Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pszczelarnia 10:05, 02 wrz 2022

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Twoja niekontrolowana jest chyba moją ulubioną rabatąJak dobrze zobaczyć, że w tak pięknym ogrodzie również można znaleźć rozgardiasz i ogarnianie Mnie jeszcze czeka ogarnianie chatki i terenu wokół, potem nowy trawnik na mule w podwórku i na przyszły sezon zostanie zamulone oczko, o ile nie będzie powodzi po drodze

Oby nie było żadnych gwałtownych i ekstremalnych zjawisk pogodowych.
I u mnie do zrobienia na przyszły rok: trawnik i "utopienie" ławki w niskich sucholubnych trawach.

April podbija las... 09:58, 02 wrz 2022

Do góry
April napisał(a)

Gosiu dziękuję. Nie ma to jak dobry fotograf

Moje zdjęcia robione telefonem nie dorównują.

Dalia Creme de Cassis

Piękna jest ta dalia, podoba mi się! Wygląda tak jak by była satynowa. Wykopujesz ją na zimę?
Ogród hortensjowo różanecznikowy 09:44, 02 wrz 2022

Do góry
Mirka napisał(a)
Ależ się zahortensjowałaś Moniko. Jeszcze u nikogo na O nie widziałam tylu hortensji
Szersze kadry piękne .
Powiem ci że u mnie po tym niskim cięciu hortensje Great Star, Wims Red i Kjusju mają bardzo mizerne kwiaty.
W zeszłym roku miałam giganty i od razu mówię że ja prawie nie podlewam hortensji.
Pokażę ci jakie miałam.
. A ja widziałam ogrom hortensji u Bozgi z wątku Hortensjada kojarzysz ten wątek? I MarcinKrk ma też ogrom hortensji bo kiedyś wstawiał zdj w dziale ,,nasze hortensje,,. To dziwi mnie że one u ciebie jeszcze żyją te hortensje skoro prawie ich nie podlewasz, bo u mnie już by dawno uschły a napewno nie miały by ogromnych kwiatostanów, bo ziemie mam piaszczystą, a wiosnę mieliśmy suchą i lato też. A hortki potrzebują wody a deszczu prawie wcale nie było. Moim też się oberwało od suszy np moja Sunday Frise parę kwiatostanów miała ażurowe.

A powinna mieć pełny kwiatostan
.
A jak uwarzasz że to jest od niskiego cięcia że wyglądają marnie twoja Great Star, Wims Red i Kjusju to na przyszły rok przytnij inaczej.
Mój ogrodowy pamiętnik 09:35, 02 wrz 2022

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Nie wiem jak Wy ale ja tam oznak jesieni nie widzę . Lato w pełni, piękne słoneczko, kwitną róże. Jedynie dzieciaki poszły do szkoły .

Wspaniałe widoki
U mnie susza bardzo doskwiera.
Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 09:29, 02 wrz 2022

Do góry
Judith napisał(a)

Jak fajnie ta rzeczka zaczyna wyglądać
A tytoń wysiewałaś do gruntu czy do rozsadnika? Od paru sezonów się na niego czaję i ciągle zapominam.
Mój ogrodowy pamiętnik 09:25, 02 wrz 2022

Do góry
Wiaan napisał(a)
Agatko czy jeżówka DC blednie po jakimś czasie?

Nie blednie tylko róż robi się bardziej zgaszony jak u wszystkich jeżówek. Ale nadal ładnie wygląda. Aktualne fotki ci wrzucam. A jak przekwitnie to wiadomo brązowieje. Można ją wtedy wyciąć ale ja zostawiam.

Ogród prawie wymarzony … 09:24, 02 wrz 2022

Do góry
olciamanolcia napisał(a)
I do znudzenia brzozowa

Zachwycający widok!
Sałatka pokrzywowa 09:22, 02 wrz 2022

Do góry
Mgduska napisał(a)
Poniżej mój grujecznik przymierzony do docelowej miejscówki. Da radę?

Tak patrzę na tą fotkę i myślę że grujecznik da radę jeśli chodzi o warunki świetlne. Gorzej mu będzie z wodą. Będziesz musiała podlewać, szczególnie pierwsze dwa-trzy lata.
Nie wiem czy nie pozbyłabym się tego chudego patyka sosny. Przynajmniej na drugim zdjęciu to tak wygląda. Domyślam się że w realu może być jednak inaczej. Ja takie u siebie wycinałam bo one w zagęszczeniu nie miały szansy "zgrubnąć" i nabrać ciała. Pędziły tylko w górę i były takie chude, niewyględne z małą grzywką na szczycie.
Ale jak pisałam, tak sugeruje fotka.
Pszczelarnia 08:30, 02 wrz 2022

Do góry
darkowa napisał(a)
(...)

a możesz pokazać jak sprawują się derenie które prowadziłaś na podporach??

Jeszcze ciągle druty nie rozciągnięte, mamy okrutny niedoczas.

Kilka zdjęć z ostatnich dni sierpnia.

Małymi krokami-Ogród Wioli 07:21, 02 wrz 2022

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

Zrobiłam porównanie Blackfield i Golden Arrow.Jutro zrobię fotki wszystkim co mam .

To fajne, że roślinki mają się dobrze moje molinie również jest idealna pogoda teraz na takie operacje
Tak hakonki dzielone jesienią kapryszą w następnym roku. Najlepiej dzielić na początku sezonu ,jak zaczynają ruszać.

No faktycznie trochę jeszcze źrebakowate te kłosy Golden Arrow. Ale zauważ że jeszcze nie do końca rozkwitnięte. Spuszą się jeszcze. Daj im czas, w przyszłym sezonie zachwycą, jestem tego pewna.
Ogród z zegarem 23:44, 01 wrz 2022

Do góry
Agatorek napisał(a)
I szpalerek hortensjowy z jednej strony

Szpalerek już puszysty się zrobił .Agnieszka w przyszłym sezonie to dopiero będzie gęściutko
Kupiłaś Judaszowca nie boisz się że przemarznie?
W weekend miałam go już w ręku i nie kupiłam .
Ogród z zegarem 23:30, 01 wrz 2022

Do góry
Agatorek napisał(a)

I z drugiej

Takie mam miskanty memory, sadzone w tym roku, kupowane jako 3 źdźbła w doniczce C1

Za dwa trzy sezony będzie niesamowity spektakl, już jest wspaniale
Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie) 23:13, 01 wrz 2022

Do góry
Dla porównania ten sam w maju

potem już go nie cykałam
Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie) 22:55, 01 wrz 2022

Do góry
Margerytka40 napisał(a)

Hmm.... Może to zależy od stanowiska gleby itd. Overdam bardzo lubię i nie narzekam. No cóż spróbuję. Już sobie umyśliłam, muszę sprawdzić

Może, bo na fotkach powyżej bardzo mi się podoba

mój ( mam dwie szt.) niestety tak się teraz nie prezentuje. Nawet nie wiem czy mam na jakiejś fotce bo specjalnie omijam robiąc zdjęcia, tak mnie wnerwia teraz...

Znalazłam tu masz jednego przy hortensjach

tu jak wykadruję

a drugiego wcale nie fociłam bo jeszcze gorszy
to już ten mój piaskowy choć inwazyjny co go w łące mam o wiele ładniejszy.
Ogród z zegarem 22:41, 01 wrz 2022

Do góry
Żeby nie było, że tylko chodzę i podziwiam , dziś zaczęłam robić ostatnią rabatę (w tym sezonie i chyba w ogóle).
Za altanką będzie przedłużenie rowu i wzdłuż niego, tylko po jednej stronie, będzie rabata. Wcześniej były tam posadzone głogi i klony shaina (w trawie). EM mi przeglebogryzarkował teren (oprócz miejsc pod drzewkami, tam zrywam darń ręcznie). Dziś przegrabiłam część i posadziłam annabelki.

Dojdą tam jeszcze jakieś trawy (nie wiem jeszcze jakie), bergenie (mam wielkie sadzonki od mamy), judaszowce ostatnio kupione, róże Plaisanterie i co tam znajdę w mojej szkółce .
Na zdjęciu jest widoczny tylko wycinek z tej rabaty, także wszystko mi się tam zmieści i jeszcze zostaną puste miejsca

Ogród z zegarem 22:30, 01 wrz 2022

Do góry

I z drugiej

Takie mam miskanty memory, sadzone w tym roku, kupowane jako 3 źdźbła w doniczce C1

Ogród z zegarem 22:27, 01 wrz 2022

Do góry
Rozchodniki różowieją
Ogród z zegarem 22:25, 01 wrz 2022

Do góry
Ogród z zegarem 22:23, 01 wrz 2022

Do góry
Hortensje cottton cream dopiero zaczynają

Ale pozostałe są w rozkwicie
Hortensjowo 22:22, 01 wrz 2022

Do góry
April napisał(a)

Dzięki za nazwę astra. Już znalazłam go w mojej ulubionej szkółce koło mnie, muszę tylko po niego podjechać Lubię astry, stanowczo mam jeszcze ich za mało.
Szybko przyrasta? Jeśli planujesz ciapnać na trzy, to chyba całkiem nieźle

Szybko przyrasta, ale musi być gdzieś upchnięty, bo się pokłada.
Dużo bardziej delikatny niż te jesienne.
Dorzucam zdjęcia zrobione na szybko

Kolor bladoniesko-fioletowy, ładny
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies