Witamy serdecznie!
z powodu naszego podmokłego terenu mamy tylko 3 jodły. Wszyskie posadziliśmy w ubiegłym sezonie.
Sliberlocke zaczyna chorować. Nie wiemy, co jej dolega. Grzyb? Czy miała za mokro? A może przemarzła? Spróbujemy Previcurem.
zarzuciłam zatem opcję 1 bo faktycznie jest bardzo leśna , poniżej inne, nie wiem, mam co raz więcej wątliwości (ale jak ewoluowałam jeśli chodzi o graficzną stronę
Wiosna u mnie jest jakaś mało "tłusta". Cebule, na które się zdecydowałam wreszcie nieśmiało wychodzą, kwitnie tylko Tarda. Zimno u mnie i nawet dziś był mróz.
Niektóre rośliny pocięte. Mam nadzieję, że po zmianach kilka kul się odrodzi. Widać łyse placki.
Asiu, to pustawa rabata z umbrami. Nie są równe, ale to nic. Nie mogę się zdecydować, czy ciąć tego berberysa w kulę czy w klocek przyklejony do żywopłotu z tuj. Płot jest teraz zupełnie pusty, bo pnącze łyse, jeszcze trochę i będą liście. Wyrzuciłam z tej rabaty dwugatunkową trzmielinę, są kule i będzie carex (symulacja doniczkowa na ilość). Za jakiś czas tyłu nie będzie widać, więc szkoda pieniędzy na jakiś żywopłocik. Chyba, że wyprodukuję sobie sama sadzonki. Na razie powtykam bluszcz, który już częściowo tam jest. Tak w ogóle to wszystko tam jest, trochę trzmieliny zostało, bo nie mogę nawet wideł tam wbić. Resztki korzeni po dereniu i ogniku tkwią w ziemi.