Gosiu wspaniałe nie tylko fajne
A i Powsnin zliczyłam
Oj tak tak w głowie duzo nowych chciejstw
A co z tym modrakiem w Wojsławicach było ?? Mój nawet z liści wygąada ładnie.
Galtonie kwitną I inne
Kalamintę muszę sobie kupić
Hm, to ok będę uważać na sadżca i wokół niego jak w hostach wysypywać niebieski granulat
Witaj Elu.
Po pięknych ogrodach koleżanek, a zwłaszcza Joli to byłam zauroczona ich ogrodami a mój kompletnie mi się nie podobała.
\Taki wydała mi się nijaki.Może i daleko mojemu ogrodowi to pięknego. Dużo w nim niedoskonałości.
Dużo nie poprawnych nasadzeń. Ale to mój kawałek ziemi w którym lubię pracować, spacerować , relaksować się.
Elu, każdy ma swoje sprawy itp. Nie przejmuj się. Wszystko rozumiem.
Może kiedyś uda nam się spotkać w dobrym czasie i porozmawiać
wszystko przed nami.
Widzę Ewuniu, że tu jest inaczej. No nic. Czas leci, jedni przychodzą, drudzy odchodzą. Każdy ma jakiś powód. Część ogrodów jest na Instagramie. Tam podglądam. Danusia dziś pokazywała ogród z lotu ptaka. To jest wielkie przedsięwzięcie. Chociaż tęskno mi do bukszpanowego. Był inspiracją do moich zmian w ogrodzie.
Polowania czas zacząć
Mi się udało
Kupiłam czosnki: Purple Rain, Schubertii, Statos, Violet Beauty i narcyzy Sundisc.
Przy okazji nabyłam azalię Rubinstern za 10 zł., wrzosiec, dwa rojniki i kompozycję 3 sukulentów /te do domu/.
Wskoczyłam przed pracą do biedry i na szybko wpadły mi 4 opakowania czosnków, o takie Jutro pojadę wcześniej i na spokojnie poszukam. Czy dobry zakup zrobiłam tego nie wiem, dlatego proszę kobietki o podpowiedź
Mój różany dzidziuś, jak ładnie został nazwany przez forumową ciocię, ostatecznie udowodnił, że jest szlachetną siewką - powtarza bowiem kwitnienie! Ballerina jak nic
Końcem sierpnia ogród wygląda lepiej, niż w początku miesiąca - różnica między ogrodem dobrze napojonym a wysuszonym jest dobrze widoczna - znowu mamy trawę! Przy wejściu, pod sosnami trawa wręcz rośnie od zera, widać pojedyncze, zielone włosy, do niedawna było tam słomkowo-żółte klepisko.
Powrót ciężki po urlopieAle niestety wszystko co dobre szybko się kończy
Czas zabrać się za pielenie. Dzisiejszy obchód po deszczyku.
Dalie pięknie i nieustannie kwitną, moje ulubione