Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród cichy i przytulny

Ogród cichy i przytulny

asiach 20:58, 16 maj 2014

Tak szukająć ciętych form znalazłam archiwalne stare zdjęcia to może małe porównania
Ładnych kilka lat temu - prawie środek trawnika :

I teraz

asiach 21:15, 16 maj 2014

Inne miejsce
Tam przy małym szmaragdzie rośną różaneczniki , funkje i choina kanadyjska

Następne

zbliżenie tego miejsca

asiach 21:18, 16 maj 2014

reni napisał(a)
Asiu no pięknie to wygląda ja jakoś nie mam odwagi do takiego cięcia..może kiedyś... u mnie cały czas pada,pozdrawiam

Reniu pierwsze koty za płoty - ja ma to za sobą - odwagi, trzeba tylko zacząć - reszta pójdzie
Trzyma się w końcu przestanie padać
Pozdrawiam sedecznie życząc miłego weekendu
reni 21:19, 16 maj 2014

Pięknie...
Właśnie myślę o zakupie choiny kanadyjskiej, Asiu powiedz mi czy ona dość szybko rośnie? Są różne opinie jedni mówią,że szybko, a inni że wolno, a jak jest z twoją?
agata19762 21:41, 16 maj 2014

Asiu pięknie strzyżesz te roślinki !!!!!!!
uważam, że dużo ładniej ogród wygląda jeśli trzyma się rośliny w ryzach

ja dopiero zaczynam się w to bawić ...ale wciąga to bardzo
tnę bukszpany i tawułki ...iglaki mam jeszcze małe

miło było pospacerować po Twoim ogrodzie, czysta przyjemność
Dorota123 21:44, 16 maj 2014

Asiu , w którym rejonie Polski są Chwalęcice ? Masz tak odmienną pogodę, niż u nas. Jak wracałam dziś z pracy miałam główną drogę na naszej wsi zalaną tak, że trzeba było nawrócić i jechać inną. Burza poobłamywała końcówki świerkom, przewróciła łuk z pnączami, połamała gałązki wierzbie, otrzepane są kwiaty lilaków, tawuła wygląda koszmarnie. Mokro wszędzie i woda już nie wsiąka w ziemię. Od jutra ma być lepiej.
asiach 22:21, 16 maj 2014

Dorota123 napisał(a)
Asiu , w którym rejonie Polski są Chwalęcice ? Masz tak odmienną pogodę, niż u nas. Jak wracałam dziś z pracy miałam główną drogę na naszej wsi zalaną tak, że trzeba było nawrócić i jechać inną. Burza poobłamywała końcówki świerkom, przewróciła łuk z pnączami, połamała gałązki wierzbie, otrzepane są kwiaty lilaków, tawuła wygląda koszmarnie. Mokro wszędzie i woda już nie wsiąka w ziemię. Od jutra ma być lepiej.

Dorotka, Chwalęcice leżą na granicy Gorzowa Wlkp. z jednej strony ulicy tablica Gorzów Wlkp. z drugiej Chwalęcice. Od Zielonej Góry na północ 110m, na południe od Szczecina 100km, od Berlina (Niemcy) 150km. A tak dokładniej należą do województwa lubuskiego.
Pogoda znośna A Tobie życzę pięknej pogody
asiach 22:28, 16 maj 2014

reni napisał(a)
Pięknie...
Właśnie myślę o zakupie choiny kanadyjskiej, Asiu powiedz mi czy ona dość szybko rośnie? Są różne opinie jedni mówią,że szybko, a inni że wolno, a jak jest z twoją?

Moim zdaniem szybko jeżeli znajdę zdjęcia umieszczę. Może też zależy jaka? I tu widzisz pisząc, że rośnie szybko miałam na myśli tą na trawniku.
Bo ja mam choinę kanadyjską na środku trawnika (duży "chochołek") zaraz za brzozą szczepioną na pni - i ta rośnie szybko , drugą mam choinę taką małą wygląda jak gniazdo (w kształcie kuli) jakaś miniatura i ta rośnie wolno.
iwonaal 15:13, 17 maj 2014

Pięknie.
Ivvvona 15:21, 17 maj 2014

Znów się pozachwycałam Twoim ogrodem, ta bujność zieleni powalająca