Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Kwiatowy ogródek Monteverde 00:54, 29 kwi 2014

Do góry
Będzie kwitł cytryniec

czekam na 2 drzewiaste piwonie od Mariusza i moją

azalia Gibraltar też już niedługo

Rutewki Delavaya zaczynają kwitnąć chociaż jeszcze niziutkie, fotka słaba bo późnym wieczorem robiona
Ogród cichy i przytulny 00:53, 29 kwi 2014

Do góry
Ciąg dalszy chochołka. Może wybrałam zły gatunek sosny? Może sosna o bardziej sztywnych igłach byłaby lepsza? Może sosny Wasze będą lepiej się prezentowały? Ile osób tyle zdań. Zwróćcie uwagę na te puste gałązki w dolnych poduchach , na górze jeszcze młode i te gałązki inaczej się jeszcze prezentują

Mały choć wysoki chochołek
I oto mi chodziło
Wam życzę uzyskania lepszych wyników. Tej sosny już nie ma - tam jest łaczka

Kwiatowy ogródek Monteverde 00:53, 29 kwi 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

trójlisty

Takiego koloru się nie spodziewałam. Piękny! Brąz w przyrodzie na ogół rzadki, z wyjątkiem kory drzew
Dwa ogrody 00:47, 29 kwi 2014

Do góry
barbara_kraj... oczywiście, nie ma problemu, będę dzielić je po kwitnieniu. A tutaj busz w pracy. Wywiozłam i posadziłam kiedyś najbardziej ekspansywne rośliny z ogrodu. Dają sobie świetnie radę...

Agnieszko, łąka stokrotek jest naprzeciwko w leśnym arboretum

lada moment zakwitną

uciekam spać, nie dam rady do Was
Kwiatowy ogródek Monteverde 00:43, 29 kwi 2014

Do góry
Rozwija się mój buczek
fajne ma te czubki

i klony palmowe, przesadzony na jesieni Atropurpureum

Higasayama bardzo go lubię i chyba Orange Dream

Rh CW
Ogród cichy i przytulny 00:37, 29 kwi 2014

Do góry
Mirello i Gosiu to co pisałam w swoim wątku i w Twoim Gosiu na temat formowania sosny przedstawiam na zdjęciach. Zwróćcie proszę uwagę na te goluykie gałązki pod formowanymi "poduszkami" - może nie mam racji ale mnie sie to nie podoba ale każdy ma swój gust i pogląd na ten temat. Może tak jak napisałam trzeba by było spracać młode przyrosty, żeby takie poduchy były bardziej zwarte

Dwa ogrody 00:32, 29 kwi 2014

Do góry
przykryte włókniną, brzegi włókniny naciągnięte i przysypane ziemią,
wschodzące ogórki będą miały dość miejsca na wzrost, ochronę przed palącym słońcem, powietrze wokół korzonków, deszcz podleje albo my w razie braku opadów. Tak zostawię do ok. 15 maja, włókninę zdejmę po zimnej Zośce
pozostałą ziemię podsypię ogórki pod same liścienie, znikną rowki.
Kwiatowy ogródek Monteverde 00:28, 29 kwi 2014

Do góry
Kwitną chabry

sangwinaria Multiplex
i trójlisty
a teraz czekam na tego

rozwijają się hiacynty kanadyjskie

i narcyzy Recurvus
Dwa ogrody 00:26, 29 kwi 2014

Do góry
kompost

przemieszać z rodzimą glebą lekko, wyrównać i zrobić kolejny rowek na nasiona, sieję dość gęsto, najwyżej przy pierwszym pieleniu usuwam słabsze rośliny

nasiona

przykryte tylko kompostem zmieszanym z niewielką ilością miejscowej gleby

Kwiatowy ogródek Monteverde 00:21, 29 kwi 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Tulipek Double Red Riding Hood

Black Parrot

a te z niskich zapomniałam jak się nazywaja muszę znależć metryczkę, maja jakieś 25-30 cm wysokości a kwiaty olbrzymie

kwitną serduszki okazałe

Ach te czupurki,śliczne sa, tez mam takie,nie mogę się napatrzeć.
Bardzo elegancka ta biała serduszka....,

A miało być tak pięknie.... 00:13, 29 kwi 2014

Do góry
Moja jabłonka zakwitła
Kwiatowy ogródek Monteverde 00:12, 29 kwi 2014

Do góry
Tulipek Double Red Riding Hood

Black Parrot

a te z niskich zapomniałam jak się nazywaja muszę znależć metryczkę, maja jakieś 25-30 cm wysokości a kwiaty olbrzymie

kwitną serduszki okazałe
Dwa ogrody 00:11, 29 kwi 2014

Do góry
Dziękuję za wszystkie miłe odwiedziny. Dopiero teraz mam chwilę.
Nikita
Gabriela, tiarelka cały poprzedni sezon rosła na "patelni". Może gdzieś miała przypalone listki, ale szybko sie regeneruje. W cieniu ma dłuższe kwiatostany. Nie wiem jak dziś wygląda, bo nie miałam czasu zjrzeć do nowego.
Mam także żuraweczkę, która doskonale się mnoży i nie choruje. Teraz rośnie na obrzeżach rabaty pod jodłą, ale zanim ją podzieliłam rosła na słońcu i nic się z nią nie działo.

to mój okaz, rośnie u mnie na parapecie w pracy, ismena, którą miałam wcześniej nigdy nie osiągała takich rozmiarów

Mala_Mi - zawilce rozmnożyły się same, ale też pierworodna kępa straci na urodzie, nie jest już chyba taka gęsta i zwarta. Może faktycznie u Ciebie za ciężka ziemia...
Zastanawiam się, czy dobre miejsce wybrałam rubensom...
Tak mi się wydaje, że za dwa lata i w nowym będę miała busz, puste miejsca wiosną denerwują, trzeba będzie coś dosadzić.

To dla Mirki, o ile dobrze pamiętam. Nigdy nie robiłam fotek, jak sieję warzywa, a tym bardziej instrukcji Więc proszę się nie uśmiechać po cichu
Dziś posiałam ogórki, musiałąm je zabezpieczyć przed ewentualnymi przymrozkami.
Rowek, mniej więcej ok. 15 cm głębokości.

Kwiatowy ogródek Monteverde 23:57, 28 kwi 2014

Do góry
Rozkwitł pierwszy z pumilia cały biały, niebieskie szykują się do kwitnienia a jakie jeszcze mam to się okaże jak zakwitną rano i wieczorem zdjęcie

Rozkwitają Carnival de Nice i Salvo
a także Picture, a juz myślałam, że zginęły i Ice Cream
Jaśminowiec wonny - Philadelphus coronarius 23:43, 28 kwi 2014

Do góry
a ja mam taką sadzonkę z plamami, czy to choróbsko, czy może poprzymrozkowe?

Artipas - wymarzony ogród 23:42, 28 kwi 2014

Do góry
i obiecane zdjęcia
tak jak pisałem muszę jeszcze założyć od nowa trawniki, dokończyć chodniki i dosypać kory, tylko na wszystko brak czasu. Ogród to moja pasja i wszystko co widzicie na zdjęciach zrobiłem własnymi rękami. Z czasem będę wrzucał zdjęcia z różnych okresów bo w ogrodzie przez cały czas coś kwitnie. Mam sporą kolekcję irysów, liliowców, funkji, i moich ulubionych iglaków szczepionych.

Pozdrawiam

Starorzecze na górce 23:41, 28 kwi 2014

Do góry
To od zimna, może stał w przeciągu i przymroziło go troszeczkę w moim czasami też takie listki były, zrzuci je i młode już będą oki
mój jest po lewej stronie zdjęcia
koniec kwietnia 2013r.
ogrodoweimpresjejolki 23:40, 28 kwi 2014

Do góry
Kasiek napisał(a)
Jolu tak wyglada moja przemarznieta aktinidia- przebarwia sie to co, zostalo po ostatnich przymrozkach...Zmarzly i kwiaty...owocow nie bedzie

Kasiu, tak mialam 2 lata temu, kiedy to majowy przymrozek ściął przebarwione już listki
Wazne, że cały krzew żyje. A ona Ci już kiedyś owocowała ? U mojej na owocowanie liczę dopiero w tym roku, bo dokupiona "ona" chyba już dorosla
Zapewne wiesz, że przebarwiajacy się krzew to osobnik rodzaju męskiego, i potrzeba mu partnerki, aby doczekac owoców. Są oczywiscie aktindie samopylne, ale te nie przebarwia ją się. Maja znaczenie uzytkowe, a nie ozdobne.
Hirutkowy raj:)) 23:32, 28 kwi 2014

Do góry
Krys napisał(a)
Dzisiejsze fotki

Wyjątkowo dostojne
Jurajski Ogród 23:29, 28 kwi 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)

ukwap dwupienny

Śliczny, widzialam kiedyś bladoróżowy, wyblakły wręcz, ale gdzie mu tam do Twojego!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies