Brunnera zachwyca.... pokazywałam ale te niezapominajki przy pięknych liściach to widok bajka ..Nie umiem zrobić foto by oddało urodę Musze przyciągnąć tu waszą Agę
I tym sposobem miałam mieć tylko 3 doniczki gierczusiowe, a mam znów więcej,, a jeszcze pelaśki czekają na maj I konwalie też czekają na maj .. oj maj to piękny miesiac
Ewa ja już nie wyrabiam z Twoimi awatarkami.... u Ciebie wieki nie byłąm.. ale myślami jestem koło Ciebie.. niestety czas nie jest z gumy....... pamiętaj, że Cie zapraszam do siebie
I tulipki dzisiejsze.. TULIPAN LILIOKSZTAŁTNY CLAUDIA
Stipa sie rozsiewa i jest sama cały czas Może w chłodniejsze okresy padnie, ale jak na razie sama o siebie dba... próbowałam przezimować w domu i padła. Kępa posadzona do szklarni, gdzie zawsze cieplej przetrwałą pięknie. Chociaz te w gruncie tej zimy tez przeżyły wszystkie . Ale zimy nie było ..
Krzywa trzmielina Szkoda mi ja prostowac do kulki.. będzie owal
Ok, dzieki Aniu za wyjasnienie i za fotki, zaraz dzisiaj lece grzebnąc w tej rabacie, moje chyba raczej jeszcze nie pokazały sie tak jak te z twojej drugiej foty.
Wczoraj z Synkiem zbieraliśmy ślimaki. On bardzo chętnie brał je w rączki i wrzucał do wiaderka, bardzo Mu się ta zabawa podobała. Ależ one były obrzydliwe. Te duże winniczki........ bleee aż gęsi skór się pojawiał. Te mniejsze, z czarną spiralką na muszli, o wiele przyjemniejsze. Zdjęć im nie robiłam
Jest to Miłek od Bogdzi Mam dwie kępki takie .. huraaa...
Goryczka Alpine Succes Blue
I obrazek dla Ciebie..
Tulipan Double Beauty of Apeldoorn piękny i wielkie ma kwiaty Większe od ręki Zaplątały sie czerwonanwe czy tak różnie kwitną??? Ale są piękne.. ogromne..
Tulipany zawsze zachwycają
Ale ja w innej sprawie, pytałaś się mnie o jeżówki, wiec jedne są na 5 cm, a inne dopiero kiełki z ziemi wystawiają, a dwie ani dygły.. i podejrzewam, że jesienne przesadzanie w nieprzygotowaną ziemie je zabiło... Mamy podobny stan wegetacji... jeżówki powinne już być widoczne, wiec z pieleniem możesz wejść.. co najwyżej najpierw delikatnie grzebnij gdzie są .. u mnie są takie (mogą mieć zielone liście, w zależności od odmiany)
Irenka kostka sie została wiec ją wykorzystam.. dla taczki
U Ciebie byłam na FB.. piękne fotki
Tulipki Irenki pokazałam wyżej
Irenki zaczęły a reszta jeszcze w pąkach, mam tu ich trochę posadzonych
Po przekopywaniu obraz nędzy i rozpaczy.. trudno
Aniu, na razie tylko 3 powojniki kwitną.. i to z tych których sie nie przycina.. i te wiem, że sie nei przycina, a reszta powojnikó to u mnie jest przycinana lub nie na czuja, czyli ucinam to co nie ruszyło, ob ciągle mam problemy z zapamiętaniem jak którego traktować Wiem jeszcze o dwóch bylinowych które sie tnie do ziemi.
Najmocniej kwitną te na górze pergoli.. najwięcej światła mają..