Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:13, 15 kwi 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Gdybym tylko odpowiednią ilość miejsca miała...takie różowe bukiecikowe cudo u mnie by było...Pierwszy raz ją zobaczyłam w parku pszczyńskim...wielką i nachalnie różową...siłą mnie od niej odciągali!

Masz moje landrynki..
Pomysł na ogród 22:51, 15 kwi 2014

Do góry
Skula napisał(a)
mam pytanie :
w zeszłym roku dostałem leszczynę
myślicie że z nią wszystko ok?

A co Ci się w niej nie podoba?
Takie powyginane gałęzie ma na pewno contorta, a czy jeszcze jakaś to nie wiem. Białe "kropeczki" na pniu też "normalne". Też taką mam i nie podobają mi się jej liście- wyglądają jakby były zaatakowane przez mszycę
Dwa ogrody 22:48, 15 kwi 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)

Aniu, dzięki, troszkę ich jest widziałam dość dużo odmian w ub. roku na lokalnych targach rolniczych, wybrałam tylko tę, to chyba jest Jack Frost, tak wyglądają dziś

a ta sadzonka jest rok starsza

jeszcze młode to trudno powiedzieć, mój Jack
a ta druga nie przebarwia się na żółto i ma niebieskie kwiatki? to może być Green Gold, w linku masz opisy
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:47, 15 kwi 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Marek... po prawej sadzonka w doniczce.. a po lewej sadzonki do posadzenia... jak za długo trzymasz w w odzie, to potrafią się zmarnować.. nie wolno trzymać za długo.. jak jest trochę korzeni to posadzić trzeba. Ogólnie przyjmuje sie 90%. z tej sadzonki w doniczce (powstała też z takiego ukorzeniania), też odetnę czubek.. niech sie rozkrzewia, a będzie sadzonka więcej.

Serdeczne dzięki. Zaraz jutro poodcinam i do wody na sadzonki - w razie jakby w ogródku nie chciały kiełkować bo warte tego są.
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:46, 15 kwi 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

cały misterny plan wziął i się rypł ... bo Anek pokazuje, ze ta cała brunera to kfitnie ... sama !!! tymi niezapominajkami ...

ha ha ha ha ha ha ha... dobre!!!
Według własnych pomysłów - Ligustr nie tylko jako ogrodzenie 22:41, 15 kwi 2014

Do góry
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:40, 15 kwi 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Porównanie obydwu... w cieniu liście są bardziej zielone i chyba mniejsze.. bo rok temu wyglądało, że Jack jest mniejsza i ciemniejsza, a teraz patrzę i porównuję i może być odwrotnie..
Ale tak czy siak, jedna i druga ładna.. teraz maja małe liście, bo niedawno ruszyły.... i w sezonie byłam świcie przekonana, że Silver jest bardziej srebrna do Jacka.. a tu tego nie widać

Fajne Aniu
Tego mi było potrzeba
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:38, 15 kwi 2014

Do góry
Marek... po prawej sadzonka w doniczce.. a po lewej sadzonki do posadzenia... jak za długo trzymasz w w odzie, to potrafią się zmarnować.. nie wolno trzymać za długo.. jak jest trochę korzeni to posadzić trzeba. Ogólnie przyjmuje sie 90%. z tej sadzonki w doniczce (powstała też z takiego ukorzeniania), też odetnę czubek.. niech sie rozkrzewia, a będzie sadzonka więcej.

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:31, 15 kwi 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)
http://www.pinterest.com/pin/394135404860922747/

Szczena mi opadła

Już po łepetynie mi chodzi gdzie coś takeigo popełnić, ale muszę paproć co sie nie wysiewa.. bo tę co mam to wyeksmitowałam.. Konstancja już mi pokazywała to cudo

I landrynka.. dziś dzień filmów z landrynką... ha, ha, ha..
Zmiana planów.. Tobie mój wiąz Carpet coś tam

Też cały nie kwitnie.
Dwa ogrody 22:30, 15 kwi 2014

Do góry
renatamama3 napisał(a)
Ale ,będzie piękna rabata różana ,wszystkie byliny ,które podałaś pięknie prezentują się ,z różami ,oczywiście jeszcze lawenda i przewrotni pozrawiam

Dzięki, tylko wszystkich gatunków chyba nie zmieszczę i muszę coś wybrać. Najbardziej pasowałby mi niebieski bodziszek, ale jego akurat nie mam i muszę szukać. Lawendę z różami mam już w innym miejscu, przywrotnik mam też

Lawenda przesadzana po raz trzeci w sezonie jesienią i przycinana, mam nadzieję, że ruszy
Za kołem lawendowym też rosną róże, to już koniec na razie zakupów różanych

Nie podobają mi się liście dużych czosnków, podejrzewam żerowanie jakiegoś owada, w dwóch środkowe liście jakby się rozdwoiły i zwiędły, ktoś coś wie?
Ogrodowe skarby 22:30, 15 kwi 2014

Do góry
Betka napisał(a)

Wydaje mi się to rodgersja jednak nie jestem pewna

To raczej tarczownica tarczowata (jakmasło maślane), ale tak się śmiesznie nazywa :
Pszczelarnia 22:25, 15 kwi 2014

Do góry
Jeżeli chcecie odnaleźć ten ogród, idźcie w górę, strumień Was poprowadzi a szlak wskaże drogę. Pamiętajcie tylko o właściwym kluczu.

Marzenie o... 22:25, 15 kwi 2014

Do góry
kasiula79 napisał(a)

Pięknie !
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:25, 15 kwi 2014

Do góry
MarekW napisał(a)
Aniu piękna ta landrynka jak będziesz chciała jeszcze lnu trwałego to się wysiał ładnie i mam mnóstwo malot do oddania. Powiedz mi jak z werbeną, kiedy się spodziewać siewek? i czy one zdążą zakwitnąć w tym roku?

Marek.. jak siewki sie pokażą to i w tym roku zakwitną.. moje werbeny siałam z nasionek w zeszłym roku.. i widziałeś jakie okazy wyrosły.. ale mam pecha, bo dałam mamie te same nasiona i ma tyle, że nie wie co z tym zrobić, a ja posiałam kilka razy tyle i mam dosłownie 9 szt. Na szczęście jedna wykopałam i sadzonkuję z przyrostów wierzchołkowych.. najlepsza metoda. Więc kilka będę mieć.. tyle mi wystarczy
Mój len też sie wysiał, ale nie tak obficie.. i poprawiam rabatę.. jak masz wyrzucić sadzonki lnu, to je przechowaj dla mnie Zaopiekuję się, bo rośnie pięknie
cd landrynki...

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:20, 15 kwi 2014

Do góry
Agata, Mirella - miałam sama ćwiczyć, ale ja jestem stadny typ i towarzyski.. i jakos sama mogę co najwyżej grzebać w ogrodzie, ale ćwiczyć wolę w grupie Są zajęcia w mojej wsi.. nie muszę czasu marnować na dojazdy do mego ulubionego klubu.. ale tam mam daleko.. wiec rok nie chodzę, potem 2 miesiace chodzę, znów rok nie chodzę.. a to 2 km ode mnie... Faktem jest, ,że na tych zajęciach specjalnie sie nie meczę.. w moim ulubionym bardziej dawali w kość.. Ale jest sympatycznie, mało ludzi... i tanio
I landrynka..

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:17, 15 kwi 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Dopisuję sie do osób, które są na bieżąco u Ciebie
Śliczne różowe cudo, ciekawe, czy rosłaby u mnie

Nie wiem jak można u mnie być na bieżąco.. ja sama nie wyrabiam u siebie..
Rosłaby, tylko tak jak pisałam, przymrozki potrafią zniszczyć pąki kwiatowe i pozamiatane.. ale mi to nie przeszkadza, bo ma ładny pokrój, łądnie sie przebarwia jesienią..

Dwa ogrody 22:14, 15 kwi 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Tu możesz znaleźć swoją brunnerę http://liliewodne.com.pl/category.php?id_category=26

Aniu, dzięki, troszkę ich jest widziałam dość dużo odmian w ub. roku na lokalnych targach rolniczych, wybrałam tylko tę, to chyba jest Jack Frost, tak wyglądają dziś

a ta sadzonka jest rok starsza

Pszczelarnia 22:14, 15 kwi 2014

Do góry
"Ta sama moc, która sprawia, że rośliny żyją i kwitną i słońce świeci, uczyniła z panicza dobrego i zdrowego chłopca, bo zbudziła w nim chęć do życia, a wola działa cuda i tutaj także zadziałała.(...) Niech panicz nigdy nie przestanie wierzyć w dobro i niech panicz wie, że na świecie jest go pełno.
- Taki jestem szczęśliwy (...). Nagle uprzytomniłem sobie, że mogę stać i kopać ziemię, a nawet skakać i miałem ochotę wołać o tym do każdego, kto by mnie tylko chciał słuchać."

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:13, 15 kwi 2014

Do góry
jolka napisał(a)

A ja mam miejsca a miejsca, w przyszłym roku bukiecikowe cudo będzie moje
Pozdrowiania Ania, śliczny masz ogród. Oglądam na bieżąco, choć z ukrycia

Wita Jolu.... w moim ogrodzie nie znajdziesz tego co lubisz Bo u mnie ani symetrycznie, ani uporządkowanie Byłam u Ciebie.. i zapomniałam napisać, że widoki masz piękne.. działka jest super położona.. też tak miałam mieć, ale mi sie pobudowali i zasłonili.. więc się odcięłam..

Edit i landrynka.. różowa landrynka.. bo tyle jej dzisiaj nacykałam fotek,. że będę wrzucać..
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:12, 15 kwi 2014

Do góry
laurowisnia napisał(a)
Kaczeńce to kwiaty z mojego dzieciństwa, kwitły w pobliżu rzeczki i naszego osiedla.
Czy Ty masz u siebie magnolię Lennei, widzę, że moja będzie chyba kwitła ale ma ciągle bardzo małe pączki.

Musisz mi pokazać swoją Lennei i opisać, bo moja już kwitnie, rośnie u mnie już 3 roczek, kwiaty ma gigantyczne, jeszcze takich wielkoludów nie widziałam, nie mam pewności, czy to Lennei, bo nie mam innego porównania, już nie kwitną razem, moja wcześniej, twoja dopiero wchodzi w fazę kwitnienia, więc co odmiany nie mam pewności , dzisiejsze foty

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies