Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kondziowy ogrod cz II 22:15, 14 kwi 2014

Do góry
Alisonek napisał(a)
Obiecane kurki ojj nie jest łatwo zrobić im zdjęcie
Pan mały kogut

uciekająca kurka

Pan duży kogut i reszta pań i mój nowy mały sad
kury sliczne a sad bedzie piekny jak wyrośnie a warzywnik bedzie cudo oglądałem na twoim wątku hi hi hi
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 22:15, 14 kwi 2014

Do góry
kochani
trawnik nie zasiany ale rozrysowuje powoli rabaty - jakby ktoś pomógł mi to fachowo rozrysować byłbym wdzięczny - to mój najtrudniejszy narożnik

trzeba się odsłonić od sąsiadów w tym domu w wiecznej budowie - a zarazem to widok z największych okien i tarasów - niestety...

mamy z żona plan co byśmy tam widzieli - na pewno jakiś żywopłot - w ostateczności z Tui Szmaragd - ale bardziej podobają nam się mieszane - tuje (różne odmiany), jałowce, świerk serbski, coś liściastego itp... łatwo powiedzieć - ciężko z głową rozrysować

z lewej - pod żywopłotem w miejscu przez niego zacienionym może pomiędzy bernerysy? a przed nimi jako opaska różne odmiany żurawki (np 3 m zielonej, obok 3 m czerwonej)

z góry zdecydowanie na wzór realizacji Pani Danusi wrzośce (kolor: fiolet, róż, biały) - problemem jest natomiast fajne obsadzenie między żywopłotem w wrzoścami - może coś z twaułek (bardziej w cieniu), Pierisy (chyba odpadają ze wzgledu na klimat (5a,6b), Azalie, Trawy (Miskant ten w zebre...)

bardzo podobają nam się dla kontrastu Śliwy Wiśniowe Nigra czy też jakieś Perukowce

w grę również wchodzi jakieś fajne drzewko (nie za duże) - żeby przysłonić widoki - tylko nie wiemy czy w rabacie czy przed - już na trawniku - myślimy coś z wierzb - np mandżurksa czy japońska

pewnie za dużo wymagań i namieszane - ale tak właśnie myślą amatorzy - także proszę pomóżcie zrobić z tego coś fajnego
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 22:12, 14 kwi 2014

Do góry
Masz rację, ogród jest nie na wystawę tylko żeby nam umilał życie.
To tak jak ze świątecznym ubraniem, którego niemożna poplamić.
A czy w trawie będzie więcej trawy, czy kwiatków, czy chwastów, przecież to nie ma zasadniczego znaczenia. Ma nam służyć.
Skaczmy, depczmy, róbmy fikołki, pozwalajmy naszym pieskom i kotkom na ich obecność.

Moje zmagania ogrodowe 22:12, 14 kwi 2014

Do góry
Welka napisał(a)

M w końcu dokończył domek dla bzyczków

a ja z teściem tworzę ogrodzenie (jeszcze świderki trzeba dospawać, pomalować i można wieszać)

Pozdrawiam

Super ten domek!!
Muszę mojemu eM chyba w koncu pokazać aby mi zrobił
A ogrodzenie...no, no...zdolny teściu
Kondziowy ogrod cz II 22:10, 14 kwi 2014

Do góry
Obiecane kurki ojj nie jest łatwo zrobić im zdjęcie
Pan mały kogut

uciekająca kurka

Pan duży kogut i reszta pań i mój nowy mały sad
Rododendronowy ogród II. 22:08, 14 kwi 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Piękna fotka
Do dziś dzień mam przed oczyma szpaler narcyzów w Twoim ogrodzie Był prawie koniec maja, a one kwitły! Białe były
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:04, 14 kwi 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

brunnera zaczyna i u mnie kwitnąć

Ania...a jaka to odmiana brunnery? Wiesz może??
w Oborze też mogą być ogrody 22:04, 14 kwi 2014

Do góry
Moje tulipanki

Grabikowe liście

Wiciokrzew w garnku też daje radę
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:03, 14 kwi 2014

Do góry
Ciociu Gosiu - nie wiem co jest powodem, ale tulipany w tym roku są marne... nawet sadzone jesienią są mniejsze niż zwykle..

Kitek - mój sad też młody, drzewka sadziłam w 2009 roku...

I muszę dokupić ubiorków na skalniak.. bardzo mi sie podobają .. i zimozielone są

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:02, 14 kwi 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Piotrek.. u kokoszki największej na forum ... musi być dużo i różnorodnie Miło mi, że zaglądasz... zawsze zapraszam osobiście Jak możesz to powiedz mi u mnie, czy te stroiki to ty robisz??? BO już chyba nie dogrzebię sie do wątku.. ledwo u siebie wyrabiam

Jagódka - u Ciebie działka dwa razy taka jak moja .. wieć i sad większy.... i brzozy też .. cudny masz ogród .. powtórzę jeszcze raz.. zapraszam moich gości do odwiedzin ogrodu Jagody.. cudny ogród i te przestrzenie.. jak w parku

Kondzio - oj muszę do ciebie zajrzeć.. ale nie wyrabiam na zakrętach... wybacz

Agnieszka - ja tak sobie gdybam, dlaczego w tym roku u większości są problemy z tulipanami.. u mnie porażka.. co prawda sadzone jesienią kwitną... ale nawet te co są drugi rok.. to maskara... nigdy tak słabo nie było... to sadzone jesienią, jakieś gratisy

Aniu to to jednak jesteś zakręcona oczywiście pozytywnie ,ale babcie juz tak mają ,fajnie ze zapraszasz gosci do mnie ,mam nadzieje ,ze się nie zawiodą
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:00, 14 kwi 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Foto z początku wykopków.. siewki jeżówek i inne poszły w glinę... w tym roku nie będzie... a było ich oj dużo.. po prostu jedna przy drugiej.
Aż sprawdziłam jakie tu mam... i upsss.. część jest niskich.. i które to???? Pomieszałam... nie dojdę

Te niskie są ładne...podobne dziś zamowilam na all bo mam pomysła na nie....chyba troszkę ciemniejsze...ale to się okaże
Ogród w budowie - nieustającej 21:59, 14 kwi 2014

Do góry
Drogie i drodzy, wróciłam wczoraj z ponadtygodniowych wakacji z moimi chłopakami. Byliśmy ponad 3 tys. km od domu, na ciepłej i najbardziej kamienistej wyspie - Lanzarote. więc zdjęć z własnego ogrodu jeszcze nie mam, za to mam zdjęcia stamtąd, uzupełnię wątek w ogrodach świata z ogrodu kaktusowego.
Wszystkie rośliny użytkowe i ozdobne rosną w czarnej i rudej lawie, przypominającej drobny żwirek, a z dzikich roślin kwitły bardzo obficie różne wilczomlecze i aloesy. Niesamowita sprawa, jak rośliny potrafią się przystosować i walczyć o życie na kamiennych, wulkanicznych pustyniach.
Myślę że tak mniej więcej mogła wyglądać kiedyś nasza ziemia, wulkany wybuchały na Lanzarote jeszcze w drugiej połowie XVIII wieku i nadal na głębokości ok. 1 metra jest wrząca lawa.
To zamiast mojego ogrodu parę zdjęć stamtąd, przy czym nie jest to roślinność hotelowa.

To są winnice, notabene wino nie jest rewelacyjne i nie warto obciążać nim walizki. Mimo tego, dużo jest boteg i miejsc gdzie można go próbować i kupić.

Na lawie coś rośnie.

Wspomniane wilczomlecze

Nawet tutaj, nad El Golfo pojawiają się rośliny, chociaż wydaje się to nieprawdopodobne.

A niektóre widoki są bardziej "cywilizowane" i przez to niemniej piękne.

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:59, 14 kwi 2014

Do góry
Welka napisał(a)
To super, że żyją, to już i tak sukces, że przezimowały, a prędzej czy później na pewno zakwitną. Dzięki za ślicznego żonkila, moje coś zastrajkowały w tym roku i jakieś biedne są.
Pozdrawiam
u mnie też dużo tylko jednym kwiatkiem kwitnie

ale kwitnie
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:57, 14 kwi 2014

Do góry
an_tre napisał(a)
Kasiu też tak tak myślę, jak kwiatuszki zostaną zapylone i nie zmarzną będziemy pałaszować pyszne brzoskwinie
Kasiu to jedna z kępek werbeny co przezimowała

patrz, a ja jeszcze swojej do gruntu nie posiałam-jutro jak pogoda dopisze idę siać!
pozdrawiam :*
w Oborze też mogą być ogrody 21:56, 14 kwi 2014

Do góry
Deszczowo

i tęczowo

Moje zmagania ogrodowe 21:54, 14 kwi 2014

Do góry
Welka napisał(a)

a ja z teściem tworzę ogrodzenie (jeszcze świderki trzeba dospawać, pomalować i można wieszać)

Pozdrawiam
to mi się baaardzo podoba, projekt oczywiście twój?
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:54, 14 kwi 2014

Do góry
ewsyg napisał(a)
Aniu, ja nie wyobrażam sobie wiosny bez kwiatów drzew owocowych. Bardzo je lubię. Czereśnie kupiłam trzy bo to nasze najulubieńsze owoce. Z niecierpliwością czekam na kwiaty jabłoni, pąki już czekają w stanie gotowości Pozdrawiam Cię babciu wiosennie.

Ewa - mam też 3 czereśnie Jak poszłam kupować to mówię do Pani .. chcę dobre czereśni. niech mi da 2.. Pani wybrała i pyta sie czy mam dzieci... bo jest może nie taka smaczna, ale bardzo wczesna, bo owocuje w maju.. Stwierdziłam to w sam raz dla mnie.. i kupiłam 3
Sad mały, a ja 3 czereśnie wstawiłam....

ana_art napisał(a)
Ania przepiękne te drzewa w kwieciu
u nas 'na mieście' forsycje szaleją
co do tulipanów to nie wiem czy tak jest z tym mrozem, bo u nas jednak ziemia była zmarznięta..

U mnie forsycje przekwitają ... forsycję maluch obcięłam... jak za rok nie pokaże co potrafi.. to mnie zdenerwuje na maska.. a z tulipanami to tak gdybam...

Piotr_ napisał(a)
Ale u cb. kwitnąco szalejesz

Piotrek.. u kokoszki największej na forum ... musi być dużo i różnorodnie Miło mi, że zaglądasz... zawsze zapraszam osobiście Jak możesz to powiedz mi u mnie, czy te stroiki to ty robisz??? BO już chyba nie dogrzebię sie do wątku.. ledwo u siebie wyrabiam

Jagódka - u Ciebie działka dwa razy taka jak moja .. wieć i sad większy.... i brzozy też .. cudny masz ogród .. powtórzę jeszcze raz.. zapraszam moich gości do odwiedzin ogrodu Jagody.. cudny ogród i te przestrzenie.. jak w parku

Kondzio - oj muszę do ciebie zajrzeć.. ale nie wyrabiam na zakrętach... wybacz

Agnieszka - ja tak sobie gdybam, dlaczego w tym roku u większości są problemy z tulipanami.. u mnie porażka.. co prawda sadzone jesienią kwitną... ale nawet te co są drugi rok.. to maskara... nigdy tak słabo nie było... to sadzone jesienią, jakieś gratisy

w Oborze też mogą być ogrody 21:52, 14 kwi 2014

Do góry
A w sadzie, drzewka mają się dobrze i powoli pokazują kwiatki
Śliwka renkloda żółta

Wiśnia cała w kwiatach

Ogolona węgierka ma kilka kwiatków

Grusza na tle nadchodzącej burzy
Imperata cylindryczna - Imperata cylindrica 'Red Baron' 21:51, 14 kwi 2014

Do góry
Mam dwie obok siebie trawy tej odmiany. Jedna ruszyła, a druga ani drgnie.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies