Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród dla Agusi

Ogród dla Agusi

akanta 21:32, 16 maj 2014

Mala_Mi napisał(a)
Z murku mogą zwisać dzwonki poszarskiego.. ale przetacznik nie będzie zwisał

Nie znam Twojego ogrodu, ale dużo dobrego słyszałam Więc wybacz, ze tak ci pakuje foty... o pierwsze prosiłaś, a teraz to nadgorliwość

Bardzo mi miło za takie zainteresowanie tylko podziękować !Dzwoneczki poszarskiego już rosną od jesieni,trafki się zwieszają ,nawet żurawinka ,jest i alchemilla i paprotki i sit i onoclea i tarczownica i jeszcze cuś .....ale obecnie kiepsko w tym błocie wygląda .
Jag_58 21:38, 16 maj 2014

akanta napisał(a)

Bardzo mi miło za takie zainteresowanie tylko podziękować !Dzwoneczki poszarskiego już rosną od jesieni,trafki się zwieszają ,nawet żurawinka ,jest i alchemilla i paprotki i sit i onoclea i tarczownica i jeszcze cuś .....ale obecnie kiepsko w tym błocie wygląda .

Aniu Mała Mi wstawiła u Ciebie zdjęcie ,czy to co zawisa na jasno to jakaś trawka bo nie znam ???
Mala_Mi 21:38, 16 maj 2014

Nie masz dużo stron, wiec w wolniejszych chwilach pooglądam, bo widzę, ze faktycznie będę miała na czym oko zwiesić
A ten dzwonek na foto to wychodowany przeze mnie z nasionek.... i niczym nie ustępuje temu kupionemu w doniczkach

Jagoda - to nieprzycięta (z braku czasu) strzęplica sina, niestety należy ja ciąć bo potem jest brzydka kępa Ale na wszytko brak czasu i mam takie baby jagi co kawałek..
akanta 21:39, 16 maj 2014

Mala_Mi napisał(a)
Ale kwitnie krótko To jego wada, ale na glinie daje radę świetnie Ja jak sadziłam to w moja glinę z odrobiną piasku... to pierwsze moje nasadzenia, wiec było byle jak i byle gdzie
I za 6 zł litrowa donica, to aż zazdroszczę Warto... i warto mieć różne rośliny by nie było nudno w ogrodzie.. a w tym lazurze mona się zatopić jak w ocenie..... do dna
Piwonie też krótko kwitną, a je uwielbiamy

No jasne ....trochę nieba na ziemi choc na dwie chwile !!! ..i to warto ! Piwonie też kocham i mam ponad dziesięć /różne/.
akanta 21:41, 16 maj 2014

Mala_Mi napisał(a)
Nie masz dużo stron, wiec w wolniejszych chwilach pooglądam, bo widzę, ze faktycznie będę miała na czym oko zwiesić
A ten dzwonek na foto to wychodowany przeze mnie z nasionek.... i niczym nie ustępuje temu kupionemu w doniczkach

Ja też swoje siałam i mam w kilku miejscach ,a jesienią znowu karpackiego nieb.dosiałam ,no i inne ...i dalej będę siać bo kocham dzwoneczki .
Mala_Mi 21:42, 16 maj 2014

Ja się pogubiłam ile piwonii mam, i ciągle mam wrażenie, że za mało I ciągle dokupuje.... psychopatka ze mnie.... ale miejsca już brak i koniec z zakupami Oj jak mi smutno z tego powodu
akanta 21:42, 16 maj 2014

Jag_58 napisał(a)

Aniu Mała Mi wstawiła u Ciebie zdjęcie ,czy to co zawisa na jasno to jakaś trawka bo nie znam ???

Zaraz zapytam o tą trawkę
akanta 21:44, 16 maj 2014

Mala_Mi napisał(a)
Ja się pogubiłam ile piwonii mam, i ciągle mam wrażenie, że za mało I ciągle dokupuje.... psychopatka ze mnie.... ale miejsca już brak i koniec z zakupami Oj jak mi smutno z tego powodu

W większym ogrodzie to już trudno zliczyć ile czego i tylko dobrze,że jeszcze się pamieta co się ma.A co za trawka zwisa koło dzwoneczków ?
Mala_Mi 21:44, 16 maj 2014

Dzwoneczki kupiłam w sklepie internetowym naszej forumowej Fineczki (ale chyba nie ma wciagniętego ich na listę, trzeba pukać prywatnie) Dzwonek brzoskwiniolistny Campanula persicifolia TAKION BLUE. Podobny do rozwarów.... któych też mam dużo.... lipiec to dzwoneczkowo z rozwarów. Masz je??? Ja mam i te niskie i te wysokie.... kocham te pudełeczka, a potem niebieskości ..
Mala_Mi 21:46, 16 maj 2014

Edytowałam posta, ale byłyście szybsze ode mnie..
trawa to nieprzycięta (z braku czasu) strzęplica sina, niestety należy ja ciąć bo potem jest brzydka kępa Ale na wszytko brak czasu i mam takie baby jagi co kawałek.. i nie zawsze wiem co mam i gdzie mam i ile mam, ja sie pogubiłam....