Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 19:33, 14 kwi 2014

Do góry
Piotr_ napisał(a)

Łał normalnie powala na kolana - super miejsca

I latarenki widzę - czyżbyś lubił orientalne detale?
Mała Eleczka 19:33, 14 kwi 2014

Do góry
Wczoraj bylam w O., cena tuj szmaragd mnie skusila wiec pojechalam. Niestety wszystkim odradzam zakup Rosliny bestialsko wykopane z ziemi z ucietymi korzeniami. Szkoda bo naprawde ladne okazy z nich by byly.
No i jak to w ogrodniczym... trzeba cos kupic prawda ... Oto moj skromny zakupik (bylam twarda i kupilam niewiele )

zdazylam dzisiaj posadzic miedzy jednym gradem a drugim. pogoda typowo wiosenna raz slonce raz deszcz raz grad, nawet tecza sie na chwile pojawila.
Boćkowe perypetie ogrodkowe 19:31, 14 kwi 2014

Do góry
Madziarzeszow napisał(a)
Boćku cudne zdjęcia , i może to głupio zabrzmi , ale masz przecudowny front
uwielbiam na niego patrzeć wstaw proszę jakieś zdjęcia z łączenia kamyków i kory na rabatach, bo znaleźć coś w takiej ilości stronic to wręcz nie możliwe

Madziu, bardzo dziekuje

Ponizej foteczki specjalnie dla Ciebie.

Tutaj ekobord, wiec granica jak zyleta

A tutaj nie ma nic rozdzielajacego. Troszke sie miesza, ale nie jakos bardzo. Tutaj futro lubi sie ze mna ganiac i na mnie polowac, wiec najwiekszy balagan to on robi, ale jakiejs masakry nie ma Nic nie przegarnialam, nie poprawialam, tak jest po zimie bez zadnej korekty i nie patrz na chwasty, jeszcze do tego etapu nie doszlam w tym roku

Jurajski Ogród 19:28, 14 kwi 2014

Do góry
Agatko, dzisiaj fot nie robiłam, bo zimno, mokro i brzydko. Załączam fotkę z piątku i na razie to tyle. Pozdrawiam wszystkich zaglądających
Rododendronowy ogród II. 19:26, 14 kwi 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Takie widoki dziś na mnie czekały w ogrodzie

Koty grasują a róznego rodzaju gryzonie robią co chcą.

o matuchno ciekawa jestem czyja to sprawka? Bogdziu a może to pędrak? zobacz w ziemi czy nie masz tej paskudy
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:24, 14 kwi 2014

Do góry
I wilczomlecze od Agatki

W japońcu tupiki żółką ale jeszcze nie maja zamiaru się otworzyć ...

Mój skromny ogródek 19:23, 14 kwi 2014

Do góry
Marysiu jak czytałam to pytasz co posadzić między hostami a tujami ja bym proponowała przywrotnik ostroklapowy ,bardzo ładnie zadarnia ,ładnie kwitnie ,na daje się na obwódki, a młode listka można nawet zjadać,myślę ze fajnie by się komponowało z hostami ,podsyłam zdjęcie ,tu z paprociami i hostą
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 19:22, 14 kwi 2014

Do góry
Witam
ja również potrzebuję waszej pomocy
Mam malutką działkę za domem 8m na 10 m i mam też dwójkę dzieci dla których ta przestrzeń jest niezbędna
żeby jednak wilk był syty i owca cała to przypadły mi dwa skrawki ziemi jedno półkole 3m szerokości i 2 długości oraz kawałek przy ogrodzeniu
dodam, że działka jest od południowej strony i cała obsadzona tujami (spadek po poprzednich właścicielach), co do podłoża to słabiutkie 30 czarnej ziemi a dalej glina
Z uwagi na to, że jest to niewielka przestrzeń chciałabym ją fajnie zagospodarować
Moje półkole-klombik jest już częściowo obsadzone
po prawej stronie z tyłu rośnie fioletowy kosaniec przed nim fioletowy rododendron
po lewej z tyłu wrzośce (przesadzone więc teraz chorują), przed nimi 3 letnia hortensja różowa i 2 krzaki piwonii bordowej
na obrzeżach rosną krokusy a za nimi bardzo wczesne czerwone tulipany w śród nich rozmaryn
a środek pusty
i tu proszę o pomoc i podpowiedź co mogłabym jeszcze dosadzić, żeby cały czas ten klombik żył i zmieniał się w zależności od pory roku
mam ochotę na klon palmowy czerwonolistny ale czy to dobry pomysł nie wiem ewentyalnie co jeszcze

a pod siatką od lewej strony: tuje a za nimi piwonia, czerwona porzeczka na pniu, NIC,czarna porzeczka na pniu, i znów NIC, agrest na pniu tawuła goldenflame i jałowiec płożący
na całej długości w rzędzie rosną tulipany
ten kawałek wkurza mnie najbardziej bo jest widoczny z tarasu a widok siatki nie jest zbyt atrakcyjny
gdyby ktoś z was miał jakieś sugestie to będę za nie wdzięczna
pozdrawiam
ps. dodam kilka fotek dla zobrazowania

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:22, 14 kwi 2014

Do góry
Ale był dzisiaj grad, położyło mi 2 białe tulipki, poobrywało kwiecie z magnoli, pstrykam więc jej fotki, bo myslę że nie będzie długo taka piekna

I jeszcze tulipki na froncie
Początki w Kruklandii 19:21, 14 kwi 2014

Do góry
Patrzcie co znalazłam u Wieloszki..

..a ktoś pisał, że tawuły nie pasują do brzóz???
i tujki są i berberysy
hehe...jednak nieźle to wymyśliłam
Kondziowy ogrod cz II 19:16, 14 kwi 2014

Do góry
Cóóśś przegapiłam ale do wszystkich życzeń się dołączam Samych radości i sukcesów I kwiatucha posyłam
Połowa działki - czyli mam powoli dość 19:11, 14 kwi 2014

Do góry

Cesarskie pięknie kwitną
Połowa działki - czyli mam powoli dość 19:10, 14 kwi 2014

Do góry

O to ta tujka co była obwieszona kamieniami w torbach plastikowych brzydkich bo trza było szybko i nie było ładniejszych ,ale cel jest
Ogród wśród pól i wiatrów 19:01, 14 kwi 2014

Do góry
tila napisał(a)
Mam pytanie dotyczące fundamentu, który jest na domie. Czy ten kamień był wykonany na zamówienie bo wydaje mi się większy od tego co można kupić w marketach.

Cześć tila
Kamień kupowaliśmy u producenta, nie był na zamówienie.
Taki mieli w ofercie. Jak Ci zależy to przemierzę przy okazji
Mam jeszcze fotkę, z czasu jak go wybieraliśmy. To jest ten w prawym górnym narożniku.

W cieniu - zacieniona 18:55, 14 kwi 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Ja tym moim dzikusom zrobiłam pułapki z suchych łodyg od róży z kolcami dzisiaj dwa przeganiałam znowu
Też mam pozakrywane rabaty z mnożonymi roślinami...
Ogród, który ciągle zmieniam 18:49, 14 kwi 2014

Do góry
Jag_58 napisał(a)

Witaj Agnieszko w moim ogródeczku ,cieszę się z Twoich odwiedzin i miłych słów ,"troszkę" pracy wymaga ,ale nie wiem co bym bez niego robiła hahaha chociaż chwilami mam dość
Zaraz gnam z rewizytą
dla ciebie zdjątko z poprzedniego sezonu

dziękuję, śliczne
Rododendronowy ogród II. 18:48, 14 kwi 2014

Do góry
Takie widoki dziś na mnie czekały w ogrodzie

Koty grasują a róznego rodzaju gryzonie robią co chcą.
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 18:40, 14 kwi 2014

Do góry
dziś po deszczu wyszedłem

Moja bajka 18:37, 14 kwi 2014

Do góry

Łukaszek to są moje dwie największe żurawki. I co radzisz? dzielić już?
Początki w Kruklandii 18:36, 14 kwi 2014

Do góry
Elipsa przygotowana do nasadzeń
Brzózki są

Zdjęcie niewyraźne, bo deszcz pada... oczywiście zaczęło jak tylko wyszliśmy z domu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies