Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród dla roślin o mocnych nerwach 22:30, 27 kwi 2014

Do góry
Aaaaaa - jeszcze dwie sprawy.

Po pierwsze primo miałam pokazać róznice w kwitnieniu wiśni Umbra w zupełnym cieniu (zero kwiatów) i w pełnym słońcu:

Po drugie primo, chciałam pokazać, że żwirownia, to był genialny pomysł (choć Mężowy…).
Bez przerwy się tam bujamy, zjeżdżamy, chowamy i kopcimy:

Moja bajka 22:30, 27 kwi 2014

Do góry
Mój 4 arowy azyl... 22:29, 27 kwi 2014

Do góry
Serduszki. Biała dopiero teraz zaczyna kwitnienie

Korony cesarskie

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:28, 27 kwi 2014

Do góry

Ja też mam taką nadzieję..... daje foty by zorientować sie w geografii... łatwiej sie ogląda..

Kolejny kolor zakwitł..

Mazury i mój kawałek ziemi 22:28, 27 kwi 2014

Do góry
No i wreszcie taka sobie fotka jutro dokończenie hehe
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 22:27, 27 kwi 2014

Do góry
Na wrzosowisku

Rh Cheer oberwał od przymrozku (-6) i już nie zakwitnie

Za to Cunninghamsy zaczęły, ale szału nie ma. To dwa najładniej kwitnące, inne mają mniej pąków

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:26, 27 kwi 2014

Do góry
Aniu, ale fotek na trzaskałaś...po prostu kolorowy zawrót głowy!!!!Ślicznie jak zawsze!
I jeszcze proszę uniżenie, powiedzieć mi co to za odmiana tulipanków w tej cudnej kompozycji!!!!!!!

Mala_Mi napisał(a)
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:26, 27 kwi 2014

Do góry
agatanowa napisał(a)

oo, to milim pewnie i tak wkrótce wszystko zdominuje, konstrukcje zakryje ( tzn, sądzac po tym, który u rodziców jest)

Agata.. milin to potfffór.... tniemy go niemiłosiernie, a on i tak szaleje.. przy okazji dostaje sie i powojnikom... ale muszę go temperować..
To z zeszłego roku..... fotki szukane na szybko

Ogród dla roślin o mocnych nerwach 22:26, 27 kwi 2014

Do góry
I ostatnie zdjęcia:

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:25, 27 kwi 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Mogę tylko zazdrościć spotkania ... już odhaczyłam Twój wątek do poczytania.. u Gierczusi cisza.. bo byłam..

To dla Ciebie moje tulipki na cebulowej w drugą stronę... bo podobają mi sie z każdej

pięknie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mój 4 arowy azyl... 22:25, 27 kwi 2014

Do góry
Zanim odpowiem odwiedzającym mnie coś z dzisiejszej wizyty na działce. Odważyłam się odkryć hortensje ogrodowe. Biedne, nowe przyrosty ściśnięte były, powinny się wkrótce wyprostować. Przycięłam kolejną kępę wrzośców. Została jeszcze jedna, niewielka. Tnę mocno, bezpardonowo, bo bardzo się rozrosły.
Spod domu wyjeżdżaliśmy w deszczu a na działce prawie sucho i choć się chmurzyło, to nie padało.
Nowe fotki

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:24, 27 kwi 2014

Do góry
Dorcia bardzo dziękuje za tak pochlebne opinie

Agnieszko ja to zmiany szczególnie w kościach czuje ale pomarudzić troszke sobie muszę. Wada wrodzona niestety
Skalniaczek będę musiał poprawić i powiększyć... oj bawie się z nim w kotka i myszke, ale cóż jak tak się podoba to zostawie, ale na żywo już nie ma tak ładnie.

Aniu goryczka tak się rozrosła. Posadzona w 2011 jako taka sadzonka (widoczna obomk kamienia lampy i pod czerwonym rojnikiem w prawy dolnym rogu)

ładnie się rozrosła, ale co z tego jak paskuda nie chce kwitnąć. Kupowałem z 8 kwaitami, teraz jest ok2,5 raza większa, a kwiatów ma 6
Rabata buksikowa ma niestety też ciąg dalszy, który świeci pustkami, ta częśc kulkowo stożkowa najmniej irytująca
Raport moich nocnych poszukiwań zaraz napisze.

Gosiu ja zaczne od wrotyczu, na razie mam dorosłe osobniki i codziennie wieczorkiem wychodze na łowy, może uda mi się ograniczyć lub nawet wyeliminować i mam nadzieję, że Calypso też swoje zrobi. Do żurawek już lece
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 22:23, 27 kwi 2014

Do góry
Zakwitłą po raz drugi magnolia gwiaździsta - dwoma kwiatkami, których wcześniej nie otworzyła. Zdj. mi nie wyszło, ale chciałam pokazać, więc wstawiam

Dwa z kilku placyków z wysianą jarzmianką

Rabata w barwach Szwecji

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:21, 27 kwi 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ło matko Ania u ciebie pół dnia nie być, to potem nadrobić mission impossible Cudności fotki, choć tyle dałam radę Z Gierczusią dzisiaj się widziałam i chyba o seksie nic nie gadałyśmy choć pewności nie mam bo o gołych tyłkach było. Nie no pamiętam już o seksie tyż jednak było Buziam

Mogę tylko zazdrościć spotkania ... już odhaczyłam Twój wątek do poczytania.. u Gierczusi cisza.. bo byłam..

To dla Ciebie moje tulipki na cebulowej w drugą stronę... bo podobają mi sie z każdej

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:19, 27 kwi 2014

Do góry
Mirella napisał(a)
Nie wiem co powiedzieć, może to że walczę z moją nieśmiałością, powoli małymi kroczkami, dzięki Wam.

Lepiej małymi do przodu, niż kilka dużych i sie zazipać na amen...

Mnie nie musisz sie wstydać

Ooo dla Ciebie padło moje foto z dzisiaj chyba ulubione

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 22:18, 27 kwi 2014

Do góry
Trochę koloru

Rododendronowy ogród II. 22:18, 27 kwi 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Chciałam Wam pokazac spektakl na który co roku czekam i którym się zachwycam . Chodzi o rozwijające się młode listki bukowe i ich cudną zieleń ale na zdjęciach to dośc marnie wygląda.

Oj ile ja się musiałam namachać żeby znaleźć jakiś fotki ale warto było bo Twój las bukowy zawsze mnie zachwyca i jest powodem zazdrości nie ma co. Ogród z rh kwitnącymi to wulkan kolorów , egzotyka i radość .
Ja z kolei jestem wielką fanką Twojego jesiennego ogrodu bo jest zjawiskowy i pięknie kolorowy tym razem w stonowanych barwach.
Program oglądałam wreszcie ale od ciśnienia więc muszę jeszcze raz. Wypadło wspaniale o tym już wszyscy powiedzieli. Momenty były . Jak powiedziałaś że po zakupie działki ogród był Twoją radością a budowa domu męża to się uśmiałam bo u mnie było dokładnie to samo.
A na końcu wypowiedź o szczęściu mnie ujęła.To trudne przyznać się, że jest się szczęśliwym, jakoś ludzie tego często nie mówią a przecież to takie ważne no i przez ekran poczułam też odłamek tego szczęścia.

ps.
pochwał wiele więc nagana za bark fotek liczę na poprawę

pozdrowienia dla męża
Słoneczny ogród safikey, czyli mega dużo pracy przed nami 22:18, 27 kwi 2014

Do góry
Witajcie,
Na jednej rabacie raosnie u mnie 5 zurawek, ale niestety noie znam ich nazwy, czy pomozecie je namierzyc?

Wkrotce zacznie kwitnac

Kiedys rosly na pelnym sloncu i bardzo zmarnialy, ale teraz przesadzilam je w slonce przedpoludniowe i slicznie się rozwijaja i zaczynaja kwotnac, ale nazwy nie znam- pomozecie ????

Sloneczna s.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 22:17, 27 kwi 2014

Do góry
Przy tarasie przekwitły hiacynty, zakwitły śliczne tulipany, ale już widzę, że baaardzo szybko przekwitają.

Ta kompozycja powoli traci urok, ale kwitnie już około miesiąca. Dodatkowo te bordowe pełne ślicznie pachną.

Tulipany jeszcze takie kwitną (dla Justyny z ogrodu mini - na tych dwóch ostatnich zdjęciach jest sesleria jesienna - autumnalis, popatrz na jej kolor w porównaniu do wiosennej trawy i liści tulipanów)

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:17, 27 kwi 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

po moim tygodniu na forum Anek zdecydował przywieźć mi naparstnice ... bo zamarzyłam ... i tak poznałam super babkę i jej rodzinę ... pozdrawiam ...

Iza to były naparstnice czy tojeść orszelinowata.. chyba to drugie?? To już prawie 2 lata... mama prawo mieć sklerozę..
Dziś obrazków dużo nie mam, gości trochę było.. chyba dla każdego nie wystarczy

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies