Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród w skali mikro cz.II 13:30, 25 kwi 2014

Do góry
Elu, to ja jestem w nowym wątku? a gdzie stary zgubiłam
To z okazji nowego wątku wizualizacja tulipanowca -ha,ha, do Twojego MIKRO

i mnie zaskoczyły zdjęcia, czyży nowy wątek będzie kolorowy zdjęciowo i słownie
a bałagan przy drewutni taki to ja bym chciała mieć

ogrodoweimpresjejolki 13:29, 25 kwi 2014

Do góry
Jolu spojrzyj do góry przez tę fikuśną firankę i gramol się słoneczko świeci
uściski

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:21, 25 kwi 2014

Do góry
Ogrodnik Mimo Woli cd 13:17, 25 kwi 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Piękne te tulipany, nawet M stwierdził dlaczego nie posadziłam jednakowych na całej długości rabaty... i do koszenia zawołał bym je troch przechyliła aby nie uszkodzić ... dają po oczach.... i chyba tak zrobię za rok... będzie cały rząd..... bo są po prostu odjazdowe.. z daleka sie rzucają w oczy..

Mam chyba takie same...i kupiłam jako różowe ale kępka zdecydowanie mniejsza niż Twoje...bo pierwszy raz kwitną...ale faktycznie piękne są!
Ogródeczek 13:14, 25 kwi 2014

Do góry
jooijjghjnnk/
ogrodoweimpresjejolki 13:11, 25 kwi 2014

Do góry
E tam, jakie doły. Ogród kwitnie na powitanie gospodyni się stroi. Bo wie,że Jolusia teraz nie do roboty przychodzi, a do podziwiania. Moje CW też już kwitnienie zaczynają, Aż żal,że słoneczna pogoda, dłużej oczy by cieszyły.

Tęczę Tobie wysyłam ku pomocy, drap się do góry z tego dołka. Bo myślę,że to tylko malutkie zagłębienie było.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:11, 25 kwi 2014

Do góry
Kasiek napisał(a)
Piekny ogrod, piekne rosliny, piekne plany Irenko buziolam bawarkowo

Kasiula odwzajemniam i wielkie dzięki jak porównuję foty, dopiero widzę ile zmian, a tak nie zauważa się na bieżąco
w pobliżu tej rabaty powstałą ta rabata, też zmiany były, ostatnio w marcu jeszcze ciut i będzie jej właściwa odsłona

mnóstwo tulipanów dopiero tu zakwitnie, czarne, białe papuzie, Parrot, lilikształtne Sapporo, rozrosną sie trawy i żurawki, no i oczywiście białe i ciemnofiletowe roże tu rosną i będą kwitnąć
kostrzewa zaczyna kwitnąć, będzie strzyżenie
Wichrowe wzgórze 13:11, 25 kwi 2014

Do góry
W ogrodzie wszystko rośnie pełna parą, zwłaszcza chwasty, które codziennie dzielnie pielę . Rabatki oczyszczone, ale wystarczy trochę deszczu, słońca i po zakończeniu jednego plewienia zaczyna się kolejne. Zakwitły nareszcie pierwsze tulipany

również te, które sadziłam wśrodku zimy, po świetach Bożego Narodzenia

Słoneczny ogród słonecznej safikey 13:09, 25 kwi 2014

Do góry
Rozetka musimy dać radę kto da radę jak nie my!

Moja magnolia jest kupiona miesiąc temu i ma miejsce słoneczne (od 11-15), ale na razie daje radę

u mnie najstarszą rośliną w ogrodzie jest azalia - którą w ubiegłym roku dostałam od rodziców - ma ponoć 8 lat?

i właśnie pokrywa się listkami i ma kilka pączków

och cudownie jest....

Ogrodowe zacisze 13:06, 25 kwi 2014

Do góry
Mirella napisał(a)
Kopytnik jest piękny, miałam,a w tym roku go nie mam, zadaję sobie pytanie dlaczego? przecież nigdy z nim nie miałam problemów, ot i zagadka.

Tak czasem bywa
Opuchlaki 13:05, 25 kwi 2014

Do góry
Czy to wrotycz?
[

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:00, 25 kwi 2014

Do góry
i cd tego miejsca
Majowo nie tylko w maju 12:56, 25 kwi 2014

Do góry
Selly napisał(a)

Dobry pomysł! Ja założyłam sobie segregator, w który wpinam etykietki i paragony. Gorzej, że to mi uzmysławia też wielkość poczynionych wydatków... Co gorsze nie zawsze udanych
Ech, taka natura księgowego...

Ciekawy pomysł z tymi tulipanami. Wszystkie białe tylko kształty różne. Super !

Ja tez mam zeszyt (tajny - $) w nim wklejałam etykiety i pisałam co gdzie posadziłam.
Z tymi białymi to tak na prawdę z wygody tak zrobiłam. Mam zamiar w tym miejscu co roku sadzić białe.... tylko różne
Poza tym staram sie nie kupować w sklepach stacjonarnych tylko via internet. Wtedy mam czas na zastanowienie sie i bardziej przemyślane zakupy. A w stacjonarnych dostaję oczopląsu i lampki mnie świeżbią

No i mam sprawdzone zestawienia i będę sie ich trzymać
Np. Zeszloroczne

te uwielbiam, maja takie WIELKIE kwiaty
I czerwone, nie mój kolor ale te są krwisto-czerwone
Ogrodowe zacisze 12:55, 25 kwi 2014

Do góry
Kopytnik posadzony w tym roku. Sadzonki wykopane z małego lasku u wujka. Strasznie się dziwił, co ja w tym widzę ciekawego

Nad oczkiem

Lawenda francuska
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:53, 25 kwi 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)
Bardzo lubię , jak jest tak wszytsko ładnie podpisane .. Wtedy nawet takie cielę - ogrodnik jak ja wie czego ma szukać w ogrodniczym

Dzieki

Ps.. Malduję ,że hosta Irena Miłek miewa się dobrze

Gierczusiu, toś ty już przeca wyszkolona ja sama jeszcze mam luki
cieszę się ogromnie, tylko pamiętaj, będzie wielka, tu pokaz rabaty, gdzie rosną 3 sztuki, póki co łysawo, ale zaraz palca się nie wetknie, bo równocześnie trawy, hosty, lilie, ostróżki, jeżówki, orliki i sama nie wiem, co bo nie rozpoznaję!!!!
a miała magnolia taki stożkowy kształt

a teraz dla porównania, jak to miejsce wyglądało wcześniej; widać że metasekwoja ciut wyższa do beczki
kwiecień 2012

aktualnie tak, choć to nie koniec, na efekt mus czekac z 2 lata i będzie tak, jak sobie zaplanowałam

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 12:50, 25 kwi 2014

Do góry
Mam białe, granatowe i białe w ciapki (ostatnie tutaj) ciapki widac jak kwiatki sie otworza

Ogrodowe zacisze 12:49, 25 kwi 2014

Do góry
"Grecja" w świąteczne przedpołudnie

I kilka obrazków
Słoneczny ogród słonecznej safikey 12:44, 25 kwi 2014

Do góry
Do emerytury to jeszcze ho,ho. Ale damy radę my kobity tak mamy.

Magnolia napewno sie rozrośnie, mam taką w ogrodzie rodziców. Kupiłam ją parę lat temu, zasilam ją tylko raz w roku na wiosnę,bardzo dobrze znosi słońce bgdyż jest zasadzona od zachodu. W tamtym roku zakwitła mi takż drugi raz w lipcu, pojedyncze kwiaty ale były. W załączeniu zdjęcie zrobione przez moja córcię aparatem, który dostała w dniu Komunii Św.( w ubiegłym roku)
Rozetka
Wichrowe wzgórze 12:43, 25 kwi 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Poczułem się jak w angielskim ogrodzie, pięknie masz

Mam nadzieję, że kiedyś będzie przypominał ogrody angielskie Jeszcze dużo pracy przede mną i czasu na wzrost roślin, ale już wstępnie zadowolona jestem z tego, co mam
.
Ogrodowe zacisze 12:41, 25 kwi 2014

Do góry
Znaleźliśmy w ogrodzie smardze. Ciekawe, czy się jeszcze kiedyś powtórzą ...

Trochę ich mało było
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies