Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 14:00, 28 kwi 2014

Do góry

Przepiękne wspaniały bukiet, którego może pozazdrościć niejedna królowa
Tęcza zachwycająca. U mnie, mimo burz, nie było ani jednej a wypatrywałam i czekałam z aparatem

W krainie gliny i jaskrów 13:56, 28 kwi 2014

Do góry
Podczytuję to Forum już od dłuższego czasu, ale jakoś nie zdecydowałam się wcześniej na zarejestrowanie się i ujawnienie.
Może to świadomość tego, że z czasem stoję bardzo kiepsko i to moje podczytywanie też było mocno nieregularne, może też trochę dlatego, że chwalić się specjalnie nie mam czym. Ot, dłubię w tym moim kawałku gliny, na którym wcześniej dłubała moja mama. Dłubała tak długo jak długo mogła i siły starczały sadząc i pielęgnując najpierw warzywa i kwiaty, później już tylko warzywa, później coraz mniej warzyw, aż w końcu została przy jednej tylko grządce pomidorów, które i tak już przestały się udawać, bo nim dojrzały, to już je zniszczyły choroby grzybowe.
Teraz przyszła moja kolej na dłubanie.
Walczę z jaskrem, chorobami grzybowymi, gliną i z chronicznym brakiem czasu aby to wszystko ogarnąć.
Ogródek mam nieduży, bo to wszystkiego około 300 m2, ale chęci to ja mam takie, że starczyłoby ich na cały ogród botaniczny
...a na zdjęciach zrobionych dziesięć lat temu ...

... mój ugorek. Tak wyglądał, kiedy zaczynałam w nim gospodarować
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:52, 28 kwi 2014

Do góry
tutaj czekam też na angelique, zobaczymy... swoją drogą strasznie mi się ten zakątek teraz podoba, te limonkowe przyrosty, zieleń i amarant

Ania i róże i cała reszta :) 13:50, 28 kwi 2014

Do góry
Anita1978 napisał(a)
Aniu! Wesołych!

Anitko, Tobie również bardzo dziękuję :*.
Ja nawet nie zdążyłam na forum zajrzeć w tym czasie, cały czas byłam w pracy a jak już byłam w domu to nie wiedziałam w co ręce włożyć. Czasami mam ochotę zrezygnować z tej pracy i zająć się bardziej rodziną, dziećmi zwłaszcza.
Ania i róże i cała reszta :) 13:49, 28 kwi 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Zdrowych, Pogodnych Świąt Wielkanocnych,
przepełnionych wiarą, nadzieją i miłością.
Radosnego, wiosennego nastroju,
serdecznych spotkań w gronie rodziny i wśród przyjaciół
oraz wesołego "Alleluja"
życzy Kasia.

Bardzo dziękuję Kasiu, że pamiętałaś o mnie :*.
Święta upłynęły mi tak szybko, że nawet sie nie obejrzałam, ale w gronie radosnym i rodzinnym, tak jak lubię :*.
Ogrodnik Mimo Woli cd 13:44, 28 kwi 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Paulina dzięki, że zaglądasz, chociaz ja nie zaglądam, ale .... nie wyrabiam ..buuu .... i bardzo mi przykro z tego powodu... teraz też na szybko odpisuję u siebie... a kiedy do Was?????

apetycznie to wygląda
Norweski ogródek... 13:36, 28 kwi 2014

Do góry
nacieszyc sie nie moge tak wszystko w oczach rosnie i sloneczko przepiekne))

moje nowe nabytki , posadzilam 5 brzozek))

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:35, 28 kwi 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Te jaśniejsze sa stare ciemniejsze nowe

Ze starości wyblakły
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 13:32, 28 kwi 2014

Do góry
Uwielbiam moje kuleczki może dlatego, że sama je stworzyłam i może nie są idealne ale własne, uprawiane od patyczka

Kamienny ogród 13:31, 28 kwi 2014

Do góry
na pocieszenie przed ciężką pracą

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 13:29, 28 kwi 2014

Do góry
Dawidek uwielbia tego czerwonego jaskra wyciągac z donicy i nim począsać

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 13:27, 28 kwi 2014

Do góry
Teresko no w tym roku wyjątkowo nie przemarzła bo i żadna inna roślina na szczęście nie ucierpiała. Dlatego wygląda zabójczo
U mnie nie ma Sel. ale ale... będę się rozglądać za czymś podobnym, co i Ty masz

Magnolia gubi płatki kwiatowe

Kamienny ogród 13:25, 28 kwi 2014

Do góry
Rewolucję czas zacząć

Kamienny ogród 13:22, 28 kwi 2014

Do góry
Nikita napisał(a)
Pozdrawiam świątecznie, życząc wesołych i kolorowych….

Dziękuję spóźniona
Ogródek Agam 13:19, 28 kwi 2014

Do góry
Jagodaa napisał(a)

Najpierw pomyślałam, żeby ją przesunąć bardziej w stronę domu (zmniejszyć odległość między tą już wsadzoną), ale pisałaś, że tam śnieg bardziej leci, poza tym taka wysunięta będzie widoczna z większej ilości punktów w ogrodzie. Powinno fajnie to wyglądać . Do tego, jak korony się rozrosną będzie super . Ja bardzo lubię Umbraculifery, mam 6szt. , byłam szczęśliwa, gdy je znalazłam, bo nie było to łatwe .

No to zrobiłam jeszcze jedną wersję, przesuniętą bardziej w stronę rh. Na rysunku ta wersja wygląda lepiej

Jak ją bardziej wysunę to będzie widoczna z tarasu, frontu, boku.

Twoich jeszcze nie znalazłam, ale lecę z wątkiem od początku. Sporo naskrobałaś od stycznia .

Jadę po serby dzisiaj Te po 25zł
Ogrodnik Mimo Woli cd 13:17, 28 kwi 2014

Do góry
Gabriela napisał(a)
Ania, czy mogę prosić o zdjęcie startującej tojeści orszelinowej? Dostałam od Ciebie w zeszłym roku, wsadziłam, ale nie zaznaczyłam i mam teraz wątpliwość czy to ona. Najlepiej byłoby jakbyś wstawiła u mnie.

Zrobione.
A dla innych wstawiam też u siebie

Rododendronowy ogród II. 13:16, 28 kwi 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Bożenko, jak się nazywają te niskie rh na pierwszym planie?
Czy one są żółte, czy limonkowe?
Jak się sprawują?

Miłego dzionka przyszłam życzyć
Ogrodnik Mimo Woli cd 13:16, 28 kwi 2014

Do góry
paulina_weron_niemiec napisał(a)
dużo tego nowego piękne, fajne ptaszki i rybki a jaka piękna tęcza no i oczywiście cała reszta wspaniała

Paulina dzięki, że zaglądasz, chociaz ja nie zaglądam, ale .... nie wyrabiam ..buuu .... i bardzo mi przykro z tego powodu... teraz też na szybko odpisuję u siebie... a kiedy do Was?????

Ogrodnik Mimo Woli cd 13:12, 28 kwi 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)

Też tak miałam...i też się szmaty pozbyłam. Teraz zostało tylko dąbrówkę na nowo posadzić...
Niezła z niej okrywaczka jest

Niestety też cholera zaborcza

A to drzewko czyli parrocja perska.. rośnie sobie w kąciku i wczoraj M mnie opierniczył, że jak mogłam takie piękne drzewo posadzić w takim zadupiu?? Faktycznie kolor liści, pokrój niesamowity.. i urok przez cały rok jest ogromny... Przyrosty piękne, latem zielone, a jesienią cudnie sie przebarwia i jak grab trzyma liście zasuszone do wiosny..

Zdjęcie nawet 5% uroku nie oddaje Fantazja powyginanych gałęzi jest niesamowita...

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 13:10, 28 kwi 2014

Do góry
Ela kompostownik 2m na 3m ale musze mieć duży bo i areał spory a ja potrzebuję sporo kompostu Cieszę się, że Ci się widzi jak przyjdą żywopłoty do zasłonią betonowca i myślę, że będzie git

Teresko jest dość ekspansywna ale na szczęście co roku przemarza u mnie i zostają małe kępuszki, które nabierają szerokości i wyglądu w sezonie więc się jej chęcią zajęcia mega terenu nie martwię

Carexy z bliska

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies