Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Pomysł na ogród 17:24, 15 kwi 2014

Do góry
mam pytanie :
w zeszłym roku dostałem leszczynę
myślicie że z nią wszystko ok?

Pomysł na ogród 17:22, 15 kwi 2014

Do góry
mój dereń kanadyjski wreszcie ruszył a już myślałem że trzeba będzie spisać go na straty ...

pękają też pąki na klonach

Pomysł na ogród 17:20, 15 kwi 2014

Do góry
dzisiejsza chwila słońca.... maleńka dosłownie pomiędzy deszczami i gradem

zieleniejące się w tle brzozy

Choroby i szkodniki bukszpanów, bukszpan - Buxus 17:12, 15 kwi 2014

Do góry
Witam, moje bukszpany wyglądają jak na zdjęciach, czy oprysk topsinem wystarczy?

Właśnie zwiodło mnie słońce i poleciałam pryskać ale niestety już po 10 min przyszła kolejna ulewa, kiedy mogę zrobić powtórkę?
Te drobne przebarwienia liści widoczne na ostatnim zdjęciu są tylko na 2 egzemplarzach, co to za choroba?
Ogród w skali mikro :) 17:09, 15 kwi 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)

no cudnie
ostatnie zdjęcie to wiąz???
Ogród w skali mikro :) 17:08, 15 kwi 2014

Do góry
I jeszcze na szybciora krótki meldunek z ogrodowego " placu boju "...

Róża giardina posadzona .. Obok donica z lawenda , co to na bank jedńoroczną będzie
Po prawej bajzlownik , tam nie patrzymy ...,

Pieris juź pięknie przebarwiony na rabacie tuż przy tarasie...

I stałe piękne frędzelki wiąza camperdowni ...

Buziam Wszystkich Zaglądających
Ogrodnik Mimo Woli cd 17:02, 15 kwi 2014

Do góry
Ania, takich chyba jeszcze nie masz

Ogrodnik Mimo Woli cd 17:01, 15 kwi 2014

Do góry
Chybił trafił nr 1

Ogrodnik Mimo Woli cd 17:01, 15 kwi 2014

Do góry
No i wyszła mi jakaś porażka z wysyłaniem. Przepraszam bardzo, będę wklejać zdjęcia. Żeby to jakoś ukryć, staram się ozdobić, chociaż być może to jeszcze gorzej. Hi, hi, hi - cytując Kondzia.

Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 16:52, 15 kwi 2014

Do góry
I foto z dziś i opisiki
młode pustynniki 50 szt

Klonik

Hortensje

Coś z wycinek

I zagadka co to za iglak ciekawe kto zgadnie mam go 4 lata od nasionka

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:49, 15 kwi 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)

Gabrysia, niepotrzebnie je z domku wyciągnęłam, bo jeden stracony i jedna kordylina, ciut mogły dłużej siedzieć; ale jeden żyje, jest zielony i liczę na niego bardzo...radzę ci się wstrzymać, bo jak już taki świetny, szkoda byłoby stracic, będę go u ciebie podziwiać
za to wisteria w tym roku oszalała, cała w pąkach, niewyobrażalna ilość, jak to zakwitnie...oby nic w pogodzie się nie wydarzyło, to będzie widok i zapach, jak w Anglii

Wisterii zazdroszczę.
Masz rację, teraz jaśmin jest chyba zbyt delikatny. Obsypany jest takimi pąkami, już widać białe rożki zwiniętych płatków.

Widziałam też właśnie na ciepłych wyspach jeszcze inny rodzaj jaśminu, zwarte krzewy z błyszczącymi liśćmi, ale z długimi kolcami na gałęziach, więc nie walczyłam by go mieć. Ale zapach był oczywiście doskonały

Sofijka w ogrodzie 16:40, 15 kwi 2014

Do góry
Danusiu, dzięki serdeczne za odwiedziny i za ciekawe propozycje.

Żywopłot po prawej będzie z tuji (szmaragd i plicata) dzisiaj sadzę.

Śliwa dziecięca na wysepce - pomysł bardzo mi się podoba. Czy pień wysokości 1,20 będzie wystarczający?

Hortensje Limelight, Anabelle czy raczej niższe typu Bobo?

To zielone za hortensjami to miskanty?

A te białe krzaczki na lewo od hortensji to ćo to?

Taki optymistyczny ten Twój rysunek, że od razu chęć do pracy wzrasta - nie ma to jak pozytywna energia guru
Jeszcze raz ogromne dzięki i tysiąc całusków przesyłam

Ja bym zmieniłą wsypę z iglakami, za dużo ich jest, albo zrób trzy i dodatki niskie (trawki, turzyce lub zurawki) albo zamień jednego na drzewko kuliste (śliwa dziecięca szczepiona na niskim pniu) na ten przykład i wyłagodź linie narożną robiąc coś takiego

Purpurowy zywopłot to strzyżony buk.

Na placyki hortensje, z tyłu białe miskany Vareiagtus, przed nimi żurawki i konwalnik (czarny).

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:38, 15 kwi 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)

Tak, ta czarna to ten łobuz, ale miny to ona niewinne ma na stałe wpisane
U nas pogoda też zwariowana, deszcz i śnieg i grad, tak na okrągło, dlatego się cieszę że siadam do tv i z synem i synową oglądamy Grę o tron tak co tydzień wspólnie, goszczę sie u nich, nawet uparcie mnie chcą
Aniu, masz rację, zwolnimy tempo i o menu światecznym pomyślimy

a tu już różowieje tamaryszek, mam 2 takie wielkie

A ja Grę o tron czytam - nie oglądam żeby sobie nie namieszać bo zawsze są różnice w filmie i książce... Bardzo mi się spodobała No i taka przewaga z książki że nie muszę czekać na kolejny sezon serialu Ale za to oglądanie rodzinne też jest fajne - czasami robię sobie z synami tzw. "wieczory filmowe" w zimie zapalamy świece przy tym... i jest nam fajnie - w lecie trochę tego mniej bo i więcej czasu się spędza na powietrzu

Oj to menu....

A tamaryszki są urokliwe z tą swoją zwiewną delikatnością
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:35, 15 kwi 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)

[tu są kule, trzmieliny na pniu i kratę obrastają bluszcze, trzmieliny, berberys i powojniki, dołem jako dywan, trzmielina, po lewej pęcherznica

Takie właśnie kcem mieć trzmielinki
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:34, 15 kwi 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)

obcięłam boczne gałęzie, ścięłam górę i będę formowac im kulki, juz posadzone, oby przeżyły

z oddali

Całkiem fajnie wyszło Ja też mam ostatnio "pociąg" ta takiego obcinania i w pewien sposób ratowania iglaków
Ogród w budowie - nieustającej 16:33, 15 kwi 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Szczególnie te winnice specyficznie sadzone. Podglądałaś może czy owoce leżą na tej lawie bezpośrednio,czy jakieś podpórki jednak mają?

Bardzo specyficzne, bo sadzone w dołkach i otoczone murkami, wszystko dla ochrony przed wiatrami, które tam lubią wiać mocno i dodatkowo wysuszać. Żadnych podpórek nie ma, pędy sobie leżą na lawie, która jest sucha i czysta. Poranki są tam mgliste i wówczas jest w powietrzu wilgoć, którą chłoną rośliny. Mam jeszcze zdjęcia tych winnic z teraz i poprzedniego pobytu.

Z ciekawostek, jeszcze plantacje aloesu, z którego wyspa słynie i opuncji.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:30, 15 kwi 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)
a tu moje patyki z ubiegłego roku, kwitły 1 kwiatem, dzis takie są, 2 limki i jedna Anabell

Ale fajne maluchy - jestem ciekawa jaką wielkość osiągną w tym roku - no ale myślę, że obfocisz i pokażesz Ja mam Polar Bear i Limki "zapatyczkowane" - część na rabacie część w doniczkach w szklarence na balkonie i z moim obecnych obserwacji wychodzi że limki lepiej wyglądają na rabacie a Polar Bear w donicy... ale ogólnie musze przyznać że dość dużo mi zdechło... chyba tylko ze dwie limki i dwa misie wyglądają jakby coś z nich miało być. na razie jednak je zostawiam
Ogrodnik Mimo Woli cd 16:24, 15 kwi 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Chyba głosowanie musi trwać nadal, bo nie ma przewagi
Nie pada.. jeszcze nie pada uciekam do ogrodu... wieczorkiem wrócę

Tyle liści w jednej kępce kupionej w zeszłym roku.... oj będzie olbrzym

I znów to samo Ale ze mną.. z samowyzwalacza

Ania, takie kępy wykopywałąm, ale one mają korzenie, nawet nie wiesz ile się uszrpałam z nimi, klęłam, jak szewc!

ta różowość pasuje do ciebie, cudna fota i drzewko
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 16:21, 15 kwi 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Masz rację, ogród jest nie na wystawę tylko żeby nam umilał życie.
To tak jak ze świątecznym ubraniem, którego niemożna poplamić.
A czy w trawie będzie więcej trawy, czy kwiatków, czy chwastów, przecież to nie ma zasadniczego znaczenia. Ma nam służyć.
Skaczmy, depczmy, róbmy fikołki, pozwalajmy naszym pieskom i kotkom na ich obecność.

Mój M. tak samo mówi i o to właśnie chodzi, bo inaczej ta odświętnośc uwiera, radość ginie i noc nieprzespana
ale masz fajną głowę, z czego ona jest?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies