Chorobcia, tanie mają być, brzozy himalajskie? Bo ja wiem, śliwy wiśniowe są tanie i efektowne. Dla mnie super drzewa, bo długo trzymają liście i pięknie kwitną - i kolor liści cudowny. Purpurowe drzewa najładniejsze.
Po prostu ja żyję wiosną!!! I wiosna dla mnie zaczyna się, gdy mogę ustawiać donice.
Dzisiaj chłopaki poodkopywali te sryliony (cyt. Mira) donic z tulipanami. Ależ mieli roboty we trzech, pół dnia odkopywali. Teraz będą rozwozić. A gdzie, to nie wiem... gdzie to poustawiam?
No i teraz trzeba je poustawiać. Wyciągnę już bukszpany z namiotu foliowego, gdzie zimowały spokojnie, czekając na duże mrozy. Mrozów nie było, więc czas ustawiać na nowo pod szklarnią.
Przezimowały kordyliny, nawet te na zewnątrz. Wszystko w namiocie wspaniale wygląda, kwitną prymulki z zeszłego roku.
Sezon doniczkowy odpaliłam już 10 dni temu, ale dzisiaj był wysyp doniczek.
Witam w Klubie "Oczekującej Doniczki".
Zapasy mają to do siebie, że zawsze się przydadzą.
Dziękuję, zaryzykuję i zostawię. W zeszlym roku nie cięłam i pomimo ciut chłodniejszej zimy z małymi przymrozkami daly radę. W tym roku tym bardziej powinny dać
Ławka przede wszystkim nie powinna być pod oknem, a w plecach mieć coś solidnego, kratka jest, no nie wiem czy akurat ta kratka będzie odpowiednia, ale może?
Tak dla lepszej orientacji to zrób rzut z góry tego miejsca i nanieś co rośnie teraz.