Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 09:31, 07 maj 2014

Do góry
Marta7 napisał(a)

Ale masz cudną serduszkę - ile tam masz sadzonek? Pięknie kolorowo i tak sielsko jest u Ciebie. I to drugie zdjęcie cudne - z taką ścieżką... dokąd?
Bardzo ładnie pokazałaś nam swój ogród Marta
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 09:31, 07 maj 2014

Do góry
popcarol napisał(a)
Hm mój zamysł - co Wy na to??? żwirek się obroni, jeśli róże będą w obwódce z buksików??

A może podzielić tę rabatę na kwadraty? Czym jest podyktowany narysowany kształt rabaty? Albo w kwadracie z bukszpanów wiśnia jadalna, potem prostokąt z różami. I skarpeta z buksików wokół wiśni kulistych. Jakoś trzeba dopasować do siebie te 2 gatunki wiśni. Ja bym zrobiła takie kwatery na tej rabacie. Jaki wymiar ma rabata?
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 09:29, 07 maj 2014

Do góry
Gocha napisał(a)
Joasiu masz rację , to jest właśnie lilak Palibin. Mógłby być nawet większy ale ja go sporo przycinam po kwitnieniu tak, żeby na następny rok ładnie kwitł i miał zwartą koronę. Pozdrawiam.

To zdjęcia z poprzedniego roku. Teraz jeszcze nie kwitnie

Gosia, prawda że cudny?, myślałam że to mój okaz jeszcze jedna chwila i taki będzie rozwinięty, czekam cierpliwie, tak niewiele trzeba do szczęścia widzę że bukszpan jest pod jego koroną, tak jak u mnie.
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 09:28, 07 maj 2014

Do góry
hosta Golden Meadows i inne zakupki

Moje barwinki

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 09:28, 07 maj 2014

Do góry
Marta7 napisał(a)
Kochane koleżanki dzięki za odwiedziny i życzenia i dobre słówko,przepraszam za brak odzewu ale miniony okres był bardzoooo napięty,remont,praca,wyjazdy,lekarze,po prostu samo życie...tymczasem moje działeczki toną w trawie i wstyd pokazywać ale stęskniłam się juz za Wami,mam trochę zaległości ale postaram sie nadrobić
Pozdrawiam bardzo serdecznie

To pierwsze jak weselne Ślicznie zrobiłaś. I lubię to miejsce u Ciebie pokazane na drugim zdjęciu. Pozdrówka Martuś
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 09:14, 07 maj 2014

Do góry
Powojnik w Bolestraszycach,zaraz na drugi dzień wypatrzyłam w szkółce i zakupiłam

jeszcze jeden z Bolestraszyc aktualne kwitnący

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 09:07, 07 maj 2014

Do góry
Kuklik napisał(a)

Jak się nazywa ta piękność?

Iza tą hostę kupiłam 2 dni temu w najbliższej mi szkółce ale niestety bez nazwy a właścicielki chwilowo nie było,pani która sprzedawała nie była zorientowana.Ale jestem tam stałym gościem więc napewno się dopytam
Pozdrawiam
Co się stało kwiatom ... 09:01, 07 maj 2014

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
to może nie ta skałka która wszyscy znają ale coś bardziej romantycznego

Brzydka Ona
Brzydki On
a taka ładna Miłość.........

Słoneczny ogród słonecznej safikey 09:01, 07 maj 2014

Do góry
drzewka owocowe w sadzie kwitną uroczo

i w warzywniku widac już ruch

och już nie możemy się doczekać pysznych smakowitości
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 09:00, 07 maj 2014

Do góry
Witam serdecznie,
bardzo proszę o podpowiedź jak zagospodarować do końca kilka miejsc wokół domu. Wszystko posadzone w zasadzie w ciągu ostatnich kilku tygodni.
Pierwsza sprawa to: co posadzić pod wierzbą japońską? Strona północna raczej cały czas w cieniu

Druga sprawa to co sądzicie o tym miejscu? czy czegoś brakuje a może cos nie powinno się znaleźć akurat na tej rabacie. Wszystkie komentarze mile widziane

I ostatnia sprawa to mam ogromny dylemat co posadzić wokół tarasu w rabatach i poza rabatami, na chwile obecna jest tam tylko migdałek.

Liczę na waszą nieocenioną pomoc
Działeczka koło Muzeum 08:41, 07 maj 2014

Do góry
Asiu w roślinach ozdobnych nie mam żadnych strat - lekko pozwijały się czubki liści jednej piwonii. Za to, mimo zabezpieczenia, przemarzły mi pomidory

Innych strat nie ma

A u Ciebie?
Co się stało kwiatom ... 08:41, 07 maj 2014

Do góry
to może nie ta skałka którą wszyscy znają ale coś bardziej romantycznego

Leśne Wzgórze 08:39, 07 maj 2014

Do góry
Moja miodunka
Ogród raczej wiejski czyli leśniczówka 08:35, 07 maj 2014

Do góry
Ania74 napisał(a)
Skończyliśmy nasze skrzynie na warzywa... Mam nadzieję, że do zimnej Zośki zapełnimy je ziemią i wio!

Aniu, czy takie dechy kładzie się od razu na ziemi? Widzę jakieś kostki - daje się je pod całą powierzchnię? Folia zabezpiecza przed wilgocią i też ją na dno?
Ogród raczej wiejski czyli leśniczówka 08:33, 07 maj 2014

Do góry
Ania74 napisał(a)
Witajcie!
Cztery lata temu przeprowadziliśmy się z mężem i 3-miesięcznymi bliźniakami do nowej leśniczówki.
Świeżo wybudowana duża chałupa i spora działka do zagospodarowania, fajna sprawa. Małymi kroczkami, bo dzieci pochłaniały sporo czasu, staraliśny się zagospodarować teren. Od razu się przyznam, że z marnym skutkiem. Zdjęcia zrelacjonują przebieg tych zmagań.
orka ekologiczna...

Nie będę oryginalna. Tęskni się za takimi widokami, poszanowaniem natury i naprawdę zdrowymi warzywami. Aniu, fajnie Ci tam.

Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 08:22, 07 maj 2014

Do góry

Kupiłam wczoraj surfinie do obsadzenia balkonów. Taki zakup cieszy bardziej niż nowa sukienka

Całe przedwiośnie rozmnażałam zeszłoroczne surfinie. Zrobiłam sporo sadzonek , ale one takie małe, że zakwitną pewnie dopiero w sierpniu. Chyba się przestanę w to bawić. Szybciej i ładniejsze można kupić ze szkółki. W końcu to wydatek tylko 1 raz w roku , bo tamte inne wydatki wiosną. latem , jesienią, to zuuuupełnie inna sprawa
Rododendronowy ogród II. 08:12, 07 maj 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
cze jedno też duże.

Rabata pod kaliną to właściwie rabata przy kaskadzie wodnej a wyglada stale inaczej bo nasadziłam tam roślinek ile sie tylko dało żeby kwitły cały rok. W tej chwili wyglada tak

Bardzo wczesną wiosna było tak

Ależ pięknie!

Co to za kalina?
Czytam, że pewne straty mrozowe miałaś, ale chyba jeszcze do przeżycia. Czy dobrze zrozumiałam, że nawet jak nakryje się kwitnącego RH, to kwiaty i tak przemrozi?
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 08:00, 07 maj 2014

Do góry
Joasiu masz rację , to jest właśnie lilak Palibin. Mógłby być nawet większy ale ja go sporo przycinam po kwitnieniu tak, żeby na następny rok ładnie kwitł i miał zwartą koronę. Pozdrawiam.

To zdjęcia z poprzedniego roku. Teraz jeszcze nie kwitnie
Ogród Margaret-ki :) 07:54, 07 maj 2014

Do góry
Witam po dłuższej przerwie… Zaglądam na wiosnę.
Tu pierwsze wiosenne kwiaty z połowy kwietnia na dóch rabatkach zakładanych jesienią:

Z towarzyszką ze stawu:

Lady Killer:

A tak te same rabatki wygladają, gdy krokusy i żonkile przekwitły, a zaczęły królować tulipany:

Te czerwone miały być żółte:

Rabata fioletowo-biała:

Metamorfozy jednego gatunku tulipana - White Wings:

Kolejna metamorfoza: Uwielbiam te zmiany, każdego dnia ten sam kwiat wygląda inaczej...

Ogródek nad jeziorem 07:42, 07 maj 2014

Do góry
Moje ukochane hosty nareszcie ruszyły

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies