Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

ana_art 22:50, 05 cze 2014

Bogda napisał(a)
Anet, zrób z tego jakąś ładną biżuterię
eee ubite
ana_art 22:53, 05 cze 2014

Luki napisał(a)
To jak zaczną śmigać po różnaecznikach i innych roślinach Calypso w ruch, a najlepiej latarka do ręki i w nocy zbierać z krzewów. Ja w ten sposób wytępiłem chyba z 50 robali i później już nie zauważyłem ich na różanecznikach. Myśle, że warto się poświęcić, chcociaż sąsiedzi dziwnie przez okna spoglądali
jak znalazłam te imago to zastanawiałam się ile im czasu potrzeba na zmianę, apotem znalazłam te prawie przemienione i myślę że lada dzień trzeba calypso użyć. Z latarka czołówką też chodziłam, myślę że moich sąsiadów już nic nie zdziwi. A może i nawet podczytują to co piszę więc może są przygotowani na moje wygłupy
ana_art 22:56, 05 cze 2014

To jeszcze taką ciekawostkę wam pokaże

emila 22:56, 05 cze 2014

jak gęsto sadziałaś oregano aureum
ana_art 23:02, 05 cze 2014

emila napisał(a)
jak gęsto sadziałaś oregano aureum
na 'oko' myślę że tak co 30cm
makkasia 00:02, 06 cze 2014

Ana a się powtórzę a co ...umbry są przepiękne, ja też będę miała przedpłocie ..drogę nam robią i chodniki i krawężniki przedpłociowe też sobie umbry walnę tylko gdzie ja je znajdę ???
ściskam
ana_art 06:18, 06 cze 2014

makkasia napisał(a)
Ana a się powtórzę a co ...umbry są przepiękne, ja też będę miała przedpłocie ..drogę nam robią i chodniki i krawężniki przedpłociowe też sobie umbry walnę tylko gdzie ja je znajdę ???
ściskam
to jesteś w tej lepszej sytuacji bo u mnie ani drogi tylko żwirówka, ani krawężników, ani trawy, ale i tak ładnie. Mówią szukajcie a znajdziecie
ana_art 06:18, 06 cze 2014

makkasia napisał(a)
ściskam
to jesteś w tej lepszej sytuacji bo u mnie ani drogi tylko żwirówka, ani krawężników, ani trawy, ale i tak ładnie. Mówią szukajcie a znajdziecie
Madzenka 06:48, 06 cze 2014

ana_art napisał(a)
dzisiaj przekopywałam rabatę i wygrzebałam sporo larw w różnym stadium od maleńkiej po imago, a pod świerkiem na pniu dokonałam znaleziska jż przeobrażonych larw, które były jeszcze nie wybarwione ale zachowywały się jak dorosłe, czyli dotknięt przewracały się na plecy i udawały nieżywe...

Wot i mamy odpowiedź nt skuteczności nicieni.....
Aż sie boje mojej rabaty testowej ruszać.... Pod świeżo posadzony żurawkami... Bo pewnie taki sam obrazek zobaczę....

Ps ale zdjęcia piekne wroga !!
Madzenka 06:52, 06 cze 2014

Ja nieczasowa jestem, wybacz ale do. Ciebie musze zawsze wpaść i zajrzeć co się dzieje.
Po dwóch dniach ulew chwastowiskow ylazlo niewiadomo skąd.... A najbardziej na mojej kostce granitowej...dzisiaj M'a wyposażę w opryskiwacz i do dziela !

A ja moźe potnę kolejne dwa - trzy bukszpany... Kurcze nawet nie mam czasu zrobić szablony, dlatego na razie tne male kulki, do ktorych pomocy nie potrzebuję szablonów