Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:42, 23 kwi 2014

Do góry
ewsyg napisał(a)
Wiosna to taka piekna pora. Nie wiadomo co piękniejsze, czy magnolie, czy tulipanki, czy...? Wszędzie coś kwitnie i młode listeczka mają piękny odcień zieleni. Pozdrawiam Aniu wiosennie i już poświątecznie.

Dokładnie to samo napisałam wcześniej

Żurawki nowe listki maja cudne, pasuje odciąć stare, ale kto ma na to czas... nowe zarosną i nie będzie widać

I innych sporo, ale ile można wrzucać fotek??
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:40, 23 kwi 2014

Do góry
Eve napisał(a)
Aniu te zawirusowane bardzo ładne są

Różowe z niezapominajkami miodzio!

Są ładne, ale trzeba zniszczyć

Dziś zachwycałam sie hostami, uwielbiam je w tym stadium Bo potem to potfory z kupą liści

I inne.. ale nie mogę pokazać 50 host

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:35, 23 kwi 2014

Do góry
Joaska napisał(a)
Ania tulipki a donicach wyglądają cudnie, mus na przyszły rok popełnić takie same doniczki

Popełnij, ja też to zrobię

Brunnera zachwyca.... pokazywałam ale te niezapominajki przy pięknych liściach to widok bajka ..Nie umiem zrobić foto by oddało urodę Musze przyciągnąć tu waszą Agę
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:33, 23 kwi 2014

Do góry
admete napisał(a)
Aniu cudne doniczkowo powstało!!!!!

Buziaki zostawiam

I tym sposobem miałam mieć tylko 3 doniczki gierczusiowe, a mam znów więcej,, a jeszcze pelaśki czekają na maj I konwalie też czekają na maj .. oj maj to piękny miesiac

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:32, 23 kwi 2014

Do góry
makkasia napisał(a)
Donice przepiękne ja dzisiaj do moich angelik dosadzę niezapominajek

Dosadź koniecznie.. niezapominajki dobrze sie przesadzają..

Choroby i szkodniki bukszpanów, bukszpan - Buxus 12:29, 23 kwi 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Masz dwa powody tego stanu, albo błędy w uprawie i brak składników pokarmowych, te listki już nie odzyskają zdrowego wyglądu i żeby w razie czego nie rozprzestrzeniać choroby (jeśli to choroba) - oberwij je, Moja rada miała jakiś sens, nie ma cudów, że oprysk naprawi już uschnięte listki, chyba nie chcesz aby bukszpan wyglądał na obeschniętego??

Dlatego tak jak pisałam wcześniej, oberwij te listki. Następnie opryskaj Topsinem i podlej Topsinem, Za tydzień podlej Florovitem w płynie (rozcieńczonym jak podano na opakowaniu). Młode listki wyglądają zdrowo, a więc pozbądź się brzydkich, by nie szpeciły rośliny

1- wg mnie przemarzły albo słońce przypaliło młode delikatne listki.
2 - albo niedobór mikroelementów, albo choroba grzybowa.

Dziękuję Danusiu.
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:28, 23 kwi 2014

Do góry
Ewa napisał(a)
Ania pozdrawiam po świętach Też ogladam odcinek Mai z rododendronowym ogrodem i cieszę się...pękam z dumy Bogdzia jest THE BEST

Ewa ja już nie wyrabiam z Twoimi awatarkami.... u Ciebie wieki nie byłąm.. ale myślami jestem koło Ciebie.. niestety czas nie jest z gumy....... pamiętaj, że Cie zapraszam do siebie

I tulipki dzisiejsze.. TULIPAN LILIOKSZTAŁTNY CLAUDIA

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:25, 23 kwi 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
Matyldo tylko cztery ... albo i nie tylko jakąś przegapiłyśmy ... ja oszalałam dla river zwłaszcza po ostatnim zdjęciu Ani ...

angeliki z niezapominajkami w donicach - Madżen możesz być nieskromna a Anek może być dumna ... pokazowe som ... a moje sobie mordki w ciup i festiwalu nie ma ;( ... czekam ... czekam ale ile można czekać ...

Iza - dobrze liczysz

A tulipki pisałam 15 kwietnia że szału nie ma ..

A to 19 kwietnia... napisałam że szał jest
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:23, 23 kwi 2014

Do góry
Mathildis napisał(a)
Fajnie rozwiązałaś miejscówkę dla tulipków. Piękne masz magnolie i to aż 4? - susan, nigra, yellow river i gwiaździsta?

Mam tylko 4 magnolie. i chyba tyle sie zostanie. miejsca brak
Nigra zaczyna dawać czadu
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:22, 23 kwi 2014

Do góry
Jag_58 napisał(a)

Kasia ,że tak się wtrące może zamiast tej stipy i prosa ,którego tez nie mam i nie mam doświadczenia z nimi proponuję kosmatkę olbrzymią ,też fajna trawka i zimotrwała ,wbrew nazwie dorasta do 40 cm ,przynajmiej u mnie

Stipa sie rozsiewa i jest sama cały czas Może w chłodniejsze okresy padnie, ale jak na razie sama o siebie dba... próbowałam przezimować w domu i padła. Kępa posadzona do szklarni, gdzie zawsze cieplej przetrwałą pięknie. Chociaz te w gruncie tej zimy tez przeżyły wszystkie . Ale zimy nie było ..

Krzywa trzmielina Szkoda mi ja prostowac do kulki.. będzie owal
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 12:14, 23 kwi 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Tulipany zawsze zachwycają
Ale ja w innej sprawie, pytałaś się mnie o jeżówki, wiec jedne są na 5 cm, a inne dopiero kiełki z ziemi wystawiają, a dwie ani dygły.. i podejrzewam, że jesienne przesadzanie w nieprzygotowaną ziemie je zabiło... Mamy podobny stan wegetacji... jeżówki powinne już być widoczne, wiec z pieleniem możesz wejść.. co najwyżej najpierw delikatnie grzebnij gdzie są .. u mnie są takie (mogą mieć zielone liście, w zależności od odmiany)

lub takie..

Ok, dzieki Aniu za wyjasnienie i za fotki, zaraz dzisiaj lece grzebnąc w tej rabacie, moje chyba raczej jeszcze nie pokazały sie tak jak te z twojej drugiej foty.
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 12:12, 23 kwi 2014

Do góry
Tusiala napisał(a)
Ciski będa ciut (tak jak u Irenki przycięte ale tu jeszcze przed tym "ciut"

Jaka jest odległość tych cisów od ściany budynku?

Ależ ta wiosna galopuje!
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 12:09, 23 kwi 2014

Do góry
Wczoraj z Synkiem zbieraliśmy ślimaki. On bardzo chętnie brał je w rączki i wrzucał do wiaderka, bardzo Mu się ta zabawa podobała. Ależ one były obrzydliwe. Te duże winniczki........ bleee aż gęsi skór się pojawiał. Te mniejsze, z czarną spiralką na muszli, o wiele przyjemniejsze. Zdjęć im nie robiłam

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:08, 23 kwi 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Aniu, pozdrawiam poświątecznie

Piękna kompozycja. A miłek amurski chyba?

Aniu, jaka jest odmiana Twojej goryczki późno kwitnącej?

Jest to Miłek od Bogdzi Mam dwie kępki takie .. huraaa...

Goryczka Alpine Succes Blue

I obrazek dla Ciebie..
Tulipan Double Beauty of Apeldoorn piękny i wielkie ma kwiaty Większe od ręki Zaplątały sie czerwonanwe czy tak różnie kwitną??? Ale są piękne.. ogromne..

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:04, 23 kwi 2014

Do góry
reni napisał(a)
Aniu ja to już się nie łudzę ,że będę u ciebie na bieżąco..ciągle w tyle gnasz kobieto jak burza...donice super,ale psina powaliła mnie na kolana..pozdrawiam

Wiem, że psina Ci najbardziej się spodoba Ale szkodnik niszczy mi sporo
I tulipki.. to ich czas

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 12:01, 23 kwi 2014

Do góry
Tulipany zawsze zachwycają
Ale ja w innej sprawie, pytałaś się mnie o jeżówki, wiec jedne są na 5 cm, a inne dopiero kiełki z ziemi wystawiają, a dwie ani dygły.. i podejrzewam, że jesienne przesadzanie w nieprzygotowaną ziemie je zabiło... Mamy podobny stan wegetacji... jeżówki powinne już być widoczne, wiec z pieleniem możesz wejść.. co najwyżej najpierw delikatnie grzebnij gdzie są .. u mnie są takie (mogą mieć zielone liście, w zależności od odmiany)

lub takie..
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:58, 23 kwi 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)
Donice cudnie obsadzone, kiku wymiata, miłki w trawach, cudo, Aniu, bajka

Wszystko obejrzałam, a tu doczytuję o kostce do taczki, niezły gość z tej taczki

Irenka kostka sie została wiec ją wykorzystam.. dla taczki
U Ciebie byłam na FB.. piękne fotki
Tulipki Irenki pokazałam wyżej
Irenki zaczęły a reszta jeszcze w pąkach, mam tu ich trochę posadzonych
Po przekopywaniu obraz nędzy i rozpaczy.. trudno
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:55, 23 kwi 2014

Do góry
anna_g napisał(a)
Aniu - miałam komputerowe wolne podczas Świąt - dopiero wczoraj wieczorkiem jak uznałam że już PO świętach to na chwilę usiadłam. Tak, że u Ciebie zaległości mam kosmiczne i pewnie już ich nie nadrobię - ale cudne foty pooglądałam - tulipany z niezapominajkami w donicach to jest super pomysł... Kiku zachwyca ogromnie, powojniki kwitną??? jak to kwitną? już? A czy Ty je w ogóle jakoś przycinasz? czy zostawiasz na zimę na pergolasz i obeliskach? Tulipany w buksach też mi się bardzo podobają... I na pewno jeszcze o czymś zapomniałam bo tyle jak zwykle się u Ciebie dzieje ale za to pozdrowienia poświąteczne cieplutkie zostawiam I buziole

Aniu, na razie tylko 3 powojniki kwitną.. i to z tych których sie nie przycina.. i te wiem, że sie nei przycina, a reszta powojnikó to u mnie jest przycinana lub nie na czuja, czyli ucinam to co nie ruszyło, ob ciągle mam problemy z zapamiętaniem jak którego traktować Wiem jeszcze o dwóch bylinowych które sie tnie do ziemi.
Najmocniej kwitną te na górze pergoli.. najwięcej światła mają..

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 11:46, 23 kwi 2014

Do góry
A jak teraz wygląda to miejsce z drugiej strony?

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 11:44, 23 kwi 2014

Do góry
Ciski będa ciut (tak jak u Irenki przycięte ale tu jeszcze przed tym "ciut"

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies