Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród cichy i przytulny

Ogród cichy i przytulny

asiach 22:37, 13 cze 2014

polinka napisał(a)
Asiu możesz zdradzić przepis na te ciasteczka? Tylko proszę tak łopatologicznie, bo ze mnie kiepski cukiernik

Przepis na cisteczka owsiane:
- 2 szklanki płatków owsianych górskich
- 1 szklanka otrębów (obojętnie jakich)
- pół szklanki jogurtu naturalnego
- 6 łyżek miodu
- 2 łyżeczki cynamonu (możecie też użyć przyprawy do piernika)
- 2 jajka
- na oko rodzynki, pestki dyni, słonecznika (generalnie co mam, czasami dodaje orzechy ale pokruszone)

Przygotowanie:
Wymieszaj wszystkie suche składniki w misce i na koniec dodaj 2 jajka, miód i jogurt naturalny i mieszaj tak, aby powstała gładka masa (wszystko musi się połączyć - skleić)
Blaszki z piekarnika wykładam papierem i łyżką do zupy nakładam "papkę" formując placuszki, wkładam do nagrzanego piekarnika do 170 stopni. Czas pieczenia ok. 20minut. Wszystko zależy myślę od kuchni i trzeba sprawdzać, żeby się nie spaliły. Z tej porcji powinno wyjść ok. 32szt.
Życzę smacznego
bartek_luberda 22:39, 13 cze 2014

Pozdrawiam ja za ciasteczka podziękuję bo jedna kawka w przedszkolu potem pizza i kolejna duża kawa Pękam
asiach 22:53, 13 cze 2014

bartek_luberda napisał(a)
Pozdrawiam ja za ciasteczka podziękuję bo jedna kawka w przedszkolu potem pizza i kolejna duża kawa Pękam

Może kiedyś????? dasz się namówić
Jag_58 23:03, 13 cze 2014

asiach napisał(a)

Przepis na cisteczka owsiane:
- 2 szklanki płatków owsianych górskich
- 1 szklanka otrębów (obojętnie jakich)
- pół szklanki jogurtu naturalnego
- 6 łyżek miodu
- 2 łyżeczki cynamonu (możecie też użyć przyprawy do piernika)
- 2 jajka
- na oko rodzynki, pestki dyni, słonecznika (generalnie co mam, czasami dodaje orzechy ale pokruszone)

Przygotowanie:
Wymieszaj wszystkie suche składniki w misce i na koniec dodaj 2 jajka, miód i jogurt naturalny i mieszaj tak, aby powstała gładka masa (wszystko musi się połączyć - skleić)
Blaszki z piekarnika wykładam papierem i łyżką do zupy nakładam "papkę" formując placuszki, wkładam do nagrzanego piekarnika do 170 stopni. Czas pieczenia ok. 20minut. Wszystko zależy myślę od kuchni i trzeba sprawdzać, żeby się nie spaliły. Z tej porcji powinno wyjść ok. 32szt.
Życzę smacznego

Asiu przepis poszedł do druku ,będę piekła
Ivvvona 23:43, 13 cze 2014

Kwiaty w kozie - tego jeszcze nie było, super pomysł i mam nadzieję że jej nie wyrzucisz. Hortensje faktycznie dorodne i będzie co podziwiać w tym roku. Na ciasteczko i kawkę chetnie bym wpadła ale trochę daleko, może kiedyś...Miłego weekendu
asiach 00:22, 14 cze 2014

Ivvvona napisał(a)
Kwiaty w kozie - tego jeszcze nie było, super pomysł i mam nadzieję że jej nie wyrzucisz. Hortensje faktycznie dorodne i będzie co podziwiać w tym roku. Na ciasteczko i kawkę chetnie bym wpadła ale trochę daleko, może kiedyś...Miłego weekendu

Dziekuję za wizytę.
Hortensji to dopiero początek oj będzie się działo - chyba to będzie najlepszy rok ogrodu
Rok pełen zmian
Napia 00:53, 14 cze 2014

Miłego weekendu ja również poczęstuję się ciasteczkiem , wirtualnie
barbara_kraj... 01:06, 14 cze 2014

Dlaczego koza mnie rozbawiła?
Ano dlatego, że zmyślny ogrodnik niemal wszystko potrafi w ogrodzie wykorzystać, nawet taką kozę, która wypucowana, kwiatami przybrana ogólny zachwyt wzbudza

Asiu, perukowce piękne chmurki tworzą i bardziej tajemniczym ogród sprawiają
asiach 02:03, 14 cze 2014

barbara_krajewska napisał(a)
Dlaczego koza mnie rozbawiła?
Ano dlatego, że zmyślny ogrodnik niemal wszystko potrafi w ogrodzie wykorzystać, nawet taką kozę, która wypucowana, kwiatami przybrana ogólny zachwyt wzbudza

Asiu, perukowce piękne chmurki tworzą i bardziej tajemniczym ogród sprawiają

Lukasz2013 07:27, 14 cze 2014

Witaj. Wpadłem z rewizytą. Jestem pod wrażeniem pięknego ogrodu. Bardzo zadbany. Nie przeczytalem całego wątku bo dużo się tu dzieje ale będę z przyjemnością zaglądał. Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies