Bogdziu, lubię ten floksowy raj, ale na inne też czekam jak się zaprezentują. Pogoda ładna, deszczyk,
a teraz ciepło.
Floksy, skalnice, tulipany o wiele wcześniej niż w ub.r.
Tawuły wczesne, floksy, skalnice i tulipany.
Smagliczka skalna też się przyplątała do floksowego towarzystwa.
Jabłonka rajska nie zawiodła i zakwitła bujnie.
Goryczki od Ciebie Bogdziu kwitną, dziękuję. Zrobię zbliżenie lada dzień.
Przy szałasie z tyłu pnie się hortensja od cioci Gosi
Na stelażu wokół basenu zaczynają puszczać winorośle, obok nich jest jagodnik. Jeszcze dumm nad podłoga jaką zrobić, może obrzeże z kostki a do środka piach lub drobny żwirek ?
Zmieniłam też przytarasową rabatkę. Pojawił sie niewielki bonsai. Pod nim myśle posadzić karmnik, kostrzewy i mam kilka gloterii, które już tu rosły. Co wy na to???
Gdybym wiadomość od Gosi przeczytała...nie musiałabym zawracać głowy telefonami...ale Krzysiu z Gosią poprowadzili nas do pani z żurawkami jak po sznurku
I mam Buchanani też I lewkonie białe sztuk 10 Jeszcze mi się przykleiły 4 cebulki liliowe...bo jak tu nie brać lilii Św. Józefa po 8 zł???
Bardzo lubię ten zakątek. Wiem, że wymaga jeszcze dopracowania. Mam pomysł, żeby wsadzić tam kolorowe paprocie Brillance, Burgundy Lace i Ursula"s Red i jeszcze fukie: Orange Marmalade i August Moon
Poniżej to co zamierzam posadzić na tej rabacie. Po lewej rośnie dorodny już miskant chiński, po prawej chce posadzić te trzy stożki buksikowe, mam teaz pieć malutkich kulek :-*, dalej rośnie katalpa i tez musze zmiescic tu klon palmowy purpurowy.
Calosc do zagospodarowania ma dlugosc ok. 5 m. Co tu mozna dosadzić dla towarzyswa?