Krysiu, jesteś posiadaczką Skalnicy Hosta.- tu więcej się dowiesz
A to zielsko to chwast. Niestety nazwy nie pamiętam Dzisiaj taki sam, tylko mniejszy usunęłam u siebie. Zakamuflował się łobuz przy jeżówce
Werbena zakwitnie na 100%.
Naparstnice na 50%.. te większe na 100% niestety nie podchodziłam do tego tak naukowo Jak były większe to przesadzam tam gdzie pasi i kwitnie, albo gdzieś sie uchowa i tez kwitnie, bo sie dobrze samo skomponowało.. ale na przyszły rok to 200%
To mi sie samo wysiało ... w szklarni jakim cudem nie wiem... a kolor ma nietypowy.. szok.. przesadziłam wielgaśne na rabatę, zwiędło, wyglądało, że zdechło..a dziś patrzę, że kwitnie
Takie fajne chwaty Kolor cytrynowy z różem
U nas jeszcze tak dużych strat majowych jak teraz nie było. Wszystko przez wczesną wiosnę. Niektóre z tych roślin jeszcze byłyby w pączkach o tej porze.
Cisom zmarzły wszystkie wierzchołkowe przyrosty. Na szczęście boczne zdrowe. W ubiegłym roku żywopłot miał 35 cm przyrostu, teraz nie będzie co przycinać, będzie rósł na szerokość. Taka korzyść
Zdjęcie zrobiłam przed mrozem. Żywopłot i graby oglądane od strony ogrodzenia.
I cud, że młodym liściom buczków czerwonych nic się nie stało. W tym roku mocno ruszyły, mają takie duże przyrosty
Bo czerwone widać .. a seledynkowe atrakcyjne wiosną i jesienią..
Tu są różne lawendy.... nazwy w większości nn... bo zgubiły się etykiety.... ale na pewno najłądniej odbija po zimie Hidcote ... to ta po prawej Rożnica wielka
To dla tych co chcą lawendę... na glinę.. glina z pisakiem i mikro górka pod krzakiem.. rosną
To faktycznie mrozisko Ciebie nie oszczędziło no ale za to te piwonie, są bezcenne ja czekam na pierwsze kwiaty u swojej już widzę,bo pączek pęka, ze będzie biały Buziolki Vivo i dalej poczytam