co do szałwii to właśnie mam zamiar rzucić nasiona wprost do gruntu.
A nasionka tojeści zakupiłam, zobaczymy czy coś z nich wyhoduję, najgorsze, że ona kwitnie dopiero w drugim roku.
Edyta z tego co eM. wczoraj rozmawiał z producentem - z ceną zamkniemy się w 2tys. Tak więc w sumie nie ma aż tak dużej różnicy. No i przy trudniejszych warunkach atmosferycznych zdecydowanie 6 mm.
Jola, te same tematy zgłębiamy, też się przymierzam po zakupu takiej szklarni z poliwęglanu.
Boję się tylko, że te 4mm poliwęglanu to trochę mało, pewniejsza by była taka o grubości 6 mm, tylko cena wtedy już znacznie wyższa jest.
Iwonka, te donice na zdjęciu kupowałam w Juli, a Ecolite też mam, takie kubiki, poszukam fotek...
w każdym razie Ecolite na zewnątrz Ci odradzam, zniosłam swoje do środka jak tylko pojawiły się kilkustopniowe mrozy, a i tak widzę, że popękały.
Przy zakupie podpisywałam oświadczenie sprzedawcy, że ten produkt nie powinien być użytkowany na zewnątrz, no i rzeczywiście moje sobie nie poradziły.
Kup z serii Fiberglass, choć ceny są zaporowe, to przynajmniej masz pewność, że będą na lata.