Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

ren133 22:12, 09 paź 2016

Iwonko
Właśnie nadrobiłam Może nie śledzę na bieżąco ale ogólnie staram sie nie mieć u Ciebie zaległości Wiele ciekawych rzeczy można u Ciebie wyczytać Dla mnie Twój wątek jest swego rodzaju pamiętnikiem skrupulatnej ogrodniczki, poparty dużą ilością zdjęć i ciekawych przemyśleń Lubię do Ciebie zaglądać i lubię Twoje rady
bleebla 22:12, 09 paź 2016

Iwk4 napisał(a)
Październik:

Piękny ten październik.
Co to za trzcinnik? Wydaje się bardzo wysoki.
ren133 14:04, 10 paź 2016

Odpowiem za Iwonkę to trzcinnik Karl Foerster ... aż taki wysoki jak sie wydaje nie jest ... jesli dobrze pamiętam ma ok 130cm
iwka 14:33, 10 paź 2016

ren133 napisał(a)
Odpowiem za Iwonkę to trzcinnik Karl Foerster ... aż taki wysoki jak sie wydaje nie jest ... jesli dobrze pamiętam ma ok 130cm
Reniu mój dwuletni ma blisko 1,80
Iwk4 14:51, 10 paź 2016

ren133 napisał(a)

Dzięki Reniu. Zmierzyłam go dziś jeszcze raz: 140 cm. Czyli niemal na wysokości mojego wzroku, bo ja mała jestem
Ale rośnie na piaszczystej glebie niedaleko dębu :}
ren133 14:53, 10 paź 2016

iwka napisał(a)
Reniu mój dwuletni ma blisko 1,80

O kurcze!!! czyli żadnego dokarmiania u mnie nie będzie miał
Iwk4 14:56, 10 paź 2016

M dziś został w domu. Montuje z naszym panem murarzem bramę garażową. Cały przejęty, bo to pierwszy raz. Obejrzał instrukcję montażu, ale i tak lepiej tam nie podchodzić. Przyszłam z pracy, zrobiłam obiad i chciałam popracować w ogrodzie, ale deszczyk pada, więc wolałam w domu zostać. Mam chwilkę na forum

Czy można teraz jeszcze przesadzić hortensje bukietowe?
Iwk4 14:57, 10 paź 2016

ren133 napisał(a)

O kurcze!!! czyli żadnego dokarmiania u mnie nie będzie miał

Chyba nie musi mieć On sobie pięknie sam daje radę
A nie chcesz wysokiego? On taki fajny jest
Iwk4 15:18, 10 paź 2016

Zana napisał(a)
Iwonka, a ja też u Ciebie zawsze jestem. Nie zawsze coś napiszę, ale jestem. Zresztą Twoją przygodę z ogrodem znam prawie od początku, bo nawet kiedy nie byłam jeszcze czynnym członkiem forum, to Twój wątek śledziłam na bieżąco. Widzę, że Twoja Melica całkiem ładnie stoi w przeciwieństwie do mojej. Ciekawa jej jestem u Ciebie w przyszłym roku, mam nadzieję, że będę mogła zmienić o niej zdanie. Może u mnie ma za mokro? Chociaż tam gdzie siedzi nie jest jakoś szczególnie mokro. Nie wiem, ale trochę mam wyrzuty, że ją tak mocno Edytce/Lindsay odradziłam, no ale prawdę o swojej napisałam.

Oj, jak to miłe wiedzieć, że chciało ci się Aniu czytać
Melica - chyba ją lubię. Też jestem ciekawa, czy za rok mnie nie zawiedzie? Między róże jest dobrym zapełniaczem, ale konkurować z rozplenicą np. nie powinna
Wczoraj zrobiłam bukiecik do wazonu. Ucięłam dwie zziębnięte w pąkach różyczki do wazonu (Moją ulubioną Ashram). Z Melicą cieszy moje oko w salonie.

Ciekawa jestem, jak długo postoi w wazonie, bo na rabacie potrafi 3 tygodnie trzymać ładny kwiat

Edytce wyślę nasionka, nie zaszkodzi przetestować.
Aniu, czy ona tobie sama się rozsiewa?
JustynaZ 15:23, 10 paź 2016

Dziękuję za odwiedziny u mnie . U mnie złota polska jesień czasem bywa . Raczej zimno , a nawet mroźno . Do ogrodu strach wychodzić ,teraz wszystkie prace biegiem , między kropelkami deszczu . Hortensje ogrodowe mam już zmarznięte ,liście brunatne zwisają. Przykry widok. Co do przesadzania to chyba lepiej wczesną wiosną , choć jak ciepło jeszcze u Ciebie i z dużą bryłą ziemi wykopać , to pewnie by przeżyły. pozdrawiam