Dziękuję i pokazuję, co u mnie.
Kwitną marketowe przeceny jesienne.
Różanecznik. Piękny kolor, nazwa odmiany zapomniana.
Zaczynają rosnąć bukszpany.
A poza tym wieje i pada, a na niebie burzowo.
Poziomko jakie to pnącze na budynku z białymi kwiatami ?Może to róża ,proszę o jej nazwę ,ile ma lat ? Dziękuję za piękny ogród od którego oczu nie można oderwać .Pozdrawiam Ela.
i magnolia Susan, trochę zabiedzona, kwitnie pierwszy raz (7 kwiatów):
a tutaj część przed domem, obsadzona tujami barabant (chyba) jeszcze przed decyzją o ulokowaniu wiaduktu na mojej działce. Od 2008 r. nie działo się nic pozytywnego, a teraz ryzykuję i mam nadzieję, że na jesień już będą zmiany
Witam !
To mój pierwszy post najwyższy czas się ujawnić bo tyle pomysłów w głowie po lekturze ogrodowiska Mam pomysł na skarpę wokół tarasu ale potrzebuję porady czy to ma sens. Skarpa nie jest bardzo stroma dokładnie nie mierzyłam ale wymyśliłam żeby posadzić na dole po brzegach oraz w środku obwódki z bukszpanów żeby stworzyć dwa poziomy dla roślin. Nigdzie tego nie widziałam i się zastanawiam jak to się sprawdzi . Ogród planuje raczej o prostych liniach, kształty geometryczne stąd ten pomysł na skarpę. Za wszelkie rady będę bardzo wdzięczna.
To mój pomysł na rabatę od frontu, zastanawiam się czy nie wsadzić jeszcze oprócz niskich kwitnących bylin Żurawek, tylko jeśli jest to strona wschodnia czy będzie im tam dobrze?
A może jeszcze jakoś inaczej to zrobić każda sugestia od Was jest dla mnie ważna.
Zbyszku,o tradycyjnej święconce poczytałam, uśmiałam się do łez, wierszyk podkradłam i u siebie wkleiłam z dodatkowym komentarzem.
Dziękuję,że tradycyjnie dotrzymujesz mi towarzystwa.
Jola ostatnio zaniemogła, a też by konceptem ruszyła. Zdrowia dla Twojej rodziny i zaglądających życzę.
Trochę pomyślałam i stworzyłam coś takiego co myślicie?
Może oprócz bylin kwitnących dać jeszcze jakieś żurawki ale nie wiem czy będą tam rosły bo jest to strona wschodnia.
Latem będę się zachwycać, bo świetnie wszystko dobrane
Czyściec sadzę na brzegu kantów trawnika, aby ich stale nie poprawiać, a jak M. kosi, to i je przy okazji i jest ok
Kiedyś moje były myte, to teraz tylko szyby przetrę
Za okna się biorę jak nic innego i nie ma do zrobienia. Front robót w kuchni przygotowuję. Nie to żebym się z tym za bary brała, ale, żeby większego bajzlu nie zrobić niż jest. Podstawę do mazurków trzeba zagnieść, i inne przepisy świąteczne sprawdzić, co jeszcze trzeba dokupić.
Słonecznego ciepełka wszystkim.