Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:04, 11 maj 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

dzisiejszy dzień w naszej zagrodzie wyglądał tak

Ania najlepsze życzenia dla Twojej trójcy torciki tak smakowicie wyglądają,że jak by było bliżej to bez zaproszenia na kawałek bym się wprosiła
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:53, 11 maj 2014

Do góry
bociek napisał(a)
Anek, bzyczki pieknie uchwycilas. Nie wiem jak Ci sie to udaje, dla mnie one za szybkie
Kurcze, zapomnialam o orlikach na biala rabate a Ty jeszcze piszesz, ze sa lubiane przez owady. Gapa jestem

Bzyczki na orlikach są zawsze... to ich stały punkt programu i nie trzeba sie wysilać by strzelić im fotę.. szczególnie są na tych nie pełnych a takich dzwonkowatych..

A na jarzębinie pokazywałam??? Też urzędują równo..

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 09:53, 11 maj 2014

Do góry
Gocha napisał(a)
Jeszcze nie posadzone do skrzyń. Może jutro to zrobię/

Gosiu gdzie Ty te cuda kupiłaś ,piękny kolor i te żółte paski ,super ,
takie masz już grona porzeczek?????
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:50, 11 maj 2014

Do góry
Wiedziałam, że kwiatki to jedno, a i tak będziecie zachwycać sie Muminkiem
Zmienia sie szybko i coraz bardziej "kumaty"...a Żon ogląda Maję i mówi "ucz sie gotować bo teraz taki trend w programie". Oj mój chłop umie mi humor zepsuć z samego rana Stwierdziłam, że już wole lokować środek na szczury których nie mam niż zdolności kulinarne, któych też nie mam . A znajomi szybciej w szczury uwierzą niż w to, że coś ugotowałam

A nie przycięty klon jest już mega potfór...... i zaczynają kwitnąć krzewuszki I wiąz malutki, ale widoczny I widoczna bylinowa dżungla ... oj za gęsto mam...za gęsto..

Ogród i nie tylko... 09:33, 11 maj 2014

Do góry

Ogród w Dobrzycy nie jest jakiś wyjątkowo duży ale myślę że warto go odwiedzić...byłam już tam dwukrotnie i za każdym razem odnajduję różnice, nowości i pasę swojego ducha.
Pozdrawiam
Kolorowe Rabaty Martek 09:29, 11 maj 2014

Do góry
Miłej niedzieli.

Ogród i nie tylko... 09:28, 11 maj 2014

Do góry

przyznacie że uczta dla ducha tulipanowego była , co widać ...

Gdzie diabeł nie może... 09:27, 11 maj 2014

Do góry
cd

mikrusek ale świeżo rozmnożony

byłabym wdzięczna za podanie nazw
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 09:25, 11 maj 2014

Do góry
Biała róża... potwórrrr... to 1 krzak

Miały być nóżki,a są tyły różanki

Pierwszy kwiat, róża Winchester Cathedral:

Bodziszki

Ostrogowiec

Orlik:

Czosnek katarawski
Gdzie diabeł nie może... 09:24, 11 maj 2014

Do góry
Więcej żurawek nn

tej chyba nie służy stanowisko słoneczne:

Ogród i nie tylko... 09:24, 11 maj 2014

Do góry
dalsza część...

Ogród i nie tylko... 09:21, 11 maj 2014

Do góry
Teraz parę zdjęć obiecanego Hortulusa w Dobrzycy, nadmienię że ogród labiryntowy oraz wieża widokowa ruszy dopiero latem ...

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 09:20, 11 maj 2014

Do góry
Jeszcze Eden:

Piwonia drzewiasta:

Zawilce moje ulubione

Nowa rabatka z dosadzonymi różami i... pomidorkami koktajlowymi

Początki rabatki

Ogród i nie tylko... 09:17, 11 maj 2014

Do góry
Weekend szalony, w piątek po pracy byłam na urodzinach u przyjaciółki, w sobotę na grillu u znajomych, dziś idę na imieniny do kochanego teścia . I to wszystko fajnie, ale myślę że trzeba mieć zdrowie żeby tak imprezować . W piątek nie zrobiłam nic, ale wczoraj od rana do siedemnastej siedziałam w ogrodzie głównie w warzywniku i nadrabiałam dwutygodniowe zaległości. Nie będę pisała jak się czuję . Zasiałam ogórki, dodatkowo sałatę, rzodkiewkę i pieliłam, pieliłam, pieliłam....ale fajnie jest życie wraca do normy...

W końcu wstawiam obiecane butelki z wielkimi przeprosinami dla Iwonki że tak długo to trwało...

Pomysł z butelkami jest mojego M, przyznam że fajny bo przy takich obciążnikach nie ma niebezpieczeństwa łamania gałązek.

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 09:16, 11 maj 2014

Do góry
Foty!

jedzonko rośnie

Lawenda nie równo kwitnie, bo mam dwie odmiany, tu wcześniejsza:

Eden Rose będzie obsypana kwiatami

Mazury i mój kawałek ziemi 09:11, 11 maj 2014

Do góry
Moja hortensja z patyczków wygląda tak ale czy juz mam po rozdzielać w osobne doniczki każdą bo korzonki mają a nawet jedna ma pączek proszę o instrukcje co dalej robić bo nie wiem.
W Gąszczu u Tess 08:48, 11 maj 2014

Do góry
Hacone marne (na pierwszym planie) na rabacie kulkowej.
Ale już wiem, że to moja wina.
Kupiłam trawę do cienia, a posadziłam na patelni Mus przesadzić.

Druga strona.

Zakwitnie po raz pierwszy rodgersja! Jupi! Strasznie się cieszę! Choć jedynie jedna sztuka.

Marmolade w świetnej kondycji.

Działka, która kiedyś (może) będzie ogrodem 08:45, 11 maj 2014

Do góry
Renatko, najpierw podziękowania...Zauważałaś u mnie, że jedna z host to nie "myszka"...i miałaś rację ...to raczej jakiś olbrzym rośnie...Będę chyba reklamować, bo nie potrzebuję takiego wielkoluda....zadzwonię do sklepu i zobaczymy co powiedzą???
A teraz w sprawie perukowca. Jeżeli będziesz chciała mieć krzak ładnie zagęszczony to musisz go przycinać, ale w tedy nie będzie kwitł....U mnie rośnie perukowiec podolski "Foliis Purpureus" i ja mam na niego swój sposób. Żeby miał ładny, gęsty pokrój to przycinam go na początku wiosny, ale tylko 50% gałązek (te najdłuższe i najbardziej wyrośnięte). Na pozostałych (czyli tych zeszłorocznych) zawiązują się peruczki i bardzo ładnie kwitnie.
Acha...jeszcze jedno. Nie wiem jak u innych, ale u mnie ma gigantyczne przyrosty. Wiosną tnę go na jakieś 60-70 cm, a jesienią ma 2 metry wysokości. Zaraz poszukam jakieś zdjęcie...
O już mam...fotka zrobiona w ubiegłe wakacje...płotek ma gdzieś ok.120cm wysokości

Jak obejrzysz to daj znać, wykasuję zdjęcie, żeby Ci nie zaśmiecać wątku.
Pozdrawiam weekendowo
W Gąszczu u Tess 08:37, 11 maj 2014

Do góry
I takie tam.
Podkrzesałam na kulki tuje szmaragdowe.
Na razie nie przypominają kulek ani, ani.

Czosnki Gladiatory rozpoczynają szoł.

W Gąszczu u Tess 08:28, 11 maj 2014

Do góry
A ten dopiero zaczyna. Sztuk jeden, ze starych zapasów. Percy Wisemann.

Nędznej kondycji Aniołki. Rozumiem Madżenkę, która widzi różnicę.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies