:15, 11 paź 2016

Iwk4 napisał(a)

Chyba nie musi mieć On sobie pięknie sam daje radę
A nie chcesz wysokiego? On taki fajny jest

Taki 1,30-1,40m komponuje mi się idealnie przy ściance

Iwonko A co myślisz o mojej grabowej? większość uważa, że kostki a Ty? A mże kostki jakoś rozrzucone?