Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kwiatowy ogródek Monteverde 23:24, 15 kwi 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Przegapiłam taką okrągłą liczbę, gratulacje i przesyłam pierwsze w tym roku pąki powojnika, fotka dzisiejsza wieczorkiem prawie

jak mi jeszcze napiszesz jaki to powojnik, to będę wdzięczna może to Purple Spider?
Ogród w skali mikro :) 23:23, 15 kwi 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)

Stelaż został zdemontowany... .. Achhh ,ta Twoja pamięć ...... Gałęzie były zbyt ciężkie ,stelaż strasznie obwisał .. A teraz robił się już zbyt krótki na te wydłużające się , ciężkie gałęzie.. Stąd go rozwalililiśmy

A to co nadmiernie obwisało zostało obcięte

Teraz uważać trza , bo tendencja do obcinania fffszystkiego co obwiśnięte gdzieś mi się zakodowała ....,

Od nadmiaru pracy chyba mi na dekiel bije

Ło matko co się tu wyrabia wszystko obwiśnięte chcą obcinać...sprawdzam, ale na razie nic takiego nie mam... ale na miejscu facetów to bym się zastanowiła zanim bym do Ciebie przyjechała.
sprawdzanie klasówek nieźle daje się we znaki
Działka wkoło Lubczyka :) 23:22, 15 kwi 2014

Do góry
A na koniec i na dobranoc

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:22, 15 kwi 2014

Do góry
Margolka napisał(a)
Wpadłam z rewizytą, ale nie wiem czy dobrze zrobilam, bo tym razem to ja wymiekłam. PRZEPIĘKNY masz ogród! Te ostatnie zdjęcia doslownie mnie zmiażdżyly. Uwielbiam takie rabaty No i ta nowa tez bedzie piekna. Pzdrawiam

Mój ogród powinien mieć drugą nazwę... moje chciejstwa.. bo głownie z tego sie składa.... Wiec kupuję, sadzę i przerabiam.... nie wiem czy pisałąm, ale narzekam do eMusia, że ledwo tyci tyci z rabaty wsiowej zapakowałam w doniczki, sporo kęp upycham bez doniczek na boku...bo nie ma szans wszystkiego upchnąć.. dziś moje tulipany i niezapominajki też kopałam w donice..
Spokojnie stwierdził, że jeżeli kupowałam i sadziłam 5 lat.. to wykopać też potrzeba więcej czasu niż dzień...

No to omieg.. co mi marnieje, bo rośnie nie tam gdzie trzeba
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 23:22, 15 kwi 2014

Do góry
jak już wspomniałam moje Queen to chyba jednak Queen Na razie jedna króluje

I ogólne foteczki

A tu sie nie mogłam - inaczej - nie byłabym sobą gdybym tak nie zaczęła nowej rabaty
Działka wkoło Lubczyka :) 23:21, 15 kwi 2014

Do góry
No i jeszcze wielka niespodzianka kwitnie mi brzoskwinia
Ogród pod trzema dębami 23:19, 15 kwi 2014

Do góry
tusiawka napisał(a)
Dzisiaj nowych niespodzianek w skrzynkach nie było. Uff
Bo na zamieszkanie w nich czekają już pomidorki.

A w donicach będą papryki.

Świetne skrzynie...
a pomidory?! Jezu muszę z moimi jakąś rozmowę dyscyplinującą przeprowadzić...ależ masz piękne!!

Działka wkoło Lubczyka :) 23:19, 15 kwi 2014

Do góry
Przy okazji cyknelam fotki horti i też pokażę jak rosną i mam nadzieję, że ukorzeniają

I dereń
Moja bajka 23:19, 15 kwi 2014

Do góry

Ale cudna. Jaka to odmiana Katku?
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 23:18, 15 kwi 2014

Do góry
Gosia- malkul, tez się nie mogę na te Angelique doczekac... ale chyba nie dadza rady na swięta...

aniaib, ale stare zdjęcia wygrzebałaś !
Tak , ławke "podwędziłam" rodzicom

Martuś, moje Oueeny tez ciemne... szukałam zdjęć (jak to dobrze że wszystkie cebulowe zakupy jesienią obfociłam... i ja kupiłam i w Biedronce, i w Lidlu...
Ciekawe które kwitną
Ale jedno pozostaje - w tamtym roku tych żółtków nie miałam na rabacie (porównałam zdjęcia), ale co i skąd tam wsadziłam... nie pomaju

Crimson mój młody jeszcze, całego go jeszcze nie ujmowałam na zdjęciach. Skupiałam się na listkach

To jest z sierpnia 2012

Kwiecień 2013

Tu go troche widac jak robiłam w tamtym roku tę rabatę, jak widzisz mały jeszcze, ale trzeba mu przyznac że liscie ma obłędne

Mogę cie odesłac do MałejMi - ona ma ooogrooomnegooo - i jak go zobaczyłam osobiście na oczy to troche się przeraziłam ze mój tez taki będzie...
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:18, 15 kwi 2014

Do góry
No tak wyszło a teraz taki tydzień i za chwilę znów cisza

pozdrawiam wszystkich zaglądających, odpowiem później a na razie żeby nie wialo pustką

kilka migawek z mojego wiosennego ogrodu

pozdrawiam wszystkich wiosennie
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:18, 15 kwi 2014

Do góry
kaba303 napisał(a)
Aniu, czytam i końca nie ma, podziwiam, zaznaczam i pozdrawiam cieplutko, w Łodzi słonko wyszło , czego i Tobie życzę

Kaba... końca nie ma.. próbuję odpowiedzieć na posty i próbuję pójść spać U mnie nei da sie na bieżąco, ale niektórzy twierdzą, że to robią.... wielki szacun
gdzie Twój wątek??

Wreszcie inna landrynka

Działka wkoło Lubczyka :) 23:15, 15 kwi 2014

Do góry
Mirka, obiecane zdjęcia pecherznicy zobacz jak nam malutka rośnie
Oby tak dalej
Żółta

I bordo

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:14, 15 kwi 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Różowa peruczka a'la Japonia powala na kolana.
Brrr jak zimno i leje!! I dobrze bo wreszcie pauza od pracy w ogrodzie

Ja walczę pomiędzy kroplami deszczu, a łapki grabieją i w nóżki zimno.. maskara nie pogoda
I landrynka... na tyle słów landrynka na forum zlecą sie ertomaniacy
Na szczęscie to ostatnia landrynka

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:13, 15 kwi 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Gdybym tylko odpowiednią ilość miejsca miała...takie różowe bukiecikowe cudo u mnie by było...Pierwszy raz ją zobaczyłam w parku pszczyńskim...wielką i nachalnie różową...siłą mnie od niej odciągali!

Masz moje landrynki..
Pomysł na ogród 22:51, 15 kwi 2014

Do góry
Skula napisał(a)
mam pytanie :
w zeszłym roku dostałem leszczynę
myślicie że z nią wszystko ok?

A co Ci się w niej nie podoba?
Takie powyginane gałęzie ma na pewno contorta, a czy jeszcze jakaś to nie wiem. Białe "kropeczki" na pniu też "normalne". Też taką mam i nie podobają mi się jej liście- wyglądają jakby były zaatakowane przez mszycę
Dwa ogrody 22:48, 15 kwi 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)

Aniu, dzięki, troszkę ich jest widziałam dość dużo odmian w ub. roku na lokalnych targach rolniczych, wybrałam tylko tę, to chyba jest Jack Frost, tak wyglądają dziś

a ta sadzonka jest rok starsza

jeszcze młode to trudno powiedzieć, mój Jack
a ta druga nie przebarwia się na żółto i ma niebieskie kwiatki? to może być Green Gold, w linku masz opisy
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:47, 15 kwi 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Marek... po prawej sadzonka w doniczce.. a po lewej sadzonki do posadzenia... jak za długo trzymasz w w odzie, to potrafią się zmarnować.. nie wolno trzymać za długo.. jak jest trochę korzeni to posadzić trzeba. Ogólnie przyjmuje sie 90%. z tej sadzonki w doniczce (powstała też z takiego ukorzeniania), też odetnę czubek.. niech sie rozkrzewia, a będzie sadzonka więcej.

Serdeczne dzięki. Zaraz jutro poodcinam i do wody na sadzonki - w razie jakby w ogródku nie chciały kiełkować bo warte tego są.
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:46, 15 kwi 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

cały misterny plan wziął i się rypł ... bo Anek pokazuje, ze ta cała brunera to kfitnie ... sama !!! tymi niezapominajkami ...

ha ha ha ha ha ha ha... dobre!!!
Według własnych pomysłów - Ligustr nie tylko jako ogrodzenie 22:41, 15 kwi 2014

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies