Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:53, 23 kwi 2014

Do góry
MagdalenaK8 napisał(a)
Przyleciałam, nadrobiłam, zakochałam. Piesio rozbójnik cudny, właścicielka niezmordowana. Chylę czoło nisko.
Pozdrawiam

Robota głupiego lubi

I fiołki.. po co mi ich metr kwadratowy?? Ale jakos je lubię... rosna w piękne kępy, bo inne to tak sie sieja i rosną byle jak.. a te w takei super okrągłe kępy, jak formowane. Ale i tak sporo wyrzuciłam...

Kwiatowy ogródek Monteverde 22:50, 23 kwi 2014

Do góry
No i czekam na dalsze tulipki i narcyzy
w pączkach też sa ładne
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:50, 23 kwi 2014

Do góry
Rench napisał(a)
Jessso,u ciebie już chyba wszystko kwitnie,poza różami
Piękności pokazujesz.
Gdzie ,jak gdzie ,ale u ciebie jest zawsze dużo oglądania

Niektóre róże tak wyglądają, że się nie zdziwię jak niedługo zakwitną
Za to migdałek jak wyrzut sumienia.. za mocno go przycięłam.. i bylinówka (ta dopiero sadzona) idzie do poprawki... wygospodarowałam jeszcze pół metra ekstra.... czyli 5 metrów kwadratowych...

Środek przesunę jutro o pół metra Hurra... tak sadziłam, że po założeniu płotka... obwódka z bukszpanów się nie mieści Dla obwódki bukszpanowej M sie zgodził by przesunąć płotek.. ale jak przesunę to jednak inaczej rozmieszczę kfiotki.. i może moje japońskie irysy jeszcze wejdą I trochę siewek z nasionek... dziś pikowałam..

Dalie i liliowce choroby i szkodniki 22:50, 23 kwi 2014

Do góry
Witam. Moje liliowce też niestety zachorowały.

Tak wygladają po zimie prawie wszystkie rośliny. Czy to jest mokra zgnilizna? Oprysk pomoże czy mam je raczej wyrzucić?
Popówek 22:48, 23 kwi 2014

Do góry
Ogrodowe skarby 22:47, 23 kwi 2014

Do góry

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:46, 23 kwi 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Kwiatowe cudeńka i dzban stojący obejrzałam. Serduszka aurora bardzo ładna. W kałuży jakieś ładne roślinki chmarą wyszły, co to? Świerkowi Glauca globosa trzeba wyłamywać nadmiar świeżych przyrostow i kontrolować jego wzrost, bo zrobi ci się chabazie.

Już jest chabazie... ale tak to jest, jak sie laik zabiera za ogród.. teraz to wiem

I moje 3 gracje... M kazał je przenieść gdzie indziej, ale mi sie tu podobają Bez walca baksikowego jest fajnie
Słoneczny ogród słonecznej safikey 22:45, 23 kwi 2014

Do góry
Agata cześć

ogród szaleje, pęcherznice sa coraz bardziej kolorowe- miodzio tak ładnie

a szaleństwo szczególnie widać na naszej łące
dziś rano było tak pięknie

floksy rozkwitają we wrzosowisku

chwila odpoczynku w cieniu, przed pracami na działce - gdize nie spojrzysz praca - plewienie, porządkowanie, przesadzanie i znowu plewienie

ach czemu dzień nie ma 32 godz, ciagle brak czasu
Jak ciąć róże? Cięcie róż 22:45, 23 kwi 2014

Do góry
I się spóźniłam z cięciem Czy mogę to jeszcze zrobić teraz? Róża na dzień dzisiejszy wygląda tak:

Ogród u stóp klasztoru 22:45, 23 kwi 2014

Do góry
BETKA...bardzo mi miło .u mnie niezapominajki dopiero zaczynają....ale za to wieeelki łan . za dwa dni będzie spektakl...

dopiero na fotkach widzę że cyprysiki nie mają równego wybarwienia a miały być do pary dwa zielone i dwa żółte ...a te żółte to dwa całkiem inne ....i co teraz ?

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:44, 23 kwi 2014

Do góry
reni napisał(a)
super ta twoja kałuża

Super czy nie, ale woda w ogrodzie to majątek Bo woda to życie Ptaszki, żabki, rybki... drą sie wieczorami żaby, aż miło

Przyspieszam wrzucanie fotek (wszystkich nie wstawię, lecę na chybił trafił) i do spania ...

Moja "przyziemna" :) pasja 22:41, 23 kwi 2014

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Pobawiłam się

Wow! dziękuję Ale mam piękny obrazek!

Hortki tam mam i na razie zostają, więc jest ok, w tym roku pięknie ruszyły, jakby wiedziały, że mam wątpliwości, daję im sezon próbny.

No i właśnie takich traw mi brakowało przy ogrodzeniu, bo ta rabata tak płaska.... Tam pasowałoby mi coś takiego powiewnego .

Jedno niemożliwe: lawenda, tam jest cień i za mokro, a do tego ta część z żurawkami styka się z długim pasem 30 lawend.

Gosia a co to za kule przed hortensjami? Bo rozumiem, te małe różowo-czerwone to przesadzone Obsidiany.
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:41, 23 kwi 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Do każdego zdjęcia mam jakiś komentarz, zachwyt itd Takie widoki każdy z ogromną chęcią i przyjemnością ogląda. Wiem jedno, że nazwe tych pełnych żarówiastych tulipanów musze zapisać i zakupić jesienią na frontową rabate.
Niech żyją kolorowe rabaty
A twój ogród to musze kiedyś zobaczyć na żywo.

Zapraszam.. nic szczególnego.. naćpane wszystkiego gdzie sie da.. i ile sie da... mój ogród powinien nazywać się "Moje chciejstwa" ... ale oczywiście serdecznie zapraszam

Bratek samosiejka w szczelinie skalnej... czyli bratek alpinista

Ogrodowe skarby 22:40, 23 kwi 2014

Do góry

Mój 4 arowy azyl... 22:38, 23 kwi 2014

Do góry
Słoneczniczek z rudbekią nagą i dyptam

żeleźniak żółty - może mi wreszcie zakwitnie

pełnik europejski

przywrotnik po deszczu
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:38, 23 kwi 2014

Do góry
leon60 napisał(a)
Front wymiata ! Tulipki w buksach rewelacja

Co prawda Danusia mi pisała bym nie wsadzała żadnych kfiotków do bukszpanów, ale jakoś nie mogłam się powstrzymać.. bo to chyba chodziło o byliny, a nie o cebulowe... są tam jeszcze czosnki, dużo czosnków

A to foto zrobiłam by pokazać dlaczego krokusy w trawie to głupi pomysł... to dopiero kwiecień, a pasuje trawę nie kosić do czerwca... i tam gdzie krokusy jest masakra. Trawa urośnie jeszcze 3 razy tyle .. potem ścinam górę nożyczkami..

Kwiatowy ogródek Monteverde 22:36, 23 kwi 2014

Do góry
Cd.
powojniki wczesne też gotowe do kwitnienia

fiołki kwitną

rh Cunningham White też już niedługo zakwitnie

sangwinaria Multiplex
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:36, 23 kwi 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Obejrzałam foty, cudne są i nigdy ich nie jest za dużo Aniu, czy krokosmie już się pokazały u Ciebie?

Nie sprawdzałam . Jutro zajrzę.. ale coś już powinno być widać..

Jestem jednak skazana na połączenie róz i żółty

Ogrodowe skarby 22:34, 23 kwi 2014

Do góry
U wszystkich są tulipany ......ja też trochę mam

Kwiatowy ogródek Monteverde 22:34, 23 kwi 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Wstawiam dla Basi floksa kanadyjskiego
zaczyna kwitnąć kwiatki są koloru niebieskiego bardzo ładnie wyglądają

i ja mam (dosłownie jedną garstkę) i dziekuję za nazwę, bo wlaśnie dziś córeczce mówiłam, że to jakiś dzwonek chyba

Aniu, zauwazylam mrówki łażące po Rhapsody in Blue oraz po piwoniach. Czyzby już zaczynały "wypasać" mszyce?? (ponoć hodują u siebie w mrowisku i potem wynoszą na nowe żerowiska; póki są mrówki, to bedą i mszyce, a w ubiegłym roku miałam INWAZJĘ)? Bziukac jakimś czymś antymszycowym? Chciałabym ekologicznym - czy masz coś godnego polecenia?

I jeszcze jak rozpoznajesz żerowanie bruzdownicy? Jak walczysz?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies