Asiu widok na dzień dobry będzie mi towarzyszył cały dzień ,zachwycający widok miłego dnia
Asiu trawnik u ciebie tez mocno powycinany przez rabaty ,podobnie u mnie ku radości M ,ma mniej do koszenia
Asiu,piękna ta nowa rabatka.A widok powalający,raj dosłownie.
Ja z prośbą przychodzę.Masz klony,orzechy i inne liściaste.Szukam drzewa pod którym ustawię okrągłą ławkę,musi dawac sporo cienia,szybko rosnąc.Uwielbiam klony ale boję się tego miodku co kapie,ławka będzie klejąca.No i nie wiem czy nie lepszy będzie orzech.Pomóż,co radzisz?U mnie słonecznie i wietrznie potwornie (tulipanowiec zmarzł,katalpa sobie nie radzi,brzózki tam nie chcę).
Jagódka, tak naprawdę to mój trawnik miał tylko jedną rabatę, która z czasem stała się półwyspem a nie wyspą - to jest rabata prawie na środku trawnika z brzozą szczepioną na pniu. Reszta to rabaty wokoło trawnika. Ten dzisiejszy widok z okna mojej sypialni to jest trawnik tzw. główny, drugi jest przy i za garażem. Kiedyś miałam jeszcze dwa mniejsze na końcu ogrodu pod orzechami włoskimi i lesczynami oraz z boku ścieżki żwirowej. Teraz na jednym mam rabatkę-łączkę z trawkami ozdobnymi, dąbrówką, hostami, jałowcami itp. roślinami na drugim łączkę-mechowisko. I tam oprócz poduch z mchem są jaskry, fiołki, resztki trawy .... polana leśna
Duża ilość cienia zrobiła swoje - wyparła trawę i też mam mniej koszenia i przestawiania kosiarki
Pozdrawiam życząc miłego weekendu
Mad, tak to jest widok z okna mojej sypialni. Widok z okna sypialni gościnej też samieszczałam chyba wczoraj
Marzenia się spełniają. Mad ja żebym nie oglądała np. stodoły sąsiada niestarającego się czy muru drugiego sąsiada obsadziłam dość szczelnie roślinnaścią - stąd u mnie taki busz
Lepiej patrzeć na zieleń niż na mury.
Mur to dobry jest w piosenec " niech się mury pną do góry ....."
A Tobie życzę aby tą niedokończoną budowę ktoś kupił, zakończył i urządził ogród tak abyś miała piękny widok z okna
Pozdrawiam serdecznie