Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moje spełniające się marzenie 18:15, 09 maj 2014

Do góry
A tutaj własnoręcznie robiona budka lęgowa od mojego szwagra za rozliczenie pita

Piękna prawda? Jeszcze tylko nie wybraliśmy dla niej miejsca docelowego.

Z tyłu rabata z poziomkami z własnych nasionek - bardzo małe sadzoneczki, i truskawkami, obok warzywnik ze szczypiorem, pietruszką, koperkiem, oregano, melisą cytrynową, lubczykiem, porem. Może jeszcze dwa kabaczki tam wcisnę.

Moje spełniające się marzenie 18:10, 09 maj 2014

Do góry
Oto i część nazywana przez nas częścią "roboczą" jest tam wszystko, w jak najbardziej naturalnym otoczeniu Nie daliśmy rady jej przekopać, wyrównać, ale trudno.

W donicach surfinie z własnych nasionek, mam nadzieję, że tak urosną, że zakryją te doniczki

Moje spełniające się marzenie 18:07, 09 maj 2014

Do góry
A i widać już zieloną poświatę z tego jestem najbardziej zadowolona , bo bieganie po błotku jest średnio fajne, szczególnie jeśli się co niektórzy uczą chodzić

I tu jest ta piękniejsza część działki zaraz Wam pokaże część mniej piękną, co wrażliwsze osoby proszę o przymknięcie oczu
Ogród cioci 18:05, 09 maj 2014

Do góry
Funkie teraz są najpiękniejsze

Moje spełniające się marzenie 18:03, 09 maj 2014

Do góry
Pracuję też nad rozmnażaniem hortensji, część już wsadziłam na rabatę - miały małe korzonki, jest tam cień, wilgoć powinno im nic nie być, część zostawiłam jeszcze w doniczce, mam nadzieję, że uda się i będę mogła wysłać dziewczynom w podziękowaniu I jedną planuję zrobić na pniu, więc pozostałe gałązki przygięłam, obciążyłam, i zobaczymy co się będzie działo z eksperymentem.

Limelight

Sundae fraise

Limelight, drzewiasta, i taka ładna koronkowa , nie pamiętam nazwy

Ogród cioci 18:02, 09 maj 2014

Do góry
Ogród cioci 17:58, 09 maj 2014

Do góry
Pomęczę was jeszcze fotkami
Moje spełniające się marzenie 17:57, 09 maj 2014

Do góry
Okno na świat, z tyłu działki, ale lepiej tam nie zaglądać

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:54, 09 maj 2014

Do góry
Witaj Danusi! Chciałam opowiedzieć co mnie się przydarzyło.
Wczoraj przeżyłam dość niesamowitą historię . Dowiedziałam się, że przyjedzie syn. Skoczyłam do ogródka po rabarbar i co - zrobię szybko ciasto, tylko jakie? Najszybcie biszkopt. By upewnić się czy to dobry pomysł - siadam przed kompem i w google wpisuję biszkopt z rabarbarem. A tam wyskakuje strona Ogrodowisko wątek Barbara z Częstochowy. Myślę czy ze mną jest wszystko ok czy ja wpisałam Ogrodowisko czy biszkopt. Jeszcze raz spoglądam , lekko przesuwam stronę w górę i w dół i patrzę a tam właśnie Basia na Ogrodowisku podaje przepis na biszkopt
Doszłam do wniosku, że jak mam jakiś problem - dylemat i tu nie ma znaczenia jaki wpadam na ogrodowisko i po problemie. Tu wszystko można załatwić. Wszystkie drogi prowadzą na OGRODOWISKO!!!! Wszędzie dobrze ale na O. najlepiej Zobacz jakie miejsce stworzyłaś!!!! Dziękuję
Oto mój biszkopt po wyjęciu z piekarnika
Pozdrawiam i życzę miłego weekendu
Moje spełniające się marzenie 17:54, 09 maj 2014

Do góry
Praca wre, brak czasu na relacjonowanie . Ja pracuję nad chwastami, masakra jest brrr....
M. nad ławkami wypoczynkowymi z palet od cioci Sylwii pozdrawiam, jeśli czyta

Ławki bardzo wygodne, ekonomiczne same plusy , teraz są szlifowane, później jeszcze impregnatem pociągnięte, a że są pod zadaszeniem to myślę, że posłużą.

Będą jeszcze poduchy na nie, tylko szukam jakiejś mega promocji

Ogrodnik Mimo Woli cd 17:52, 09 maj 2014

Do góry
Fotki "bendom"... z ogrodu.... ale potem..... idę pogrzebać w piasku jak kura... jak dobrze, że nie miałam czasu zobaczyć jak zachwaszczone niektóre rabaty

Dwa widoczki zostawiam i uciekam..

W cieniu - zacieniona 17:45, 09 maj 2014

Do góry
nebel napisał(a)
Bogusiu,
żadne tam takie " ustawiam się na końcu ogrodowiskowego zawirowania...".

Ja lubię "zaglądać do Twojego ogrodu" i na Twój wątek. Robię to i będę robiła to systematycznie. Koniec, kropka..

W tym miejscu jeszcze raz wielkie dzięki dla Danusi, za pomysł i stworzenie "Ogrodowiska"

P.S.
Lubię również parę innych wątków na "Ogrodowisku"
Cieszę się,że do mnie zaglądasz...też mam kilka ulubionych miejsc do podglądania...a Danusi należą się niskie ukłony...za całokształt O.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:43, 09 maj 2014

Do góry
Eve napisał(a)
Och i ach ale u Ciebie się dzieje! Już pisałam, że kocham Twoje tamaryszki Glicynia przepiękne, ale jak róże na murku się rozrosły! Róże kwiaty pokazują, RH też, śliczne czosnki, kwitną łubiny, a tyle kwiatów w pąkach!

O i piwonie drzewiaste mają już wielkie pąki! Tamaryszek pleciony, świetny pomysł

Wszystko szaleje, masz taką rozbuchaną wiosnę

Angielska ci ona, deszcz i słońce i tak wkoło, szkoda, że nie możesz wpaść, chociaż siedzenie na dworzu i tak odpada teraz..

Ewa, a na murze już Fresia kwitnie, z reguły w czerwcu zaczynała!
kończą się tulipany

mam i takie orliki, chyba fiolet, niebieskich najwięcej, ale idą i różowe

w zakątku zielono
i niebiesko.......długosz królewski
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:42, 09 maj 2014

Do góry
Bogusia, chyba cię telepatycznie ściągnęłam ostatnio buszowałam u ciebie, oj ile ja się wstecz nacofałam, aby zobaczyć wschodzące werbeny, przyglądałam się tym, co już dałaś do gruntu, bo nie wiem, czy mam chwast czy siewki i tak dumam jeśli mogę mieć prośbę, sfoć z bliska werbenę, muszę porównac listki
cieszę się, ze możesz pocieszyć się kolorami, choć u was nie tak źle, choć rzeczywiście ciut później, ale nadrobią, identycznie było rok temu, pamiętam to...mimo sklerozy
pozdrawiam
Kolorowy Ogród Geni 17:36, 09 maj 2014

Do góry

Kolorowy Ogród Geni 17:31, 09 maj 2014

Do góry

Gdzie diabeł nie może... 17:31, 09 maj 2014

Do góry
cd.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:31, 09 maj 2014

Do góry
Tusiala napisał(a)
Irenko nie masz sumienia......... tyle stron przez tydzień
Ależ wszystko wystrzeliło. To jakby inny ogród. Tydzień czasu mnie nie było a wszystko niesamowicie poszło w górę. Gra cieni i świateł....... uwielbiam

Mam, ale tak wychodzi, staram się fotki wstawić, ale po drodze nawijam
jutro i w niedzielę ostra praca, więc i mniej będę
pozdrawiam, też lubię taką grę światła, inaczej już w lipcu gra

kokorycz w pąkach i wylazły rozwary
Gdzie diabeł nie może... 17:29, 09 maj 2014

Do góry
Co robi blondynka kiedy dorwie się do aparatu z obiektywem makro ?
No jak to co, zdjęcia

Kolorowy Ogród Geni 17:26, 09 maj 2014

Do góry
Gosiu bożykwiat jest mały kwiat.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies