Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Migawki z ogródka 00:30, 03 gru 2022

Do góry
I trochę ładniejsze
Bardzo lubię tego wilczomlecza. Do tego stopnia. Że zaczynam się zastanawiać, jak go rozmnożyć.

Szczaw krwisty to twardziel, do tego samosiejna mocno roślinka.

Ośmiał też stara się wygrać z mrozem i śniegiem (zdjęcie zrobione juz po stopnieniu pierwszych śniegów). W ogóle wysiał się z 5 metrów od macierzystej rośliny.

I na koniec jeszcze jeden wariat, któremu się wydaje, że lato w pełni
Migawki z ogródka 00:25, 03 gru 2022

Do góry
Zaległa dokumentacja zdjęciowa:
Powiedzmy, że to wypielona rabata.

Wisienki

Czereśnia przesunięta na front, wcześniej rosła z tyłu, w parze.
Magary Dramaty z Rabaty 23:53, 02 gru 2022

Do góry
Przypomnienie Mgduskowego maczka "ciemna śliwka" (w naturze ciut ciemniejszy, drugie zdjęcie kolor lepiej oddaje):

Siejąc nie miałam pojęcia jaki duży będzie. Zakładałam, że maczek to raczej coś malutkiego
U mnie niektóre egzemplarze osiągnęły wysokość dobrze ponad pół metra, kwiaty ok. 7 cm

Piękne są te Mgduskowe maczki i już za ich widokiem w realu tęsknię
Ranczo Edy 23:30, 02 gru 2022

Do góry
ciemierniki na dobranoc

W kamiennym kręgu od początku 23:28, 02 gru 2022

Do góry
Pięknie dużo pracy widać zdolną rękę
Aniu cudne te kwiatuszki
Buziaczki zostawiam

Ogród z koniczynką 23:16, 02 gru 2022

Do góry
Hej Eliska widzę też już trawy powiązane masz ja się zastanawiałam czy nie wyciąć bo tak mi się posypały wczesną wiosną i raz cięłam szybciej ale teraz zobaczę co będzie ...mam w wejściu chodnikiem do domu to trochę niewygodne ale i tak je kocham

energetyzująca fotka gratulacje

Ogród z koniczynką 23:06, 02 gru 2022

Do góry
Warzywnik odpoczywa...

miskant Memory jakiś czochraty

po jeżówkach zostały tylko czarne kulki

a ogólnie to bleee
Przedziwny Ogród 23:04, 02 gru 2022

Do góry
Ale piękna kolorowa jesień....i te parasole rewelacja
Agatko to zestawienie dech zapiera ...buziaki

Ogród z koniczynką 23:02, 02 gru 2022

Do góry
Jeszcze trochę koloru się zachowało na tej rabacie

Ten pierwszy śnieg jeszcze zalega w niektórych miejscach
Ogródek Iwony II 22:59, 02 gru 2022

Do góry
buziaczki zostawiam ....

Czasem słońce czasem deszcz 22:56, 02 gru 2022

Do góry
zostawiam ślad....a cię nie ma....zima ...22

Wilczy ogród 22:48, 02 gru 2022

Do góry
Ale ta fota Madziu u ciebie mnie urzekła ....

Bawarka 22:39, 02 gru 2022

Do góry
Kasiek napisał(a)

wszystkie cudne widoczki ....a te z dnem studni miodziooooo....
Ogród Basi i Romka 22:33, 02 gru 2022

Do góry
Basieksp napisał(a)
Ziemia nie była zmarźnięta, uff, dobrze, bo nie zdążyłam ich wykopać, wczoraj śnieg trochę stopniał, dokopałam się do nich, nic im się nie stało nie dużo ich mam, ale lubię je i szkoda byłoby mi gdyby się zmarnowały dalie i mieczyki, mieczyki nawet ładnie się rozrosły, na początku sadziłam 4 cebulki

a dziś będę spuszczać wodę, deszczówkę z beczek, bo to też jeszcze nie ogarnięte, kraniki były trochę zamarźnięte, dziś woda już leci

Ojej super Basiu ,że zdążyłaś ja też dokańczałam dziś porządki przed mrozami widzę że jest 3 na minusie podają że stopniowo będzie coraz zimniej ...też mieczyki wyciągłam na wszelki wypadek za kitę i do doniczki ostatnio przezimowały to teraz szkoda mi było tym razem
Ogród w malinówkach 21:25, 02 gru 2022

Do góry
Wracam ze zdjęciami działki. Dziś pokażę tylko lekki zarys, bo bez mapki/planu będzie i tak ciężko.

Działka jest w przybliżeniu wąskim prostokątem. Choć faktyczne granice lecą różnie.

Dom jest w zabudowie bliźniaczej (o tym też innym razem) i znajduje się 8 m od granicy działki z przodu.

Z boku jest do granicy około 4,5-5m.

Za domem jest nieco więcej terenu, w tym długi budynek gospodarczy.

Dalej jest trawnik z dużym orzechem włoskim i część przeznaczona na warzywnik. Aktualnie zajęta w dużym stopniu przez zgromadzone rośliny .
Ranczo Edy 20:31, 02 gru 2022

Do góry
Dziś ostatnie działania ogrodowe przed zimnem
Maliny jesienne przycięte , warzywniak z kompostem przekopany , trawy powiązane ,ostatnie liście owocowe pograbione i szalona budleja obcięta i osłonięta
Sezon 2022 zakończony
Teraz dekoracji Czasss

Ranczo Edy 19:55, 02 gru 2022

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
A w listopadzie jak co roku pusto na grządkach.Ale to u mnie,u was niekoniecznie. Zaglądam po dłuższej nieobecności. Pozdrawiam z ostatnim jesiennym bukietem

Witaj Hanusia super ,że jesteś cieszę się bardzo piękny bukiecik dziękuję
buziaczki
Grzebiuszka ziemna 19:28, 02 gru 2022

Do góry
Kordina napisał(a)
A to już naprawdę moje ostatnie zakupy poczynione w tym roku (chyba raczej na pewno )

Spis:
- tulip pełny Angelique x5 - mam je z drugiej strony są śliczne
- tulip niebieski - x5 bo jestem ciekawa koloru
- tulip Ice Cream - 5x bo wyglądają cudni
- cebulica dzwonkowata biała - bo wygląda ciekawie i może będzie się rozmnażać jak moje syberyjskie
- szafirek pierzasty o skomplikowanej nazwie Muscari Comosum Plumosum 10x - bo cudny Ci on
- hosta Curly Fries 1x - bo wygląda jak języcznik
- mieczyk bizantyjski Gladiolus 10x - bo zimuje
- dalia kołnierzykowa Hartenaas (ta do posadzenia wiosną w donicy)

Wszystko posadziłam dzisiaj 30.11 jeszcze się załapałam na listopadowe sadzenie gleba rozpulchniona, wilgotna i na plusie. Zobaczymy na przyszły rok co z tego wyniknie

Łoooo szacun haa Bożenka i czasowo dałaś radę będzie szał wiosenny
a niebieski jasny czy taki czarny ja mam ten ciemny Hania mówi że to kwiat jednej nocy kwitnie długo śliczny jest . aaa doczytaam lodowy kreem łooo to chyba taki delikatno niebieski w biały wpadąjcy ...
Za drzwiami do ogrodu... 19:08, 02 gru 2022

Do góry
Napia napisał(a)

Ja nie wiem, czy powinnam do Ciebie zaglądać Twój ogród jesienią budzi jeszcze większy zachwyt, o ile to możliwe. Przewieszające się przez wejście pnącza, wybujałe trawy i ceglane elementy architektury to naprawdę za dużo jak na moje serce No i te zwiewne koronki. A serio - jest cudnie
Rzeczywiście dawno mnie nie było - ale wracam jak bumerang, a znaczy się, gdy mam trochę więcej czasu

Oj te nasze ogrodnicze serca- ciągle są narażone na przyśpieszone bicie, inspiracje nas zewsząd atakują, to nowa piękna roślinka, a to ciekawe ich zestawienie, a to jakaś fajna ogrodowa architektura, czy ozdoba. Ostatnio z biciem serca zamawiałam( jak zobaczyłam ,że są w promocji)i czekałam na nowe( jakiś czas temu upatrzone) mebelki na placyk. Czy napewno te, czy będą dobrze współgrały z resztą, czy nie przeładuję ogrodu. Ale podobne już dawno skradły moje serce , np. w ogrodzie Agani czy Iwonki

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 18:18, 02 gru 2022

Do góry
Rozchodniki wypuściły kapuski
Czy to normalne? Nie potrafię sobie przypomnieć, jak było w poprzednich latach…
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies