Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć

Sebek 11:34, 22 maj 2011

an_tre napisał(a)

A właśnie miałam pytać, czy juz na hostowisku?

Właśnie w tym problem, że nie wiem gdzie je dać, bo nie wcisnę ich byle gdzie
W końcu na serio jedną hostę nazwałem Sylwia, a drugą Danusia

Sebku piękny prezent reprezentacja nie byle jaka to i miejsce musi być godne i widoczne

No właśnie Aniu - muszą mieć honorowe miejsce.
Sebek 13:18, 22 maj 2011

U mnie teraz była okropna burza - niestety z dość dużym gradem...
Jednak nie był aż tak intensywny, żeby łamać rośliny czy je dziurawić.
Jak usłyszałem trzaski to za sekundę już byłem i na zewnątrz i ganiałem z donicami, pochowałem je i nie ucierpiały
Jednak teraz znów grzmi i błyska, chyba idzie kolejna.....
monteverde 17:02, 22 maj 2011

u nas piękne słońce cały dzień i gorąco, tylko nad morzem siedzieć)
danuta_ 18:24, 22 maj 2011

Trochę deszczu by sie przydało, ale żadnego gradobicia! U mnie dwa razy się zanosiło, trochę pogrzmiało, ale ani kropelka nie spadła.
Sebek 22:22, 23 maj 2011

Mało mnie u Was dzisiaj, bo znów mam ogrodowy remont, czyli rewolucji ciąg dalszy
Po sobotnich rozmowach i pytaniach, dziś rozebraliśmy stary chodnik i na ile się dało przekopaliśmy i zrównaliśmy teren - wszystko własnymi ręcami Na razie wygląda to tak

Jutro będzie już nawieziona ziemia, a po południu pojedziemy po kamienne płyty. Zostanie on zastosowany jak w realizacjach Danusi (za chwilę o plagiat mnie posądzi). Ponieważ ten stary podjazd czasem spełnia jeszcze tą funkcję, płyty ułożę na około 2 metry(3/4 tego brązowego) i pójdzie aż do bramy(12m). Jeszcze dróżka skręci sobie wzdłuż huśtawki i pójdzie wzdłuż całej długości reszty ogrodu. Powodem tego jest to, że trawa jest wydeptywana przez sąsiadów i innych. Ostatnio nawet jeden gościu stwierdził, że jak przechodzi to będę miał mniej koszenia - co za tupet
Oczywiście między kamieniami będzie rosnąć trawnik.
Zrobi się tu teraz całkiem dużo miejsca no i myślę nad nową rabatką, ale zobaczę jak będzie po ułożeniu kamienia.
Malunki na kostce oznaczają gdzie będzie ona ucięta - jednak wypukle, będzie nawiązywało do kształtu schodów, z których zdjęcie było robione.
Dużo dziś było z tym roboty, bo wywaliliśmy 2 wielkie przyczepy żwiru z ziemią - twardej i ubitej jak kamień, ale chcieć to móc
Jak pisałem jutro rankiem będzie ziemia, a po południu ułożę płyty - zobaczę ile będzie trzeba metrów i jak gęsto trzeba je ułożyć. Mam nadzieję, że będzie piknie
Jak będę miał czas to wpadnę do Was, ale coraz go mniej. Koniec roku szkolnego się zbliża no i trzeba poprawić co nieco
jotka 22:26, 23 maj 2011

No niezły z Ciebie organizator Dzielisz czas na szkołę, ogród i ... nas. Powodzenia w realizacji planów
ela 22:27, 23 maj 2011

Sebek, podziwiam Cię za Twój zapał i pracę jaką wkładasz w swój ogródek Kolejny kawał dobrej roboty. Czekam na ciąg dalszy ścieżki No i nie zapominaj o szkole w tym gorącym okresie
Sebek 22:28, 23 maj 2011

Dzięki Joluś. Teraz chyba lepiej zorganizuję swój czas, no ale będę musiał się przestawić na dwa tygodnie, potem już w górki
Sebek 22:28, 23 maj 2011

ela napisał(a)
Sebek, podziwiam Cię za Twój zapał i pracę jaką wkładasz w swój ogródek Kolejny kawał dobrej roboty. Czekam na ciąg dalszy ścieżki No i nie zapominaj o szkole w tym gorącym okresie

Sama o sobie przypomni
jotka 22:31, 23 maj 2011

Sebek napisał(a)
Dzięki Joluś. Teraz chyba lepiej zorganizuję swój czas, no ale będę musiał się przestawić na dwa tygodnie, potem już w górki

Nooooo, bo wakacje w perspektywie