Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Margarete 09:34, 05 cze 2014

Nikita napisał(a)
Małgoś, zazdroszczę wycieczki, na pewno było super. W lipcu wystawa liliowców, a we wrześniu Festiwal Traw Ozdobnych na pewno warto tam wybrać się w którymś z tych terminów.
Wnusia słodziutka !!!!
Link od Marzenki o trawach bardzo ciekawy...skopiowałam też do siebie...mogłam...???

No własnie........liliowce kuszą.......i trawy nęcą........
Zobaczymy.......może sie uda tam pojechać........
Pozdrawiam !
Zielona 09:36, 05 cze 2014

Małgoś - dzisiaj lub jutro ma dojechać tojeść. Dam znać, czy rzeczywiście będzie, bo sądząc po hurtowych zamówieniach z forum... może być różnie

PS Moje stipy tez małe, ale to przecież nie czas na nie. Duże są tylko takie, które przetrwały z zeszłego roku Nasze podrosną i będzie fajnie.
Margarete 09:38, 05 cze 2014

paniprzyroda napisał(a)
Małgoś, tyyle liliowców w jednym miejscu - byłoby cudnie, ja będę mieć wakacje
a ze stipą to i prawda, może być głodna, chociaż moja w gruncie też dopiero od chyba ponad tygodnia, zasiliłam ją wczoraj, zobaczymy. U Ciebie też tak padało po południu? Dopiero przed wieczorem wyszłam posadzić resztę siewek, śpieszę z tym, bo weekend mam zajęty i z ogrodu nici. Buziaki.

U mnie nie padało, ale też miałam zajęte popołudnie............a w ogrodzie zaległości, żywopłot z ligustra do cięcia, trawa też, siewki do sadzenia, oprysk na buku przeciwko zdobniczce musze zrobic........lało to nie było kiedy.....dzis i w weekend musze to nadrobić........ale ja lubie prace w ogrodzie to nie bedzie źle.

Moja stipa jeszcze malutka........ale niech rosnie........

Na te liliowce tez mam wielka ochote........pogadamy jeszcze o tym, troche czasu jest....
Pozdrawiam!
Margarete 12:25, 05 cze 2014

Zielona napisał(a)
Małgoś - dzisiaj lub jutro ma dojechać tojeść. Dam znać, czy rzeczywiście będzie, bo sądząc po hurtowych zamówieniach z forum... może być różnie

PS Moje stipy tez małe, ale to przecież nie czas na nie. Duże są tylko takie, które przetrwały z zeszłego roku Nasze podrosną i będzie fajnie.

Ok, Marta...czekam cierpliwie...i tak mam mnóstwo zaległości w ogrodzie, mam co robic
Margarete 17:28, 05 cze 2014

Miałam tyle planów ogrodowych na dzisiaj... a tu wielka, ciemna chmura....leje, wieje, ciemno dookoła..........biedne te moje rozkwitnięte rosliny....znów będą leżały pokotem.........
Kindzia 19:00, 05 cze 2014

Ty wiesz Małgosiu, że dzięki Twojemu zdjęciu Ingrid u "cioci" zidentyfikowałam swoją, miałam dwie takie podobne i nie wiedziałam która, ale teraz już pewność mam
Dla Ciebie moja

malgorzata_s... 21:27, 05 cze 2014

Gosiu dzięki za różę U mnie też leje Pozdrawiam
Margarete 23:42, 05 cze 2014

Kindzia napisał(a)
Ty wiesz Małgosiu, że dzięki Twojemu zdjęciu Ingrid u "cioci" zidentyfikowałam swoją, miałam dwie takie podobne i nie wiedziałam która, ale teraz już pewność mam
Dla Ciebie moja

Dzieki Kindziu za kwaitucha, odpowiedziałam u ciebie
Margarete 23:46, 05 cze 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Gosiu dzięki za różę U mnie też leje Pozdrawiam

To znaczy że nie tylko mnie pogoda popsuła szyki......
Mimo deszczu troche porządków w ogrodzie zrobiłam, wywaliłam resztki po tulipanach, zebrałam pół kubła slimaków.....nie zabijałam ich ale wywaliłam do pojemnika z bio-odpadami(wyjada w poniedziłek daleko), obciłęam wierzbe hakuro....to wszystko jednak kropla w morzu... pogoda popsuła plany = miałam kosić i ciąc zywopłot, trudno zostaje jeszcze wekend.
Donia72 00:05, 06 cze 2014

I u mnie też pada W końcu robiony był oprysk na mszyce I po oprysku