Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 22:22, 23 maj 2011

Do góry
Mało mnie u Was dzisiaj, bo znów mam ogrodowy remont, czyli rewolucji ciąg dalszy
Po sobotnich rozmowach i pytaniach, dziś rozebraliśmy stary chodnik i na ile się dało przekopaliśmy i zrównaliśmy teren - wszystko własnymi ręcami Na razie wygląda to tak

Jutro będzie już nawieziona ziemia, a po południu pojedziemy po kamienne płyty. Zostanie on zastosowany jak w realizacjach Danusi (za chwilę o plagiat mnie posądzi). Ponieważ ten stary podjazd czasem spełnia jeszcze tą funkcję, płyty ułożę na około 2 metry(3/4 tego brązowego) i pójdzie aż do bramy(12m). Jeszcze dróżka skręci sobie wzdłuż huśtawki i pójdzie wzdłuż całej długości reszty ogrodu. Powodem tego jest to, że trawa jest wydeptywana przez sąsiadów i innych. Ostatnio nawet jeden gościu stwierdził, że jak przechodzi to będę miał mniej koszenia - co za tupet
Oczywiście między kamieniami będzie rosnąć trawnik.
Zrobi się tu teraz całkiem dużo miejsca no i myślę nad nową rabatką, ale zobaczę jak będzie po ułożeniu kamienia.
Malunki na kostce oznaczają gdzie będzie ona ucięta - jednak wypukle, będzie nawiązywało do kształtu schodów, z których zdjęcie było robione.
Dużo dziś było z tym roboty, bo wywaliliśmy 2 wielkie przyczepy żwiru z ziemią - twardej i ubitej jak kamień, ale chcieć to móc
Jak pisałem jutro rankiem będzie ziemia, a po południu ułożę płyty - zobaczę ile będzie trzeba metrów i jak gęsto trzeba je ułożyć. Mam nadzieję, że będzie piknie
Jak będę miał czas to wpadnę do Was, ale coraz go mniej. Koniec roku szkolnego się zbliża no i trzeba poprawić co nieco
W ogródku Niage 19:20, 23 maj 2011

Do góry
U mnie dziś było upalnie, ale tylko podlałem jednoroczne - inne niech sobie radzą jakoś, w końcu wczoraj je solidnie podlało
Moje miejsce na ziemi ;) 19:18, 23 maj 2011

Do góry
Piękne azalie, piwonia także cudna
Nasz przydomowy ogródek 17:59, 23 maj 2011

Do góry
myszorek napisał(a)
a propos azalii Gibraltar. Ostatnio moja sąsiadka podchodzi do płotu i pyta mnie, czy ja juz tak zwariowałam na punkcie ogrodu i tak chcę mieć kolor, ze sobie sztuczne kwiatki stawiam na rabatach
Gibraltar daje po oczach mocno( przypomniały mi się kolorowe sztuczne kwiaty na cmentarzach)

Hehe, mam nadzieję, że oświeciłaś sąsiadkę
Mój kawałek raju 22:41, 22 maj 2011

Do góry
monteverde napisał(a)
tak Sebek ma rację pomyliłam się, sprawdzałam) Aneczko pomidory to podstawa mojej diety, dużo palę piję kawę mocną ,magnez i potas mi potrzebny, a kanapkę z masłem i pomidorem nazywam "standarcikiem" uwielbiam pomidory,a le jakie mam odmiany..... superbędą owocowały to powklejam fotki, a te kupione to badzieje, moczem pędzone i nie wiadomo czym jeszcze)

Linka moja kalmia rośnie między różanecznikiem a jaśminowcem, on ją osłania, ona lubi rosnąć przed większą roślinką masz tu linka i sobie poczytaj o niej http://ogrod-amat.strefa.pl/kalmia_waskolistna.php

Aniu ale też widać, że to nie tylko dieta ale Twoja pasja i to smaczna pasja
Moje miejsce na ziemi ;) 22:40, 22 maj 2011

Do góry
Nooooo suuuuper, dziękuję
W cieniu - zacieniona 22:39, 22 maj 2011

Do góry
No suuper zakupy, azalia piękniutka
Mój kawałek raju 22:36, 22 maj 2011

Do góry
tak Sebek ma rację pomyliłam się, sprawdzałam) Aneczko pomidory to podstawa mojej diety, dużo palę piję kawę mocną ,magnez i potas mi potrzebny, a kanapkę z masłem i pomidorem nazywam "standarcikiem" uwielbiam pomidory,a le jakie mam odmiany..... superbędą owocowały to powklejam fotki, a te kupione to badzieje, moczem pędzone i nie wiadomo czym jeszcze)

Linka moja kalmia rośnie między różanecznikiem a jaśminowcem, on ją osłania, ona lubi rosnąć przed większą roślinką masz tu linka i sobie poczytaj o niej http://ogrod-amat.strefa.pl/kalmia_waskolistna.php
Nasz przydomowy ogródek 21:53, 22 maj 2011

Do góry
Sebek napisał(a)
Fajny ten Wasz Iwonicz

A pewnie że fajny Lato tuż tuż więc warto go odwiedzić Dla jeszcze większej zachęty , nie chcąc "uprawiać prywaty" u Zbyszka załączę na swoim forum kilka swoich strofek w formie piosenki
W cieniu - zacieniona 20:56, 22 maj 2011

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)

To to to to to to !!!
W cieniu - zacieniona 20:52, 22 maj 2011

Do góry
No super targi, ale za te kosze bym tyle nie dał
Święto Róż w ogrodzie nie tylko bukszpanowym - lipiec 2011 20:17, 22 maj 2011

Do góry
Syla napisał(a)
Jeśli mogę , to ja również się wpraszam razem z Seba

O - jednak zaklepane
Mam zgodę, więc Danuś szykuj mój zakątek pod zamieszkanie, bo nie wiem czy się wyniosę
Mój kawałek raju 19:46, 22 maj 2011

Do góry
Sebek napisał(a)

firletka smółka przy jarzmiance

A to czasem nie jest zawciąg?
Firletki mam, ale one były dużo wyższe i większe w zeszłym roku.

moim zdaniem Sebek ma rację
myślę, że to Armeria...
Sosnowo 19:46, 22 maj 2011

Do góry
Sebek napisał(a)
No ślicznie u Ciebie, a bożykwiaty bardzo ciekawe

Bardzo
Rajski ogród Ani 19:40, 22 maj 2011

Do góry
Przepiękne te białe kule
Sosnowo 19:33, 22 maj 2011

Do góry
No ślicznie u Ciebie, a bożykwiaty bardzo ciekawe
Ogrodowy salon nad wodą 19:31, 22 maj 2011

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)

Oglądaliśmy razem z Krysią. Jesteśmy pod ogromnym wrażeniem fachowości Witka. Witku specjalne pozdrowienia dla Ciebie . A właściciel ogrodu to też skowronek - wstaje o 5 rano i obserwuje rybki. Danusiu a tym rybkom co się nimi bawił kot nic się nie stało ?

Zdaje mi się Zbyszku, że to nie były ryby właścicieli, bo by nie podali linka do YouTube. Dali to raczej jako zobrazowanie tego co kot robi rybom...

Ale ja Sebku nigdzie nie piszę że to były ryby właścicieli.

No wiem
Ogrodowy salon nad wodą 19:19, 22 maj 2011

Do góry
Sebek napisał(a)

Oglądaliśmy razem z Krysią. Jesteśmy pod ogromnym wrażeniem fachowości Witka. Witku specjalne pozdrowienia dla Ciebie . A właściciel ogrodu to też skowronek - wstaje o 5 rano i obserwuje rybki. Danusiu a tym rybkom co się nimi bawił kot nic się nie stało ?

Zdaje mi się Zbyszku, że to nie były ryby właścicieli, bo by nie podali linka do YouTube. Dali to raczej jako zobrazowanie tego co kot robi rybom...

Ale ja Sebku nigdzie nie piszę że to były ryby właścicieli.
Mój kawałek raju 18:32, 22 maj 2011

Do góry
monteverde napisał(a)
firletka smółka przy jarzmiance

A to czasem nie jest zawciąg?
Firletki mam, ale one były dużo wyższe i większe w zeszłym roku.
Ogródek Hanusi po zimie 18:29, 22 maj 2011

Do góry
No to fajnie Haniu, nawet jak się nic nie kupi to i tak człowiek pocieszy oczy.
Ciekawe jakie te Twoje żurawki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies