Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród do odświeżenia

Ogród do odświeżenia

JulkAd 18:46, 19 maj 2014

Kindzia napisał(a)
No nie mam pytań!!!! Ile Ci się buksików rozsiało Rękę masz i nawet nie wiedziałaś!
Róże ładne, soczyste, tylko ta luiska...te pączki klapnięte, dlaczego? To przy tym połamaniu tak się zrobiło?
Limusie też gęściutkie, krótko cięłaś, ja też. Chciałam żeby się zagęściły, w przyszłym im nieco pofolguję

Zrobiłam wprawdzie zdjęcie moim luiskom...ale niewiele widać, samo zielone. Jak zaczną kwitną, to je widać na zdjęciach dopiero będzie.

Chcesz za rh czosnki sadzić? To chyba na rok, potem już ich widać nie będzie...ja za rok będę uciekać z żurawkami z tej mojej rh-azaliowej, już teraz się tak zaczyna wszystko widocznie rozrastać...a jeszcze niedawno pytałam Bogdzi, co między rodki dosadzić najlepiej...teraz mi się tylko śmiać z tego chce

Macham

U mnie Kasiu Luiski leżały przy ziemi, podnosiłam je wręcz... myślę, że odchorują ale w końcu dadzą radę...
....Limusie cięłam faktycznie nisko...tyc nie żałowałam, bo wiedziałam, że urosną...i kwitnąć będą....co innego ogrodowe, z tymi zawsze ostrożnie.....

....czosnki owszem za rh, ale tylko za tym, który jeszcze nie kwitnie....on ma już co najmniej 8-9 lat, więc duży nie będzie, za tym fioletowym rośnie hortensja grandiflora, która ma rosnąć do 2 m, ale w ubiegłym roku rewelacji jeszcze nie było.....
......z buksikami zrobiłam tak jak gdzieś przeczytałam...posadziłam i zapomniałam, na razie nic nie robię, ale być może w czerwcu ciut przytnę, żeby się rozkrzewiły.....nie widać ich, bo rosną w kątach przy samym ogrodzeniu, więc nie przeszakadza niczemu....nawet chwastom.....muszę w końcu rozmnożyć na skarpety pod drzewko
Kindzia 19:43, 19 maj 2014

Czyli nie klapnięte te pączki, tylko do światła się wyciągły.

Aaaa, roduś z niskich, to pasuje.

Nie mam już ani jednej hortki ogrodowej, Ula zabrała wszystkie siedem. Wymieniłam na Vanilki bukietowe. Miedzy nimi mam miskanta Variegatus...tyle, że jeden nie daje oznak życia. Miałam kłopot z okrywaniem majowo-przymrozkowym...
Kindzia 19:44, 19 maj 2014

I jeszcze kffffiatuch...przeca trzecia setka

JulkAd 19:40, 23 maj 2014

Cierpię na brak neta.... Kasiu dzięki za kwiotka
Kasik 19:46, 23 maj 2014

I ode mnie

JulkAd 18:57, 25 maj 2014

Kasik napisał(a)
I ode mnie

Dzięki Kasiu
JulkAd 19:18, 25 maj 2014

I dzisiejsze fotki ogrodu....i rodki szaleją obydwa

i każdy z osobna.....

i krzewuszka zakwitła

JulkAd 19:29, 25 maj 2014

I takie tam.....niepozorne, ale ładne....

Kindzia 21:37, 26 maj 2014

Julcia moje luiski coś męczy i nie wiem co...muszę poczytać...malutkie lepiące te najmłodsze listki się robią, pąki zamierają...nie wiem zupełnie co to za świństwo...
Ogólnościowo plagi jakieś...pnące Ilse Krohn Superior ze skoczkiem mnie przywitały (nigdy u mnie skoczka nie było), ślimory łażą jak u siebie, luiski jakieś świństwo złapały i jeden z buczków chyba jednak żywot zakończy...ostrą baterię muszę wytoczyć!
Czyli codzienność ogrodnicza...
Kondzio 21:38, 26 maj 2014

Ale slicznie u ciebie jest duża różnica hi hi hi