Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród cichy i przytulny

Ogród cichy i przytulny

Jag_58 10:32, 23 maj 2014

asiach napisał(a)
Na dzień dobry! Wszystkim odwiedzającym ż yczę miłego dnia

Asiu widok na dzień dobry będzie mi towarzyszył cały dzień ,zachwycający widok miłego dnia
Asiu trawnik u ciebie tez mocno powycinany przez rabaty ,podobnie u mnie ku radości M ,ma mniej do koszenia
malgorzata_s... 11:48, 23 maj 2014

Widoki piękne i na dobranoc i na dzień dobry Miłego weekendu życzę Asiu
Joanna___ 16:23, 23 maj 2014

Asiu,piękna ta nowa rabatka.A widok powalający,raj dosłownie.
Ja z prośbą przychodzę.Masz klony,orzechy i inne liściaste.Szukam drzewa pod którym ustawię okrągłą ławkę,musi dawac sporo cienia,szybko rosnąc.Uwielbiam klony ale boję się tego miodku co kapie,ławka będzie klejąca.No i nie wiem czy nie lepszy będzie orzech.Pomóż,co radzisz?U mnie słonecznie i wietrznie potwornie (tulipanowiec zmarzł,katalpa sobie nie radzi,brzózki tam nie chcę).
reni 20:46, 23 maj 2014

Asiu pięknie się prezentuje nowa rabata..gdy zakwitną hortensje będzie bajecznie,a obwódka z bukszpanu też mi się marzy..pozdrawiam
MAD 20:55, 23 maj 2014

asiach napisał(a)
Na dzień dobry! Wszystkim odwiedzającym ż yczę miłego dnia

Czy to jest Twój widok z okna? Marzenie... Ja mam z sypialni widok na porzuconą budowę mojego sąsiada.
lenka 22:16, 23 maj 2014

asiach napisał(a)
Na dobranoc kilka fotek

Asiu a co to za drzewko o limonkowych listkach?? Szukam czegoś podobnego...Pozdrowionka zostawiam
asiach 23:30, 23 maj 2014

Jag_58 napisał(a)

Asiu widok na dzień dobry będzie mi towarzyszył cały dzień ,zachwycający widok miłego dnia
Asiu trawnik u ciebie tez mocno powycinany przez rabaty ,podobnie u mnie ku radości M ,ma mniej do koszenia

Jagódka, tak naprawdę to mój trawnik miał tylko jedną rabatę, która z czasem stała się półwyspem a nie wyspą - to jest rabata prawie na środku trawnika z brzozą szczepioną na pniu. Reszta to rabaty wokoło trawnika. Ten dzisiejszy widok z okna mojej sypialni to jest trawnik tzw. główny, drugi jest przy i za garażem. Kiedyś miałam jeszcze dwa mniejsze na końcu ogrodu pod orzechami włoskimi i lesczynami oraz z boku ścieżki żwirowej. Teraz na jednym mam rabatkę-łączkę z trawkami ozdobnymi, dąbrówką, hostami, jałowcami itp. roślinami na drugim łączkę-mechowisko. I tam oprócz poduch z mchem są jaskry, fiołki, resztki trawy .... polana leśna
Duża ilość cienia zrobiła swoje - wyparła trawę i też mam mniej koszenia i przestawiania kosiarki
Pozdrawiam życząc miłego weekendu
asiach 23:33, 23 maj 2014

lenka napisał(a)

Asiu a co to za drzewko o limonkowych listkach?? Szukam czegoś podobnego...Pozdrowionka zostawiam

Lenka, to jest klon jesionolistny szczepiony na pniu Acer negundo 'Flamingo' o liściach zółto-zielonych.
Pozdrawiam i życzę miłego weekendu
Gardener27 23:34, 23 maj 2014

I znowu przed północą trafiłem do Twojego ogrodu Cudowna zieleń trawników ale się powtarzam Pozdrawiam
asiach 23:43, 23 maj 2014

MAD napisał(a)

Czy to jest Twój widok z okna? Marzenie... Ja mam z sypialni widok na porzuconą budowę mojego sąsiada.

Mad, tak to jest widok z okna mojej sypialni. Widok z okna sypialni gościnej też samieszczałam chyba wczoraj
Marzenia się spełniają. Mad ja żebym nie oglądała np. stodoły sąsiada niestarającego się czy muru drugiego sąsiada obsadziłam dość szczelnie roślinnaścią - stąd u mnie taki busz
Lepiej patrzeć na zieleń niż na mury.
Mur to dobry jest w piosenec " niech się mury pną do góry ....."
A Tobie życzę aby tą niedokończoną budowę ktoś kupił, zakończył i urządził ogród tak abyś miała piękny widok z okna
Pozdrawiam serdecznie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies