Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Wymarzony sielankowy ogród..... 08:38, 28 sie 2022

Do góry
Agania napisał(a)

Uwielbiam te bylinowe wstążki u Was
Połączenia z trawami i nawet te niebieskości
w warzywniku mogą zainspirować
Buziaczki kochana

Aganiu dziękuję

Wymarzony sielankowy ogród..... 08:37, 28 sie 2022

Do góry
Kordina napisał(a)

To jest tak piękny zestaw, że też muszę zacytować

Bożenko dziękuję

Wymarzony sielankowy ogród..... 08:35, 28 sie 2022

Do góry
antracyt napisał(a)

Mamy podobne zestawy

Takie śmieszne jeżóweczki
Wymarzony sielankowy ogród..... 08:33, 28 sie 2022

Do góry
antracyt napisał(a)

Ale ładny zestaw Ta z ciemnym środkiem najbardziej mi się podoba, szkoda, że nazwy nieznane.

Kupowałam w marketach, liczyłam się z tym, że odmiany pomylone mogą być, parę też dostałam...ale cieszą bardzo
Wymarzony sielankowy ogród..... 08:30, 28 sie 2022

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)

Te zestawienia są przepiękne!
Jaką odmianę perowskiej masz?

Asia perovską nam odmianę Blue Spire, lubię ją w połączeniu z jeżówkami wygląda obłędnie
Z dzisiaj
Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 06:46, 28 sie 2022

Do góry
Dzieki Basia
Tylko pare dni, wlasnie wrocilismy.

Zastanawiam sie jsk tu wyjezdzac jsk sie ma ogrod uzytkowy, zwlaszcza szklarnie wymagaja uwagi.

Koncowka pomidorow, zaraza

To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:46, 27 sie 2022

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Hortensje też mam wplecione w nieformowany żywopłot. Żylistki mam tylko te miniaturowe- Nikko. A u Ciebie jakie rosną?

Aż musiałam zajrzeć do listy zakupowej . Rosną tam: żylistki (od 1 do 3 szt każdego rodzaju): pink pom pom, szorstki plena, wysmukły gracillis, kalmiflora, tawuła snowmund (3 szt), pięknotka bodinera (po zakupie doczytałam, że może nie przezimować), kolkwicja chińska, miskanty memory, róże dinky i jakieś jeszcze. Wszystko posadzone za gęsto .
Miniaturowe żylistki też mam, yuki cherry blossom, ale w innym miejscu.

Twój ogród Haniu rzeczywiście wygląda na dostatecznie napojony . Mam nadzieję, że i u mnie trochę jutro popada, bo jak nie, to czeka mnie podlewanie. Listki klapną (głównie na hortensjach).

Piękny widok ❤️

W ogródku Martki 22:34, 27 sie 2022

Do góry
Martka napisał(a)
Marto, dziękuję obłędne są te kosmosy

Bardzo ladny kosmosy niski widac. Gdzie dorwalas takie nasiona.
Napisz jeszcze kiedy sialas czy przysypywalas ziemia.

Tez jestem w tym roku zachwycona roza Oliwia. Mam ja 3 sezon poprzednie lata byla przerwa miedzy kwitnieciem w tym roku kwitnie bez przerwy wszystkie 3 sztuki i odziwo nie choruja. Rosna kazda w innym miejscu.
Jednak nie ktorymi rozami bede sie musiala pozegnac.
Mój ogrodowy pamiętnik 22:13, 27 sie 2022

Do góry
No i tyle bo jutro ma padać więc zero ogrodu .

To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:11, 27 sie 2022

Do góry
Bardzo lubię niebieskie akcenciki w ogrodzie.

Mój ogrodowy pamiętnik 22:08, 27 sie 2022

Do góry
Hortki ogrodowe Magical niesamowite są. Kwiaty jakby w ogóle nie zamierzały przekwitnąć.

Jeżówka Virgin śliczna jest. Chyba dokupię .

Róże mają dość długą przerwę w kwitnieniu.

Sztywne Mont Blanc.

Rozchodniki September Glut. Te u mnie dobrze rosną.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:08, 27 sie 2022

Do góry
Dzień zaczął się nieciekawie. Po niebie plątały się burzowe chmury. Podziałałam więc trochę we wnętrzach. Powierzchnie poziome i pionowe zostały wysprzątane i na jakiś czas będzie można o nich zapomnieć. Pomidorki się podsuszyły i można było pozamykać je w słoiczkach. Jeden od razu odjechał w siną dal razem z różnymi odmianami gruntowych pomidorów i świeżo zrobioną passatą. Niech się wielkomiejscy też nacieszą smakami lata.
Nabrałam ochoty na pracę w ogrodzie i w tym ostatnim sierpniowym tygodniu chciałabym dokończyć cięcie cisów i żywopłotów oraz uporządkować nieco rabaty, bo zaczynają je porastać pajęczyny.

Przycięte w lipcu tawuły japońskie wypuściły piękne młode listki. Świeża limonka prezentuje się bardzo ładnie.

Staram się przynajmniej raz w tygodniu oczyścić róże z pozostałości kwiecia. Dobrze im to robi. Pora na kolejną rundkę.

Mój ogrodowy pamiętnik 22:02, 27 sie 2022

Do góry
Rozplenice kwitną. Ścięłam kłosy śmiałka. I wywaliłam wreszcie jałowca. 3 worki bio na niego poszły. Pełno ślimaków w nim miało kryjówkę.
I eMek zaczął podcinanie tuj. Pierwszy raz to robimy od kiedy je mamy.

Mój ogrodowy pamiętnik 21:56, 27 sie 2022

Do góry
Padało przez kilka dni więc hortki padły na twarz .
Vanilka to wiadomo jak zawsze. Półokrągłe podpory nic nie dały więc przywiązałam ją do patyków i to jakoś sprawdza mi się najlepiej.
Położyły się ku mojemu zaskoczeniu Little Lime i Magical Candle.
Jedynie Limki i Magical Montblanc pozostały w pionie.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:54, 27 sie 2022

Do góry
antracyt napisał(a)
Ogród wygląda na porządnie napojony Rozumiem, że ziemia w warzywniku już też doszła do normy.

Ziemia długo jeszcze będzie wilgotna. Warzywnik ma najlepszą strukturę gleby, bo co roku można dokładać w głębsze warstwy materię organiczną rozluźniającą glebę. Zastoin wody wewnątrz ogrodu nie ma, ale glina (nawet rozluźniona) nigdy nie będzie glebą próchniczą. Jarmuże spionizowałam. Pomidory przycięłam. Inne rośliny warzywne radzą sobie dobrze.

Hortensje bukietowe są bardzo zadowolone z tegorocznych uwarunkowań pogodowych. Ulewne deszcze nie wyrządziły im żadnych szkód.

Dziwi mnie znakomity stan rozchodników olbrzymich. Nie wykazują tendencji do pokładania. Od zawsze było im w mojej glinie dobrze.

Miododajnych bylin o tej porze u mnie niewiele, a one znakomicie się w tej roli spełniają.

W dodatku potrafią też zachwycać kolorem.

Mój ogrodowy pamiętnik 21:48, 27 sie 2022

Do góry
Pourlopowo. Trawnik nie koszony chyba z miesiąc doczekał się w końcu koszenia. I dobrze bo mrówki naprodukowały w nim mnóstwo mrowisk.

Ogród w Klein Kottorz 21:08, 27 sie 2022

Do góry
daszum napisał(a)
Kwitną rozplenice

Danusiu jak te rozplenice sie nazywaja one sa z tych mniejszych. Bo moje takie kolosy. Ta na drugiej focie bardzo geste kwiatostany czy to fota tak zrobiona.

Masz tego wszystkiego. U mnie horty maja jeszcze biale kwiaty. Niektore jeszcze nie rozkwitly
Glina i zielsko 20:55, 27 sie 2022

Do góry
LIDKA napisał(a)
Budlejowa na specjalne życzenie Monia81

Rabata dluga ok 18-20 m
Srodek pustawy bo bhyly tetrisy. Zabralam wszystko co nie bylo budleja rozplenica i rozchodnikiem.
Dosadzilam powyższe aby ujednolicic bo lubie takie dlugie monotematyczne rabaty.

A jak sie kończy budlejowa to jest różanka.

Ładnie i przejrzyście-ja lubię monotonię rabatową

W ogródku emerytki 20:53, 27 sie 2022

Do góry
gogo napisał(a)
Moje nowe drzewka zasiadły na tronach

"Mop sznurkowy" i jodełka będą gwiazdorzyć na rabacie jak się rozrosną
Trony im w tym pomogą, bo tam rzeczywiście tłok.
Ogród w Klein Kottorz 20:34, 27 sie 2022

Do góry
Ogród

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies