Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:03, 27 kwi 2014

Do góry
Anita1978 napisał(a)
Fotki obejrzałam! Piękne! Praca sie opłaciła bo efekt zniewalający! Ogród robi wrażenie baaaardzo naturalnego, choć tyle pracy w niego włożono.....chyba dlatego właśnie....
Zabieram kwiaty tak jak kazałaś- wszystkie, bo nie mogę sie zdecydować!

Anitko.. jesteś naprawdę bardzo miła... moja praca to głównie poprawianie, poprawianie, poprawianie.. ale tak jest jak chce się mieć wszytko, mieć elegancko... a to nie idzie w parze.. i szukam złotego środka.. Już to pisałam, mi w ogrodzie podoba sie praca, a nie sam efekt... chyba bym sie zapłakała, jakby już nic nie było do roboty..

Były sobie 2 rh..... Eskimo (ten prawy) się przekoślawił, miał za dużo słoneczka i za sucho ciągle..

Wiec jego wykopałam ,a posadziłam w jego miejsce hortensję Hayes Starburst, która tam gdzie była też rosła źle.. nie pora na przesadzanie, ale ..... mam nadzieję, że przeżyją zabieg..

Ogrodowe przygody 23:03, 27 kwi 2014

Do góry
dziś u nas dość pochmurnie ale do dokumentacji porobiłam fotki
tulipany
Ogrodowe przygody 23:03, 27 kwi 2014

Do góry
dziś u nas dość pochmurnie ale do dokumentacji porobiłam fotki
tulipany
Ogród do kwadratu 23:02, 27 kwi 2014

Do góry
gusiarz napisał(a)
Nigra - w ubiegłym roku jeden pąk... teraz już naście - nawoziłam jak Madżenka radziła... dzięki kochana

Witaj Aguś Moja Susan'ka już miesiąc kwitnie, a w zeszłym roku tylko kilka pąków miała! Również nawoziłem ją gdzieś z 3 tyg. temu i teraz bardzo za to mi dziękuje Ślicznie wygląda ta gałązka na tle zasłony... zaraz mi się kojarzy z martwą naturą, którą mam po uszy Pozdrawiam
Ogród u stóp klasztoru 23:01, 27 kwi 2014

Do góry
alinak napisał(a)
a wiosna w ogrodzie zagościła na całego ...tulipany kwitną wszystkimi kolorami . Znowu zapomniałam o dyscyplinie kolorystycznej ...misz masz na całego ..

A jak można pamiętać jak one wszystkie takie piękne widzę Formosę i Spring Green, White Parrot?pozdrówka
Mój 4 arowy azyl... 23:00, 27 kwi 2014

Do góry
mira napisał(a)

Basiu korony cesarskie zjawiskowe nie mam to popatrzę choć
a ten pyrtek bialy przeuroczy to chyba też serduszka co? cudne liście

Wreszcie się dochowałam tych koron. Niedosyt odczuwam, bo dokupowałam żółte i czerwone, a okazało się, że dostałam same pomarańczowe Ot, doświadczyłam solidności sprzedawcy

Tak, ten biały 'pyrtek', to również serduszka - DICENTRA FORMOSA 'AURORA'
Tulipan - Tulipa 22:59, 27 kwi 2014

Do góry
Justyna napisał(a)
Duety i zestawy...
Niestety, wsiorbało mi gdzieś ściągę z nazwami, więc nie opiszę odmian.

Przepiękny ten jasny róż. Może ktoś zna nazwę?
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:56, 27 kwi 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Agata.. milin to potfffór.... tniemy go niemiłosiernie, a on i tak szaleje.. przy okazji dostaje sie i powojnikom... ale muszę go temperować..
To z zeszłego roku..... fotki szukane na szybko

rzeczywiście
trudno chyba byłoby przechodzić, gdybyscie nie cieli
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:55, 27 kwi 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Byłam Aniu z ciekawości, bo czasu mam zdecydowanie za mało na odwiedzanie Was, ale powiem Ci, że te niebieskości powalają A fotka doskonała.

I dla takich chwil pochwały warto machać tym łopatkiem Uroslam o co najmniej 5 cm...szkoda, że wszerz

U Ciebie jest dyskusja czy Tulipan Queen of Night ciemnieje czy nie.. ciemnieją, ale nie jest to co na obrazkach i z nocą nie ma to dużo wspólnego.. ale mi się podobają włąsnie takie... jakoś czarnych kwiatów nie lubię.. a ściemniały o odcień...

Ogród u stóp klasztoru 22:52, 27 kwi 2014

Do góry
alinak napisał(a)
a wiosna w ogrodzie zagościła na całego ...tulipany kwitną wszystkimi kolorami . Znowu zapomniałam o dyscyplinie kolorystycznej ...misz masz na całego ..

Na żadnym zdjęciu nie widzę misz maszu ale może patrzę inaczej Prześliczne tulipany. U każdego jakieś inne cudeńka można znaleźć. U Ciebie najbardziej zaciekawiły mnie te Co to za jedne ? Pozdrawiam cieplutko Alinko.
Ogród cioci 22:52, 27 kwi 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Oto moje zakupy w ogrodówce i poza ogrodówką

też bym chciała takie zakupy .... i taki gratis też by się przydał, bo narzędzia już się deczko zużyły
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:50, 27 kwi 2014

Do góry

a te w niezapominajkach ................ jeszcze nie ... ... a ja tak czekam ...

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 22:50, 27 kwi 2014

Do góry
JoannA napisał(a)

A to mój ambrowiec kolmnowy w całej okazałości. Chudzielec ale ponad 2 m wysokości

piękny ambrowiec, pilnuj przewodnika, bo jak przemarznie zacznie wszerz rosnąćtulipki ładne pozdrówka
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:49, 27 kwi 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Aniu podziwiam Cię, trzy tygodnie pracować nad bylinową toż to trzeba mieć silną wole i krzepę kulturysty. Taki wysilek jednak poplaca, ogród zachywca o każdej porze. Pod wpływem forum bardzo zmieniamy nasze ogrody, stają się coraz piekniejsze. Obiecaj jednak, że już troszkę odpoczniesz. Ogród ma nas cieszyć nie męczyć... A Twój jest piekny, zachwyca nas róznorodnością i muszę stwierdizć z całą stanowczością, że jest już bardzo uporządkowany.

Jeszcze warzywnik z ciężkiej roboty... i już lajcik..
A forum pokazuje, że nawet z brzydkiego kaczątka można zrobić łabędzia... trzeba tylko trochę pracy.... i trochę kasy Najważniejsze się nie poddawać

I żurawki mojego chowu .. udało sie... zrobiłam zaszczepki z istniejących i wetknęłam w ziemię.. w tym roku odmłodziłam matki sadzone w 2009 roku .. porosły na pół metra do góry.. jak widać po roku będę mieć znów ładne.. jak opuchlaki nie zwęszą że mam żurawki które można zjeść.. na razie nie wiedzą o nich..

Dziś z dumą patrzyłam na nie Liście cebulowych są przypadkiem, wybierałam cebulki, ale jak widać coś sie zostało..

Ogród cioci 22:49, 27 kwi 2014

Do góry

a to skalnica i ???
Ogród cioci 22:47, 27 kwi 2014

Do góry
To z przodu to liście krokusów niedługo wytnę

no no no jakie kontrasty..... ale tonacja jedna
Dobrze że reklamacja pozytywnie rozpatrzona....
A ten tort to mnie po prostu.... rozbroił... zjadłabym nie powiem, że nie
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 22:47, 27 kwi 2014

Do góry
a na zachętę spojrzenia na galerię kwiatów ciętych wstawiam siebie w ramie Nie byłam przygotowana na robienie zdjęć.... bo przecież tylko do lasu jechaliśmy [i był mały plan żeby lubego zwieść na wystawę kwiatową ]
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 22:45, 27 kwi 2014

Do góry
Jakieś takie coś sprzedawali na krety.... że niby kret pada po tym. Ale że kretów nie mam to nie kupowałam

coś dla fanatyków... zupełnie zabawny pomysł

okoliczności były przyjemne:

Pogoda świetna, widoki piękne i jak tutaj nie dostać małpiego rozumu?
potem dla wyciszenia pracowałam u siebie... a tam jeszcze bardzo dużo pracy trzeba włożyć, zeby cokolwiek mogło cieszyć.
No ale - gotowi?

żółto-czarne zestawienie jest świetne!

i na koniec dnia dzisiejszego wrzucam coś dla fanatyków czosnków! czuję że sama jednym z nich zostanę. Donoszę, że nikt tam im liści usychających nie przycinał, ale ogólnie tam niewiele przycinali, jedynie tulipy
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:45, 27 kwi 2014

Do góry
na pocieszenie tulipankowo ...

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 22:45, 27 kwi 2014

Do góry
JoannA napisał(a)

Tessiu,
wstawiłam te swoje angeliki, coś mi się wydaje że to również pomyłka.

To? To są angeliki.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies