Zdecydowanie nawozić. Ja nawożę raz w miesiącu krótkodziałającym i najbardziej się sprawdza. Kup florovit do trawników lub jesli chcesz zregenrować to Agrecol szybki efekt dywanowy (uprzedzam przed efektem ciągłego koszenia trawy , bo zaczyna po nim rosnąć jak szalona)
Ps. Graby strzyzone w prostopadlościany bylyby tu boskie
Patrz Kasiu jak Błażko mocno myśli i jak się modli, tak go męczę
Sama wiesz jak ciężko coś ostatecznie wsadzić, my dzisiaj wykopywaliśmy rosliny ze starych rabat, tylko rh zostały, bo strach je ruszać, tym bardziej że jeden zaczyna kwitnąć
Mówisz że mamy robić drugą pergolę...hmm ale ta chyba z różami by musiała być
Oto zdjęcie, które wczoraj gdzieś się zgubiło. Widać tuje zniszczone przez psa Mam zamiar wypielić trawę i obciąć czarne części tuji, wydzielić rabatę o prostej linii oraz posadzić jakieś wyższe rośliny, które zakryją łyse pnie. Tylko nie wiem co może sobie poradzić w słabej ziemi i to jeszcze od strony południowej? Zdjęcie było robione rano i można wywnioskować że fotograf stoi od wschodu
Proszę o sugestie.
Asiu tylko musimy pamiętam o wymiarach, nie wiem czy szmaragdy tam się zmieszczą po prostu
wrzucam pamiątkowy pierwszy plan z wymiarami
tam w samym narożniku jest tylko 90 cm, to jak wsadzę brzozę yungi to obok niej nie zmieszczę nic więcej bo jedno mi wejdzie w drugie
Bluszcz zawsze może iśc znowu po murze domu, po prostu trzeba będzie go pilnować
Jak patrzę na ten plan co było kiedyś, a jak jest teraz to masakraaaa tle się zmieniło
buziaki Asiu, dawaj jeszcze pomysły
Mariusz.. szkółka mała, ale dobra tam od groma... a te storczyki co roku u niego podziwiam.... rosna wysokie i piękne..
A to wielka sadzonka jeżówki Papallo Double White....a ile nowych???? Siłą woli powiedziała tylko jedna... a sadzonka w litrowej donicy.. Tej odmiany nie znalazłam nawet foto na żadnej stornie internetowej. to nowość.. miał u nas jedne sklep, ale wyszły i foto brak...
NAPARSTNICA MERTONA "SUMMER KING"..a były inne.... już żałuje, że jednak nie kupiłam
Albo floksy, bardziej podobne do kanadyjskich niż szydlastych kolor wesoły i wyraźny.. jak żagwinu któy dokupiłam, bo jednak serduszek przesadzę, ma za sucho i za słonecznie, i widać jak gorzej rośnie od tej w lepszych warunkach..
Floks hybryda Paparazzi Britney, sama nazwa kusi.. a tytlko tu udao mi sie wygooglać jakie to jest floks
Albo pełnik miniaturowy o wysokosci 5 cm.. nawet wygooglać się nie da... takie coś innego jak nie kupić..
Proszę o pomoc. Całe przedpołudnie sadziłam krzaczki na rabatę. Niestety nie jestem zadowolona z efektów. Wyobraźni brak!!! Mam problem z nasadzeniem pod pęcherznicą Dart's gold. Cała rabata ma ok 12 m. Na początku są żurawki, trzmieliny, potem 3 sztuki Vanilla Fraise, jaśminowiec, potem własnie pęcherznica, dalej pęcherznica podsadzona kiscieniem Rainbow 3 sztuki. Chciałabym jakoś dokończyć kompozycję ale nie wiem jak. Dosadzić kiścienia, a może rodendrony?? Przed nimi jakieś trawki?